ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Euroleague analysis: Στο μικροσκόπιο οι 15 αντίπαλοι του Παναθηναϊκού (pics)

Σσσ... αρχίζει! H Euroleague προετοιμάζεται για την έναρξη της νέας σεζόν και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ και τα ρόστερ των 15 ομάδων που θα βρεθούν στο διάβα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Euroleague analysis: Στο μικροσκόπιο οι 15 αντίπαλοι του Παναθηναϊκού (pics)

Όλοι ανυπομονούμε για την έναρξη της νέας σεζόν της Euroleague. Ουδείς μένει ασυγκίνητος από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πόσο μάλλον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, που άρχισε ήδη την πορεία του στη νέα αγωνιστική περίοδο, έχοντας όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες που φτάνουν… έως τη Βιτόρια.

Φέτος, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ άλλαξε ορισμένα σημεία-κλειδιά στη δομή της, δίχως να μεταβάλλει στο ελάχιστο τους στόχους της.  Όπως φαίνεται, ο Καταλανός προπονητής θέλει να παρουσιάσει στο παρκέ ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Το ελληνικό στοιχείο έχει τονιστεί (Παπαπέτρου), οι Ευρωπαίοι είναι… κατά τι περισσότεροι από τους Αμερικανούς, και όλοι μαζί ένα μείγμα έμπειρων παικτών (Λάσμε, Λάνγκφορντ, Γκιστ) με τα πολύ ενδιαφέροντα πρότζεκτ του μέλλοντος (Μήτογλου, Παπαγιάννης) και φυσικά, υπό τη «σκέπη» του αδιαμφισβήτητου ηγέτη της ομάδας, Νικ Καλάθη.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 863 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τον φετινό Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έχουν γραφτεί πολλά τον προηγούμενο καιρό, όπως έχει συμβεί και εδώ, μέσω της παρουσίασης του ρόστερ που θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε Ελλάδα και Ευρώπη τη σεζόν 2018/19. Λίγο πολύ, υπάρχει η γνώση για το τι προσπαθεί να «χτίσει» ο φετινός Παναθηναϊκός OΠΑΠ. Αλλά, τι συμβαίνει άραγε με τους αντιπάλους του στην Euroleague; Η απάντηση θα δοθεί στις παρακάτω γραμμές…

Αναντολού Εφές

Καλοκαίρι… αναδιαμόρφωσης ρόστερ πέρασε η Εφές, σε μια προσπάθεια να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα. Οι «μπλε» θέλησαν να τραβήξουν μια… κόκκινη γραμμή στο παρελθόν και να ξεχάσουν την περσινή κακή πορεία (16οι με ρεκόρ 7-23), καλωσορίζοντας εννέα παίκτες και αποχαιρετώντας έξι.

Φυσικά, οι πιο δυνατές κινήσεις της Εφές ήταν οι Σέιν Λάρκιν (Σέλτικς) και Ροντρίγκ Μπομπουά (Μπασκόνια), όπου μαζί με τον Βασίλιε Μίτσιτς (Ζαλγκίρις) θα έχουν τη «μπαγκέτα» στην περιφέρεια. Στην ομάδα εντάχθηκε ο έμπειρος σέντερ, Τιμπόρ Πλάις (Βαλένθια), ο φόργουορντ Άντριαν Μόερμαν (Μπαρτσελόνα), ενώ ανανέωσε την παρουσία του ο Τζέιμς Άντερσον. Τέλος, το εγχώριο στοιχείο ενισχύθηκε με την προσθήκη των Τουντσέρ (G, Εσκίσεχιρ), Σανλί (C, Μπεσίκτας) και Μπιρσέν (F, Σακάρια).

Ήρθαν: Τιμπόρ Πλάις, Σέιν Λάρκιν, Τζέιμς Άντερσον, Άντριεν Μόερμαν, Ροντρίγκ Μπομπουά, Βασίλιε Μίτσιτς, Μπουραγκάν Τουντσέρ, Σερτάκ Σανλί, Μετερτσάν Μπιρσέν

Παρέμειναν: Εργκίν Αταμάν (προπονητής), Ντόγκους Μπαλμπάι, Γιγκιτσάν Σαϊμπίρ, Μπιρκάν Μπατούκ, Μπροκ Μότουμ, Μπράιαν Ντάνστον, Κρούνοσλαβ Σιμόν

 Αρμάνι Μιλάνο

Όπως η Εφές, έτσι και η Αρμάνι, θέλει να σβήσει… με μονοκοντυλιά την περσινή τραγική της πορεία και να τα πάει καλύτερα από ποτέ στη νέα περιπέτεια που αρχίζει σε λίγες ημέρες. Στο Μιλάνο δεν θα ήθελαν να ακούσουν ξανά λέξεις όπως «15η θέση» και γι’ αυτό φρόντισαν να τα… σκάσουν στο μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας στην πόλη τον Μάικ Τζέιμς από το τριφύλλι.

