ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δώνης: «Δεν είμαστε τρελοί, ξέρουμε που ήρθαμε – Θέλουμε να βγάζουμε νικητές»

Όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου της επίσημης παρουσίασής του από τον Παναθηναϊκό.

Δώνης: «Δεν είμαστε τρελοί, ξέρουμε που ήρθαμε - Θέλουμε να βγάζουμε νικητές»

Ο Γιώργος Δώνης τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης σχετικά με το «κεφάλαιο Παναθηναϊκός», στη συνέντευξη Τύπου της επίσημης παρουσίασής του από το τριφύλλι, έχοντας πλάι του τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Νταμπίζα.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι έχει απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης, γνωρίζοντας το τι συμβαίνει στον σύλλογο και ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητές του, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων, ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη:

Για το πως πήρε την απόφαση να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό: «Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε τρελοί. Πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου όταν σταμάτησα κι ασχολήθηκα με προπονητική το μεγαλύτερο μου όνειρο ήταν κάποια στιγμή να είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι πάντα οι ιδανικές συνθήκες για να γίνει αυτό, όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Κάποιες φορές οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες. Εγώ θεωρώ ότι ήταν ιδανικό να έρθω σε αυτές τις συνθήκες. Το πρώτο που κυριάρχησε ήταν το συναισθηματικό κομμάτι αλλά και το αγωνιστικό γιατί θέλω πάντα ένα πλάνο που ξέρω ότι θα λειτουργήσει. Πολύ σημαντικό γεγονός αποτελεί το να έχεις κοινές ιδέες με τον τεχνικό διευθυντή.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους στόχους του: «Θέλουμε επαναφέρουμε την ομάδα στην κανονικότητα, δηλαδή σε όσα έχουμε μάθει στο παρελθόν. Να παρουσιάσουμε μία ομάδα με ρεαλισμό. Όλοι μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα προσπαθούμε να απομακρύνουμε όσο πιο σύντομα τη λέξη άλλοθι. Η περσινή σεζόν δημιούργησε άλλοθι και η λέξη που θα κυριαρχεί θα είναι η λέξη απαίτηση. Υπάρχουν απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και τους ποδοσφαιριστές μας. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι από εκεί και πέρα. Η θέση που θα τερματίσουμε θα φανεί στην εξέλιξη. Υπάρχει πλάνο ώστε να γίνουμε ανταγωνιστική ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε να βγάζουμε νικητές. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να κερδίσει».

Για το ρόστερ: «Το ρόστερ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Είναι βασικό να βρούμε επιθετικό γι’ αυτό σώσαμε το χρονικό περιθώριο για να έχουμε περισσότερες επιλογές. Είχαμε μικρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά ο αρχηγός είναι σημαντικός, συν ορισμένα παιδιά που μπήκαν αργότερα. Το παζλ είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Κάποια παιδιά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο, πρέπει να δώσουμε χρονικά περιθώρια»

Για τη στάση του κόσμου: «Είναι σημαντική η λέξη ενότητα και αυτό δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Θα αναφέρω το παράδειγμα της Φέγενορντ. Εμείς αυτό που πρέπει να δείξουμε προς τα έξω είναι να δείξουμε ότι υπάρχει υγεία. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει το επίπεδο να κρίνει αυτό που λέω αυτή την στιγμή».

Για τα «θέλω» του εν όψει της νέας σεζόν: «Όλοι μαζί στο αγωνιστικό τμήμα αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι υπάρχει υγεία, ότι υπάρχει συγκεκριμένος στόχος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υγεία και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι η ομάδα θα εκπέμπει υγεία. Χαρούμενα τα βλέπω τα παιδιά, πολύ χαρούμενα. Μέρα με τη μέρα είναι πιο χαλαροί με αυτό που τους ζητάμε στην προπόνηση. Ξέρω ποιος είναι ο δύσκολος δρόμος για να έρθει η επιτυχία σε βάθος χρόνος.

Είναι δική μας δουλειά να δείξουμε στα νέα παιδιά τη φανέλα που φοράνε. Βλέπω τους παίκτες ικανοποιημένους και μετά είναι πιο εύκολο να τους επηρεάσουμε. Ο προπονητής πρέπει να βρει τον τρόπο πως θα διαχειριστεί τον χαρακτήρα. Είναι σημαντικό πως θα εμπνεύσεις τους ποδοσφαιριστές, εφ’ όσον το καταφέρουμε τα άλλα είναι πιο εύκολα. Θα πρέπει να τους εξελίξουμε κι οι παίκτες πιστεύω είναι συμμέτοχοι σε αυτό».

Για το τι θέλει να δει τακτικά: «Πάντα μελετώ και ιστορικά την ομάδα, εδώ δεν χρειάστηκε γιατί ήμουν μέλος της. Είναι δουλειά μας να επηρεάσουμε τους παίκτες. Να καταλάβουν την φανέλα που φοράνε. Θα πάμε να προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Να είμαστε ποιοτική ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαστε καλοί στην ανασταλτική λειτουργία. Ανεξάρτητα με τον σχηματισμό οι νέοι και οι έμπειροι έχουν μπει στην διαδικασία που θέλουμε».

Για το πιο αρνητικό στοιχείο που υπάρχει: «Θεωρώ ότι είναι το -6, όχι η απαγόρευση μεταγραφών γιατί η ομάδα έχει ταλέντο και σίγουρα θα υπάρχει εξέλιξη στο ρόστερ. Από κει και πέρα, εμείς δεν θέλουμε και δε ζητάμε το άλλοθι, θέλουμε να έχουμε απαιτήσεις».

Για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Καλό θα ήταν το πρωτάθλημα να αρχίζει και να οριοθετείται πολύ νωρίτερα αλλά ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί αρκετές ομάδες δεν έχουν τηλεοπτική στέγη».

Για το πλάνο και τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό: «Διαχωρίζω ιδιοκτησιακό και αγωνιστικό πλάνο. Εγώ κρατάω τη στήριξη προς το πρόσωπο μου με πλάνο μακροπρόθεσμο. Μακάρι οι εξελίξεις να είναι οι καλύτερες και να δημιουργούνται μεγαλύτερες απαιτήσεις από τη νέα σεζόν, γιατί ξέρουμε φέτος ακριβώς ποιες είναι».

Για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν: «Είναι βασική η θέση του επιθετικού. Η προετοιμασία έχει κάποιο λόγο, ώστε νέοι παίκτες να προσαρμοστούν και να γίνονται δοκιμές. Πάμε καλά στο κομμάτι την αντίπαλη περιοχή στο σύστημα που παίζουμε. Δεν είμαστε τόσο καλοί στο εκτελεστικό κομμάτι, όπου πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Έχουμε καλό βαθμό στο πρέσινγκ, καλές τοποθετήσεις, πρέπει να βελτιωθούμε στη μονομαχία, στις αντιδράσεις και στο κομμάτι της επικοινωνίας που είναι πολύ σημαντικό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...