ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Για πλάκα πήρε τον πόντο, έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ!

O Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Δώνη, που έδεσε κόμπο τον Χιμένεθ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό να φύγει αήττητος από ακόμα ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Για πλάκα πήρε τον πόντο, έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ!

Το 0-0 με την ΑΕΚ να παίζει γηπεδούχος δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι και το χειρότερο, αν σκεφτούμε, ότι ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο έχασε στην Λαμία, στα Γιάννενα, στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Όταν προέρχεται η ομάδα από κακά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο και δεν χάνει σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι είναι θετικό. Και είναι ακόμα πιο θετικό, όταν η τακτική του Δώνη έδεσε κόμπο τον Χιμένεθ και έκανε την ΑΕΚ να φαίνεται ανύπαρκτη επιθετικά. Με τακτική προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι και ένα 3-5-2 από την αρχή μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε μόνο σε μία φάση με ατομική ενέργεια του Πόνσε και σουτ, που απέκρουσε ο Διούδης στο 52.

Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε. Με κορυφαίο παίκτη του γηπέδου τον Κουλιμπαλί σε θέση δεξιού στόπερ, εξαιρετικό τον Οικονόμου σαν αριστερό στόπερ και τον Κολοβέτσιο να κερδίζει σχεδόν όλες τις μονομαχίες( με εξαίρεση ένα λάθος, που δεν το πλήρωσε η ομάδα) σαν κεντρικός στόπερ, η τριάδα έκανε ένα άψογο παιχνίδι. Στο αμυντικό κομμάτι, όμως, έγινε πολλή καλή δουλειά και από τους επιθετικούς και τους μέσους και τους μπακ. Για αυτό και το μηδέν στην άμυνα ήρθε τόσο εύκολα.

Οσον αφορά την επίθεση ο Παναθηναϊκός είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία το αγώνα με τον Μακέντα στο 23, από εξαιρετική πάσα του Δώνη(ήταν πολύ καλός). Αν εκεί έμπαινε το γκολ θα μπορούσε να έρθει η νίκη. Επίσης καλή ήταν η ευκαιρία του Κουρμπέλη στο 86 . Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει περισσότερα δημιουργικά. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι η ομάδα προερχόταν από ήττες και είχε ανάγκη το αποτέλεσμα, ακόμα και αν χρειαστεί να μην παίξει καλά. Ακόμα και αν χρειαστεί να έχει μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα. Αυτό έγινε και το τελικό 0-0 ήταν δίκαιο και αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.254 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ΑΕΚ φάνηκε πολύ λίγη, για να απειλήσει τον Παναθηναϊκό και ο Δώνης έτριβε τα χέρια του βλέποντας τον Χιμένεθ να αρχίζει να τελειώνει το παιχνίδι με τρεις πίσω και να μην παίρνει κανένα επιθετικό ρίσκο στην διάρκεια του αγώνα. Και φαινόταν να ήταν αποκομμένοι οι παίκτες μεταξύ τους, όταν είχαν την μπάλα και έπρεπε να επιτεθούν.

Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν «μάσησαν» και ίσως έπαιξε ρόλο, ότι σε αυτό το ματς υπήρχε και περισσότερη εμπειρία στην ενδεκάδα. Οι επιλογές του Δώνη ήταν σωστές, όπως και οι δύο αλλαγές στο τέλος και για να ροκανίσει τον χρόνο διατηρώντας το μηδέν πίσω, αλλά και με την ελπίδα ο Εμμανουλίδης και ο Χατζηθεοδωρίδης με την ταχύτητά τους να φύγουν σε κάποια αντεπίθεση.

Ο Δώνης κρατάει το άψογο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του και περιμένει περισσότερα πράγματα δημιουργικά και γεμάτο ΟΑΚΑ, για να έρθει η νίκη με τον Ολυμπιακό.

*Ο Γερμανός διαιτητής ήταν ακριβοδίκαιος και έδωσε όλα τα φάουλ, που έγιναν. 45 στον αριθμό, πράγμα, που δείχνει, ότι το παιχνίδι πήγε στη δύναμη.

*Αυτό το πράγμα με τον Χιμένεθ και τον πάγκο της ΑΕΚ να «χτυπιούνται» σε κάθε απόφαση του διαιτητή, που δεν υπέρ τους είναι τραγικό και δεν τιμάει την ΑΕΚ. Και γίνεται συνέχεια…

*Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν σε αυτό το παιχνίδι να βγήκε mvp ο Mπακάκης και όχι ο Κουλιμπαλί…

*Όλα αυτά τα γράφω με δεδομένο, ότι αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, που θέλουμε να βλέπουμε. Μακάρι να βρεθεί κάποιος, που να θέλει να κάνει πρώτη την ομάδα και να αναλάβει.

*Για την πεντάδα οι ελπίδες είναι ακόμα λίγες, αλλά μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ίσως είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Τα παιχνίδια, που απομένουν είναι λίγα…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.