Με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να ολοκληρώνεται και τον Παναθηναϊκό να τον κλείνει με τραγικό βαθμολογικό απολογισμό και ένα αρνητικό ρεκόρ τριάντα και βάλε ετών όσον αφορά την εκτός έδρας επίδοση, το τριφύλλι έχει ακόμα ένα ματς μπροστά του για να αφήσει το άσχημο από κάθε πλευρά 2017. Μια χρονιά που ξεκίνησε με αισιοδοξία, λόγω της παρουσίας του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά κλείνει με τρόπο που δεν θα τον περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος.

Το αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία είναι για τον Παναθηναϊκό πολύ σημαντικό για όλη του τη σεζόν. Η κλήρωση είναι καλή και ανοίγει τον δρόμο για πρόκριση στα προημιτελικά. Και από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η ευκαιρία ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που σου δίνει την ευκαιρία σε δύο ματς να διεκδικήσεις την πρόκριση και να φτάσεις ψηλά. Κι αν ο Παναθηναϊκός ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμίας, τότε θα έχει μπροστά του τέσσερα παιχνίδια ώστε να φτάσει στον τελικό και να… φτιάξει τη χρονιά του, όπως είχε συμβεί και επί Αναστασίου. Αρκεί, φυσικά, να μη βρεθεί στο δρόμο του κανένας Κύζας, όπως συνέβη πέρσι στην Τούμπα και του στερήσει αυτό που θα δικαιούται.

Διότι πέρσι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι στον τελικό, ο Παναθηναϊκός άξιζε να είναι στον τελικό, αλλά ο Κύζας αποφάσισε ΠΑΟΚ. Με τον καιρό να έχει περάσει και τις πληροφορίες για το τι συνέβη εκείνο το διήμερο στη Θεσσαλονίκη με τον Κύζα να μη σηκώνουν αμφισβήτηση, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να προκριθεί σε εκείνον τον τελικό ακόμα κι αν σκόραρε δύο και τρία γκολ. Θα φρόντιζε ο Κύζας να δεχτεί όσα έπρεπε για να αποκλειστεί.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, απλά τα θυμίζουμε για να καταλαβαίνουμε και πέντε πράγματα. Και εκτός όλων των άλλων και των τεράστιων προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, λόγω του εξαφανισμένου ιδιοκτήτη του, πρέπει να θυμόμαστε πως ακόμα είναι η ομάδα που την κυνηγούν σε κρίσιμα παιχνίδια.

Ο Ουζουνίδης θα πρέπει να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν πως το Κύπελλο δεν αποτελεί «αναγκαίο κακό», αλλά υποχρέωση. Που πρέπει να την κυνηγήσουν και όπου φτάσουν. Και η αρχή να γίνει αύριο από τη Λαμία.