ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μακάμπι 89-84: Ματ… on fire με μαέστρο Καλάθη!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μακάμπι 89-84: Ο Λοτζέσκι ήταν... on fire (20π - 5ρ) έχοντας τον Λάνγκφορντ στο πλευρό του (13π), ο Καλάθης μοίρασε 14 ασίστ, ο Θανάσης έδωσε πολύτιμες λύσεις όταν έπρεπε και ο Παναθηναϊκός μπήκε με το «δεξί» στη φετινή Euroleague, απέναντι στην σκληροτράχηλη Μακάμπι του Ουίλμπεκιν.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μακάμπι 89-84: Ματ... on fire με μαέστρο Καλάθη!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μακάμπι 89-84: Ο Λοτζέσκι ήταν… on fire (20π – 5ρ) έχοντας τον Λάνγκφορντ στο πλευρό του (13π), ο Καλάθης μοίρασε 14 ασίστ, ο Θανάσης έδωσε πολύτιμες λύσεις όταν έπρεπε και ο Παναθηναϊκός μπήκε με το «δεξί» στη φετινή Euroleague, απέναντι στην σκληροτράχηλη Μακάμπι του Ουίλμπεκιν.

Με το «δεξί» στη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός, που… δυσκολεύτηκε να καταβάλλει το εμπόδιο της Μακάμπι, η οποία εμφανίστηκε αρκετά επικίνδυνη στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ματ – Καλάθη και να απαντήσει στις λύσεις του «πράσινου» πάγκου (Θανάσης, Παππάς).

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Παπαγιάννη, βάζοντας στη θέση του τον εμπειρότερο, Ίαν Βουγιούκα. Όσο για την πρώτη ευρωπαϊκή πεντάδα της χρονιάς, αυτή αποτελούταν από το δίδυμο Καλάθη – Λάνγκφορντ, τον Παπαπέτρου, τον Μήτογλου και τον Γκιστ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.059 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άρχισε ονειρικά το ματς, με 5/5 επιθέσεις, προκαλώντας… τρόμο στη Μακάμπι (10-2) και αναγκάζοντας τον Σπάχια να πάρει τάιμ άουτ. Στα πρώτα τρία λεπτά, οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν στο παρκέ (15-4), έχοντας τον Λάνγκφορντ σε σούπερ κατάσταση, ωστόσο μετά το τάιμ άουτ, ο Κιθ βρήκε… αντίπαλο, τον Σκότι Ουίλμπεκιν. Εκείνος εκμεταλλεύτηκε τις κακές αλλαγές και με τα μακρινά του σουτ έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του (15-14). Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση (21-16), αλλά… προσωρινή, διότι η ομάδα του λαού, είχε βρει ρυθμό και ακολουθούσε στενά τους γηπεδούχους (26-24).

Η ομάδα του Πασκουάλ έκανε φοβερή αρχή, αλλά στη συνέχεια η Μακάμπι βρήκε «παραθυράκια» και απάντησε, τιμωρώντας την χαλάρωση της «πράσινης» άμυνας. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν αυτό, κάτι που επέτρεψε στη Μακάμπι να περάσει και μπροστά με 4 πόντους (39-43). Στην άλλη πλευρά του παρκέ, οι λύσεις προέρχονταν από τον εξαιρετικό Ματ Λοτζέσκι (9 πόντους στο ημίχρονο), τον Θανάση Αντετοκούνμπο (που μπήκε και έδωσε ενέργεια στην άμυνα) και τον Καλάθη, ο οποίος με τρίποντο έστειλε τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με το μίνιμουμ προβάδισμα (46-45), έχοντας πρωτίστως μοιράσει 8 ασίστ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε σίγουρα πολλά να πει στην ανάπαυλα. Όχι για τους 46 πόντους στο ενεργητικό, αλλά για τους 45 πόντους που δέχθηκαν, σε ένα ημίχρονο που -αν μη τι άλλο- προσέφερε θέαμα και σκορ στους οπαδούς (91 πόντοι συνολικά). Το ζητούμενο για τους «πράσινους» ήταν η εύρεση ρυθμού στα μετόπισθεν, καθώς εκεί.. έλυνε και έδενε ο Ουίλμπεκιν (13 πόντοι στο ημίχρονο) και το πρόσημο στα ριμπάουντ ήταν αρνητικό (8-13).

Ο Ουίλμπεκιν άνοιξε το δεύτερο ημίχρονο με τρίποντο, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε άμεση απάντηση από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να είναι εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και τον Μήτογλου νέο σημείο αναφοράς, το τριφύλλι έτρεξε επί μέρους σερί και στη συνέχεια έφερε τη διαφορά στους 4 πόντους (59-55). Αλλά… μέχρι εκεί. Η Μακάμπι, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει μια καλύτερη εκδοχή της «πράσινης» άμυνας, δεν άφησε το ματς να της ξεφύγει και μάλιστα ξαναπέρασε και μπροστά στο σκορ με τον Ρολ (61-65). Όλα αυτά μέχρι να αναλάβει δράση ο Καλάθης. Σημειώστε τι έγινε σε ένα λεπτό: Έκλεψε τη μπάλα, έπειτα μοίρασε τη… 14η ασίστ του και ο Λάνγκφορντ έφερε το τριφύλλι στο +3 σε ένα κρίσιμο σημείο (70-67).

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φαινόταν από το τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου πιο μαχητικός και μπήκε στην τελευταία περίοδο για να… τελειώσει τη δουλειά. Με τους Παππά και Θανάση στην πεντάδα, τα πράγματα έδειξαν να απλοποιούνται. Ο εξαιρετικός Θανάσης συνέχισε να τελειώνει φάσεις και ο Λάσμε να καπακώνει τα ριμπάουντ και ο Λοτζέσκι να… συνεχίζει το βιολί του, την ώρα που ο… κουρασμένος Ουίλμπεκιν έκανε air-ball (82-71).

Το τριφύλλι πήρε στην τελική ευθεία μια διαφορά που έμοιαζε… πιστοποίηση νίκης. Αν και η Μακάμπι έκανε την τελευταία της προσπάθεια (82-77), ο Λοτζέσκι δεν θα άφηνε το ματς να γίνει εκ νέου ντέρμπι (87-77), αλλά οι Ισραηλινοί έδειξαν… πολύ σκληροί για να πεθάνουν, τρέχοντας νέο σερί (87-82), αλλά ο Λοτζέσκι ήταν εκεί όταν έπρεπε (89-84)

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 46-45, 70-67, 89-84

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.