Πλην του Τζέιμς, κάτοικοι Μιλάνου έγιναν οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Τζεφ Μπρουκς, οι οποίοι ήρθαν «πακέτο» από τη Μάλαγα, οι ρούκι της Euroleague, Αμαντέο Ντέλα Βάλε (Ρέτζιο Εμίλια) και Κρίστιαν Μπερνς (Καντού), ενώ επέστρεψε ο Σιμόνε Φοντέκιο από τον δανεισμό του στην Κρεμόνα.

Ήρθαν: Μάικ Τζέιμς, Κρίστιαν Μπερνς, Τζεφ Μπρουκς, Νεμάνια Νέντοβιτς, Αμαντέο Ντέλα Βάλε, Σιμόνε Φοντέκιο

Παρέμειναν: Σιμόνε Πιανιτζιάνι (προπονητής), Βλάντιμιρ Μίτσοφ, Κάλεμπ Ταρζέφσκι, Ντάιρις Μπέρτανς, Μιντάουγκας Κουσμίνσκας, Αντρέα Τσιντσιαρίνι, Κέρτις Τζέρελς, Αρτούρας Γκουντάιτις

Μπουντούτσνοστ

Επιστροφή στη Euroleague, έπειτα από 15 χρόνια. Δεν το λες και μικρό πράγμα… Η Μπουντούτσνοστ «σόκαρε» άπαντες την άνοιξη, παίρνοντας το εισιτήριο για τη Euroleague από τον Ερυθρό Αστέρα, ξεπερνώντας το εμπόδιό του στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας.

Η Μπουντούτσνοστ θέλει να χαρεί τη συμμετοχή της στη Euroleague, δίχως ωστόσο να έχει βλέψεις ώστε να γίνει… σάκος του μποξ για κανέναν. Για τον λόγο αυτόν εξασφάλισε την υπογραφή του Έντουιν Τζάκσον (Μπαρτσελόνα), ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τους Κόντι Κλαρκ (Άβτοντορ), Έρλ Κλαρκ (Μπεσίκτας), Άαρον Κραφτ (Μονακό), Ιγκόρ Ντρόμπνιακ (Μέγκα Μπέμαξ) και Άλεν Όμιτς (Ερυθρός Αστέρας).

Ήρθαν: Έντουιν Τζάκσον, Κόντι Κλαρκ, Έρλ Κλαρκ, Άαρον Κραφτ, Ιγκόρ Ντρόμπνιακ, Άλεν Όμιτς

Παρέμειναν: Αλεξάνταρ Τζίκιτς (προπονητής), Νίκολα Ιβάνοβιτς, Σουάντ Σέχοβιτς, Σαντ Σέχοβιτς, Φίλιπ Μπάροβιτς, Μίλιτς Στάροβλα, Νεμάνια Γκόρντιτς, Αλέκσα Ίλιτς, Ζόραν Νίκολιτς, Πέταρ Πόποβιτς, Ντανίλο Νίκολιτς

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η περασμένη σεζόν κύλησε κατά… την κακή συνήθεια για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ρόστερ γεμάτο αστέρες, βλέψεις για κούπα, αλλά στο τέλος… άδεια χέρια. Ο Δημήτρης Ιτούδης έμεινε στο «τιμόνι», παρά τα σενάρια που είχαν ακουστεί, ενώ στο πλευρό του παρέμεινε και η πλειοψηφία των «μεγάλων» ονομάτων της ομάδας.

Έτσι, οι Μοσχοβίτες δεν χρειάστηκε να κάνουν αρκετά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας ωστόσο δύο ονόματα από το ΝΒΑ, τον Άλεκ Πίτερς (Φοίνιξ Σανς) και τον Τζοέλ Μπολομπόι (Μιλγουόκι Μπακς). Δίπλα τους προστέθηκε και ο Ντάνιελ Χάκετ (Μπάμπεργκ) με τον Ιβάν Ούκοφ (Πάρμα).

