ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Οι νέοι δίνουν ελπίδα, αλλά η ομάδα χρειάζεται βοήθεια!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη θετική εικόνα των νεαρών ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού στο ματς με τον Λεβαδειακό αλλά και για τη βοήθεια που χρειάζεται η ομάδα.

Οι νέοι δίνουν ελπίδα, αλλά η ομάδα χρειάζεται βοήθεια!

Ο Παναθηναϊκός,στην τελευταία του πρόβα πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό στο άχαρο και άδειο γήπεδο της Καλλιθέας, μετά την απίστευτη απόφαση της διοίκησης Αλαφούζου για διεξαγωγή φιλικού χωρίς την παρουσία του κόσμου, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Χθες, η ομάδα νίκησε και πέτυχε δύο γκολ, διότι ήταν αποτελεσματική στην επίθεση. Έκανε τέσσερις καλές φάσεις σε όλο το παιχνίδι, οι δύο έγιναν γκολ, η τρίτη χάθηκε και η τέταρτη έγινε επίσης γκολ, αλλά κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αυτή η αποτελεσματικότητα χρειάζεται τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια και μέχρι να έρθει ο ξένος επιθετικός (που θα είναι μάλλον ελεύθερος και θα είναι έτοιμος μετά την διακοπή του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο).

Το πρώτο γκολ μπήκε από υπέροχη πάσα του Μπουζούκη και ιδανικό πλασέ του Χατζηγιοβάνη. Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε από πάσα του Τζανδάρη στον χώρο και πλασέ του Μουνιέ. Οι τέσσερις αυτοί παίκτες ήταν και οι καλύτεροι των πρασίνων στο ματς.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.957 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Μπουζούκης είναι γρήγορος, έχει και πάσα και σουτ επιχειρεί και φαίνεται έτοιμος να καθιερωθεί. Αν γίνει αυτό, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει έναν εξαιρετικό μεσοεπιθετικό για τα επόμενα χρόνια. Ο Χατζηγιοβάνης έβαλε δύο γκολ, μέτρησε το ένα, και ήταν ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Αν αυτό το κρατήσει μέσα στην χρονιά και γίνει απλός στο παιχνίδι του, θα βοηθήσει και τον εαυτό του και την ομάδα. Ο Τζανδάρης ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά και βοήθησε δημιουργικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Όσο για τον Μουνιέ, με τη μπάλα που ξέρει θα κάνει την διαφορά και θα βάλει γκολ όπως το χθεσινό.

Κατά τα άλλα, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε φάσεις, αλλά όχι γκολ, κυρίως λόγω Διούδη, που απέκρουσε δύο τετ-α-τετ, ενώ στην τρίτη μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού ο Γιακουμάκης αστόχησε στη κενή εστία. Η έλλειψη ενός γρήγορου στόπερ, που θα κάνει την διαφορά, φαίνεται και ο Δώνης ελπίζει να δέσουν περισσότερο μεταξύ τους οι υπάρχοντες, παράλληλα με το ανέβασμα της ετοιμότητας του Πούγγουρα. Τέλος, παρουσία του Κουρμπέλη (μάλλον στα χαφ) είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει και αμυντικά και επιθετικά την ομάδα.

Ο Δώνης παρουσιάζει μία ομάδα, που έχει πλάνο: είτε το 3-4-2-1, που είδαμε μέχρι το 60ο λεπτό, είτε το 5-4-1 που είδαμε για ένα διάστημα μετά με ρόμβο στο κέντρο. Ο ίδιος ελπίζει στην απόκτηση ενός ξένου φορ που θα φέρει το εύκολο γκολ, αλλά και στην βελτίωση των νέων παικτών (η οποία φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι), μαζί με την απόκτηση των Καμπετσή – Βέργου, για να μπορεί η ομάδα να παράγει περισσότερες ευκαιρίες και να φτάσει στα γκολ.

Αυτό, πάντως, που φαίνεται είναι, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει καλύτερα από ότι πιστεύει το σύνολο του κόσμου και να αναδείξει κάποια νέα παιδιά, που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Από ‘κει και πέρα, για να αρχίσει ο κόσμος να ασχολείται με την ομάδα θα πρέπει να φύγει… χθες η νυν διοίκηση και όσοι την απαρτίζουν. Θα πρέπει και ο Πάιροζ, που λέει ότι έρχεται, να κάνει κάτι με το καλημέρα για να δείξει στον κόσμο ότι κάτι αλλάζει. Τι είναι αυτό;

Να ανάψει το πράσινο φως και να πάρουν ο Νταμπίζας και ο Δώνης έναν από τους δύο-τρεις φορ, που έχουν ξεχωρίσει, αλλά τα συμβόλαιά τους κυμαίνονται στα 700-750.000 ευρώ. Στο χέρι του είναι να το κάνει τις επόμενες ημέρες, από την στιγμή που λέει ότι αναλαμβάνει την ομάδα . Μπαίνεις στην ομάδα; Επιβάλλεται να την βοηθήσεις να σταθεί στα πόδια της. Με πράξεις, όχι στα λόγια…

Και κάτι τελευταίο. Οι παίκτες, που αγωνίζονται στην ομάδα δεν φταίνε σε τίποτα για τα «εγκλήματα» της διοίκησης. Άρα, ειδικά οι νέοι, θα βοηθήσουν πιο πολύ την ομάδα, ώστε να βγει από το τούνελ, αν νοιώσουν την στήριξη του κόσμου και όσων –έστω και λίγων- πάνε στο γήπεδο. Ο κόσμος, πολύ σωστά, δεν θέλει την σημερινή διοίκηση, με όσα έχουν γίνει. Τα παιδιά, που φοράνε το τριφύλλι στο στήθος θέλουν, όμως, βοήθεια διότι η χρονιά είναι πάρα πολύ δύσκολη και το -6 που τους …φόρεσε η διοίκηση, δυσβάσταχτο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...