Ήρθαν: Τζοέλ Μπολομπόι, Άλεκ Πίτερς, Ντάνιελ Χάκετ, Ιβάν Ούκοφ

Παρέμειναν: Δημήτρης Ιτούδης (προπονητής), Αντρέι Λοπάτιν, Νάντο Ντε Κολό, Σεμέν Αντόνοφ, Σέρχι Ροντρίγκες, Αντρέι Βοροντσέβιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Κόρι Χίγκινς, Μιχαήλ Κουλάγκιν, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Κάιλ Χάινς, Οθέλο Χάντερ

Νταρουσάφακα

Επιστροφή στη Euroleague για τη Νταρουσάφακα και βλέψεις για μια πορεία αντάξια των προσδοκιών και αντιστρόφως ανάλογη εκείνης της «συμπατριώτισσας» Εφές.

Η Νταρουσάφακα άλλαξε «υπογραφή» το καλοκαίρι που μας πέρασε, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ έφυγε για τον Ολυμπιακό, με τον Τούρκο, Αχμέτ Τσακί, να τον διαδέχεται (Άλμπα Βερολίνου), μην έχοντας πρότερη εμπειρία από τη Euroleague. Τον Τσακί ακολούθησαν οι Μαρκέλ Μπράουν (Χιούστον Ρόκετς), Ρέι Μακ Κάλουμ (Μάλαγα), Τζον Ντίμπλερ (Μπεσίκτας), Ζάνις Πέινερς (Λιετκαμπέλις), Μπερκ Ντεμίρ (Εφές) και Τζέρεμι Έβανς (Μπέιχοκς).

Ήρθαν: Αχμέτ Τσακί (προπονητής), Μαρκέλ Μπράουν, Ρέι Μακ Κάλουμ, Τζον Ντίμπλερ, Ζάνις Πέινερς, Μπερκ Ντεμίρ, Τζέρεμι Έβανς, Ογκούς Σαβάς

Παρέμειναν: Στάντον Κιντ, Καρτάλ Οζμιζράκ, Ντόγκους Οζντεμίρογλου, Μάικλ Έρικ

Μπαρτσελόνα

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι για τη Μπαρτσελόνα, με εμφανή πλέον την απουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο «Λα Μπόμπα» αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση, σημαίνοντας… αλλαγή εποχής για την ομάδα του Πέσιτς, η οποία κινήθηκε αρκετά εντυπωσιακά το καλοκαίρι.

Στη Βαρκελώνη μετακόμισε ο, πρώην «πράσινος», Κρις Σίνγκλετον, όπως και ο «εγκέφαλος» της περσινής πορείας της Ζαλγκίρις μέχρι το Βελιγράδι, Κέβιν Πάνγκος. Μαζί τους, θα βρίσκονται από φέτος οι Γιάκα Μπλάζιτς (Ανδόρα), Αρτέμ Πουστόβι (Ομπραντόιρο), Ρόλαντ Σμιθ (Φουενλαμπράδα) και Κάιλ Κούριτς (Ζενίτ).

Ήρθαν: Κρις Σίνγκλετον, Γιάκα Μπλάζιτς, Κέβιν Πάνγκος, Αρτέμ Πούστοβι, Ρόλαντ Σμιθ, Κάιλ Κούριτς

Παρέμειναν: Σβέτισλαβ Πέσιτς (προπονητής), Ρόλαντς Σμιτς, Κέβιν Σεραφέν, Πάου Ρίμπας, Άνταμ Χάνγκα, Τόμας Ερτέλ, Πιέρ Οριολά, Βίκτορ Κλαβέρ, Άντε Τόμιτς

Μπάγερν Μονάχου

Η μπασκετική Μπάγερν ακολούθησε το παράδειγμα της ποδοσφαιρικής, «σαρώνοντας» στο γερμανικό πρωτάθλημα και εξασφαλίζοντας εισιτήριο για τη Euroleague της σεζόν 2018/19.

Το γερμανικό μπάσκετ επιθυμεί να προοδεύει χρόνο με το χρόνο και σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν οι μεταγραφές που έγιναν, υπό το βλέμμα του κόουτς Ράντονσιτς. Η Μπάγερν καλωσόρισε μονάδες με εμπειρία στη διοργάνωση, όπως ο Πέτερι Κοπόνεν (Μπαρτσελόνα), ο Λέον Ραντόσεβιτς (Μπάμπεργκ), ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (Ερυθρός Αστέρας) και ο Μαόντο Λο (Μπάμπεργκ). Βέβαια, οι Γερμανοί δεν παρέλειψαν να κάνουν την κίνηση-ματ, φέρνοντας από την Κίνα (Τιανζίν) το άλλοτε Νο2 του NBA Draft, Ντέρικ Ουίλιαμς. Τέλος, στην ομάδα προστέθηκε και ο Ρόμπιν Αμαΐζ (Μπαϊρόιτ).

Ήρθαν: Πέτερι Κοπόνεν, Λέον Ραντόσεβιτς, Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, Μαόντο Λο, Ντέρικ Ουίλιαμς, Ρόμπιν Αμάιζ

Παρέμειναν: Ντέγιαν Ράντοβιτς (προπονητής), Μπρέιντον Χομπς, Άλεξ Κινγκ, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Μίλαν Μάτσβαν, Νιχάντ Ντέντοβιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Ντανίλο Μπαρτέλ, Μάρβιν Ογκουνσίπε, Ντέβιν Μπούκερ

Φενέρμπαχτσε

Τα πράγματα ήταν… απλά για την φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θέλησε να διαταράξει τον υπάρχοντα κορμό (διαθέτει εξαιρετικές μονάδες, το κάθε άλλο), αποκτώντας μόνο τους… απαραίτητους, με στόχο να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής και φέτος.

Οι Μπραντ Ουοναμέικερ και Τζέιμς Νάναλι πήραν τον δρόμο για το ΝΒΑ (Σέλτικς και Τίμπεργουλβς) και στη θέση τους ήρθαν άλλοι δύο παίκτες από τον μαγικό κόσμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Φενέρ απέσπασε διετή συμφωνία με τους Τάιλερ Ένις (Λέικερς) και Ζόφρι Λοβέρν (Σπερς), κινούμενη απλώς για να αναπληρώσει τα κομμάτια που έλειπαν.

Ήρθαν: Τάιλερ Ένις, Ζόφρι Λοβέρν

Παρέμειναν: Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής), Νικολό Μέλι, Μπαρίς Ερσέκ, Μελίχ Μαχμούτογλου, Νίκολα Κάλινιτς, Κώστας Σλούκας, Μάρκο Γκούντουριτς, Γιαν Βέσελι, Σιναν Γκιουλέρ, Μοχάμεντ Άλι, Αχμέτ Ντουβερίογλου, Τζίτζι Ντατόμε, Εγκεχάν Αρνά

Γκραν Κανάρια

Εξωτικό χρώμα δίνει στη νέα Euroleague η παρουσία της Γκραν Κανάρια. Οι νησιώτες κέρδισαν με το «σπαθί» τους το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση και, όπως συμβαίνει με την έτερη πρωτάρα Μπουντούτσνοστ, θέλουν να το… χαρούν, δίχως να σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουν να… βγάλουν το λάδι των αντιπάλων τους.

Οι κινήσεις της Γκραν Κανάρια περιείχαν δύο προσθήκες με εμπειρία από τη διοργάνωση, όπως είναι η περίπτωση του Κιμ Τιγί (Ολυμπιακός) και Ντι Τζέι Στρόμπερι (Μπεσίκτας), τους οποίους πλαισιώνουν οι Κλέβιν Χάνα (Μούρθια), Λουκ Νέλσον (Μπέτις), Κρις Έβανς (Μονακό) και ο ρούκι Σάλβο Μαλδονάδο (Εστουδιάντες).

Ήρθαν: Σαλβαδόρ Μαλδονάδο (προπονητής), Κιμ Τιγί, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Κλέβιν Χάνα, Λουκ Νέλσον, Κρις Έβανς, Σάλβιο Μαλδονάδο

Παρέμειναν: Λουκ Νέλσον, Άλμπερτ Όλιβερ, Μάρκους Έρικσον, Εούλις Μπάεθ, Οριόλ Πάουλι, Τσάβι Ραμπασέδα, Όντρει Μπάλβιν, Ανζέις Πάσεκνικς, Λούκας Φίσερ

Χίμκι

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κατάφερε να ταξιδέψει στο Βελιγράδι, αν και πάλεψε αρκετά κόντρα στην συμπατριώτισσα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Έλληνας κόουτς παραμένει στον πάγκο της ομάδας και παρά τις έξι αποχωρήσεις, έγιναν κινήσεις με στόχο την αναπλήρωση και τη βελτίωση του ρόστερ, για να γίνει το βήμα παραπάνω.

Στο προάστιο της Μόσχας ήρθε ο NBAer, Τζόρνταν Μίκι (Μαιάμι Χιτ), οι Πετρ Γκουμπάνοφ (Νίζνι Νόβγκοροντ) και Ντι Μποστ (Στρασβούργο) που έχουν πρότερη εμπειρία από Euroleague, ο Κέισι Πράδερ από τον Προμηθέα Πατρών και ο Τόνι Κρόκερ από την Τόφας.

Ήρθαν: Τζόρνταν Μίκι, Τόνι Κρόκερ, Πετρ Γκουμπάνοφ, Ντι Μποστ, Κέισι Πράδερ

Παρέμειναν: Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής), Αλεξέι Σβεντ, Ιγκόρ Βιάλτσεφ, Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ, Στέφαν Μάρκοβιτς, Σεργκέι Μόνια, Άντονι Γκιλ, Αντρέι Ζούμπκοφ, Τσαρλς Τζένκινς, Μάλκολμ Τόμας

Μπασκόνια

Νέα σεζόν, νέα ονομασία (Κίρολμπετ Μπασκόνια πλέον), αποχωρήσεις βασικών συντελεστών και αναπλήρωση με παίκτες που αναμένεται να απασχολήσουν άπαντες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τα γνωστά δηλαδή για τη Μπασκόνια, όμως φέτος, άπαντες θα δώσουν το «κάτι παραπάνω» στην προσπάθειά τους, καθώς η Βιτόρια θα φιλοξενήσει το Final-4. Και για εκείνους, θα ήταν το ιδανικό να κάνουν το «μπαμ» και να βρεθούν στην 4άδα. Όνειρο τρελό; Θα δείξει…

Στην ομάδα ήρθαν οι Γιουσουφά Φολ (Λε Μαν), Σάβον Σίλντς (Τρέντο), Τάντας Σεντέρσκις (Νεβέζις) και Νταρούν Χίλιαρντ (Όστιν Σπερς). Το κυριότερο όλων είναι πως αυτό το καλοκαίρι, ο Τορνίκε Σενγκέλια παρέμεινε στην ομάδα…

Ήρθαν: Γιουσουφά Φολ, Σάβον Σίλντς, Τάντας Σεντέρσκις, Νταρούν Χίλιαρντ

Παρέμειναν: Πέδρο Μαρτίνεθ (προπονητής),  Λούκα Βιλντόζα, Γιοχάνες Βόιτμαν, Μαρσελίνιο Χουέρτας, Ματ Τζάνινγκ, Ιλιμάνε Ντιοπ, Τζέισον Γκρέιντζερ, Βίνσεντ Πουαριέ, Ιβάν Μαρτίνεθ, Τορνίκε Σενγκέλια, Πατρίσιο Γκαρίνο

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η κούπα του 2014 δεν οδήγησε σε νέα… δυναστεία. Αντίθετα, ακολούθησε περίοδος εσωστρέφειας για τη Μακάμπι, η οποία πέρσι τα πήγε λίγο καλύτερα, χάνοντας για λίγο την είσοδο στην οκτάδα. Πλέον, οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο… πρώτο πλάνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πάντως, η φιλοσοφία της Μακάμπι δεν άλλαξε, με τις κινήσεις που έγιναν να είναι -κατά συντριπτική πλειοψηφία- made in USA. Δύο παίκτες προερχόμενοι από το ΝΒΑ, οι ΟΜπράιντ (Χόρνετς) και Ταρίκ Μπλακ (Ρόκετς), ο Σκότι Ουίλμπεκιν (Νταρουσάφακα), ο Κέντρικ Ρέι (Νίμπουργκ), ο Άντζελο Κολοϊάρο (Μπάνβιτ) και ο Νιμρόντ Λεβί (Ασντόντ), συνθέτουν το «παζλ» των καλοκαιρινών κινήσεων.

Ήρθαν: Τζόνι Ο’ Μπράιαντ, Ταρίκ Μπλακ, Σκότι Ουίλμπεκιν, Κέντρικ Ρέι, Άντζελο Κολοϊάρο, Νιμρόντ Λεβί

Παρέμειναν: Νέβεν Σπάχια (προπονητής), Ντένι Αβντίγια, Μάικλ Ρολ, Ντεάντρε Κέιν, Άλεξ Τάιους, Τζον ΝτιΜπαρτολομέο, Τζέικ Κοέν, Γιοβέλ Ζούσμαν

Ολυμπιακός

Ο αποκλεισμός από το Final-4 και το χαμένο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό έφεραν δομικές αλλαγές στους «ερυθρόλευκους». Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του ΟΣΦΠ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να τον διαδέχεται, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε την απόφαση να αφήσει το ΣΕΦ για το ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Γιανίς Τιμά (Μπασκόνια), Άξελ Τουπάν (Ζαλγκίρις), Ζακ Λεντέι (Χάποελ Χολόν), Νάιτζελ ΟυίλιαμςΓκος (Παρτιζάν) και Σάσα Βεζένκοφ (Μπαρτσελόνα).

Ήρθαν: Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής), Γιανίς Τιμά, Άξελ Τουπάν, Ζακ Λεντέι, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Σάσα Βεζένκοφ

Παρέμειναν: Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Σπανούλης, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάνις Στρέλνιεκς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Μπόγρης

Ρεάλ Μαδρίτης

Η «βασίλισσα» έρχεται στη νέα σεζόν… καβάλα στ’ άλογο, καθώς πέρσι σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague και σαφώς θα ήθελε να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο ό,τι αποκόμισε από το Βελιγράδι. Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, οι Μαδριλένοι δεν θα έχουν στο ρόστερ τους τον Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος ακολούθησε το δρομολόγιο για το ΝΒΑ (και ορθώς έπραξε).

Κι επειδή ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, στη Μαδρίτη έκαναν πράξη το πολυφορεμένο ρητό, κινούμενοι τόσο… όσο στο μεταγραφικό παζάρι. Τη φανέλα της Ρεάλ θα φοράει από φέτος ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σλοβενία, Κλέμεν Πρέπελιτς (Παρί Λεβαλουά), ενώ δίπλα του θα σταθούν οι… ρούκι της διοργάνωσης, Γκάμπριελ Ντεκ (Σαν Λορέντζο) και Ματέο Σπανιόλο (Στέλλα Ατζούρα).

Ήρθαν: Κλέμεν Πρέπελιτς, Γκάμπριελ Ντεκ, Ματέο Σπανιόλο

Παρέμειναν: Πάμπλο Λάσο (προπονητής), Φαμπιάν Κοζέρ, Άντονι Ράντολφ, Φακούντο Καμπάτσο, Φελίπε Ρέγιες, Γκουστάβο Αγιόν, Σάντι Γιούστα, Τζέισι Κάρολ, Ουόλτερ Ταβάρες, Σέρχιο Γιουλ, Τζέφερι Τέιλορ

Ζαλγκίρις

Η μεγάλη έκπληξη της περασμένης διοργάνωσης και ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους ετοιμάζεται για μια σεζόν γεμάτη νέες προκλήσεις, έχοντας αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ της. Πράγμα απολύτως λογικό, καθώς οι μεγάλοι της Ευρώπης έσπευσαν να εντάξουν στις τάξεις της αρκετούς από τους βασικούς πρωταγωνιστές της περσινής πορείας των Λιθουανών.

Για τον λόγο αυτόν, η Ζαλγκίρις προχώρησε σε επτά προσθήκες, έχοντας άλλον αέρα και το μεγαλύτερο μπάτζετ της ιστορίας της. Οι μεγαλύτερες κινήσεις ήταν η επιστροφή του Λέο Βέστερμαν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και η προσθήκη του Νέιτ Ουόλτερς (Ελάν Σαλόν), καθώς οι υπόλοιποι θα κάνουν ντεμπούτο στη διοργάνωση. Πρόκειται για τους: Τόμας Γουόκαπ (Λούντβιγκσμπουργκ), Μαρτίνας Γκέμπεν (Νότρ Νταμ), Μάριους Γκριγκόνις (Άλμπα), Ντονάτας Σαμπέκις και Λαουρίνας Μπιρούτις (Σιαουλιάι).

Ήρθαν: Λέο Βέστερμαν, Νέιτ Ουόλτερς, Τόμας Ουόκαπ, Μαρτίνας Γκέμπεν, Μάριους Γκριγκόνις, Ντονάτας Σαμπέκις, Λαουρίνας Μπιρούτις

Παρέμειναν: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (προπονητής), Μπράντον Ντέιβις, Παούλιους Γιανκούνας, Αρτούρας Μιλάκνις, Άαρον Ουάιτ, Αντάνας Καβαλιάουσκας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.