CREATE IMAGE Τάσος Νικολογιάννης

Αρχισε με πρωτάθλημα τελειώνει με αγωνία για το αύριο!

Αρχισε με πρωτάθλημα τελειώνει με αγωνία για το αύριο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης, μέσα από το blog του στο Panathinaikos24.gr, κάνει έναν απολογισμό της δεκαετίας για τους πράσινους.

Σε λίγες ώρες φεύγει το 2019 και μπαίνουμε στο 2020 και την επόμενη δεκαετία. Σε αυτά τα δέκα χρόνια, που πέρασαν ο κόσμος του Παναθηναϊκού πήρε πολλές λύπες και λίγες χαρές από την ποδοσφαιρική ομάδα. Μία δεκαετία, που τα είδαμε όλα, αλλά δυστυχώς τα δυσάρεστα είναι πιο πολλά και είναι και τα τελευταία, που μένουν σε αυτή την δεκαετία.

Και όμως η αρχή της δεκαετίας ήταν η καλύτερη για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Το 2010 η ομάδα πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα. Ποιος να το έλεγε τότε και να το πίστευαν. Ένα πρωτάθλημα μπροστά σε γεμάτες εξέδρες με 31000 διαρκείας, που αποτελούν ρεκόρ και τον κόσμο να πιστεύει, ότι έρχονται μεγάλες ημέρες για το σύλλογο. Δυστυχώς η χαρά του πρωταθλήματος του 2010 κράτησε πολύ λίγο. Και εκείνη την χρονιά έκανε την τελευταία σπουδαία πρόκριση η ομάδα στην Ευρώπη σε βάρος της Ρόμα με δύο νίκες και την μεγάλη νίκη μέσα στην Ιταλία. Από το πρωτάθλημα αυτό και μετά η ομάδα πήρε την ελεύθερη πτώση και έχει φθάσει στο σημείο, που είναι σήμερα. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και αδύναμη να κάνει πρωταθλητισμό. Τότε δεν τα βρήκαν οι μέτοχοι ,που είχαν βάλει τα χρήματα, είχαν μεγάλες διαφορές και η πολυμετοχικότητα διαλύθηκε με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ζήσει αυτά τα χρόνια άσχημες στιγμές. Και ο κόσμος του να νοιώθει άσχημα, να νοιώθει ντροπή για την κατάντια του συλλόγου. Η ανάληψη της διοίκησης από τον Γιάννη Αλαφούζο αρχικά έμοιαζε με σωτηρία, αφού ήταν ο μόνος, που βγήκε μπροστά τότε με την ομάδα να έχει χρέη περίπου 45 εκ. ευρώ και με στόχο να την ξεχρεώσει και να την βάλει σε ένα σωστό δρόμο. Από το 2012, έως το 2019 πέρασαν επτά χρόνια και σε αυτό το διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε τόσα και μεγάλα λάθη με αποτέλεσμα να έχει βάλει χρήματα και ο κόσμος να επιθυμεί την αποχώρησή του. Η ομάδα πήρε ένα κύπελλο το 2014 και αυτό ήταν όλο. Οι χαρούμενες στιγμές ήταν περιστασιακές και πολύ λίγες. Οι πίκρες πολύ περισσότερες.

Η δε απόφαση του Αλαφούζου, για στάση πληρωμών το 2017 έφερε την ταπείνωση του συλλόγου. Αποκλεισμός από την Ευρώπη για μία τριετία και κατρακύλα του Παναθηναϊκού στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ σε τέτοιο βαθμό, που όταν επανέλθει θα πρέπει να κάνει μεγάλες προκρίσεις, ώστε να μπορέσει και πάλι να σταθεί εκτός συνόρων. Όλα αυτά για την πιο πετυχημένη διαχρονικά ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό τον αποκλεισμό και την απουσία του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη ο κόσμος δεν μπορεί να το δεχθεί. Και έχει δίκιο . Γενιές και γενιές Παναθηναϊκών μεγάλωσαν με τον Αντωνιάδη, τον Δομάζο, τον Σαραβάκο, τον Βαζέχα, τον Ζάετς, τον Καραγκούνη, τον Μπασινά, τον Σεϊταρίδη, τον Σισέ, να κάνουν θραύση στην Ευρώπη . Ο Παναθηναϊκός για χρόνια έμαθε να ζει χωρίς τίτλους, λόγω της ….παράγκας, είχε συνηθίσει στις ευρωπαϊκές νίκες και αυτό του λείπει περισσότερο από όλα αυτή την κακή δεκαετία.

Πέρα από την ευρωπαϊκή καθίζηση του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είχαμε και βροχή από προσφυγές την μη αδειοδότηση της ομάδας, δύο φορές και μάλιστα την τελευταία φορά αναγκάστηκε η ομάδα να αρχίσει με -6 το πρωτάθλημα και να γίνει και κάτι άλλο, που για μένα είναι κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Αστεράτο διπλό που το χρώσταγε σε ΟPAP Αrena, Μπρινιόλι, Τσιλούλη!
POPULAR NOW Αστεράτο διπλό που το χρώσταγε σε ΟPAP Αrena, Μπρινιόλι, Τσιλούλη!

Για να αλλάξει ο κανονισμός για τον υποβιβασμό, για τις ομάδες, που δεν παίρνουν άδεια ψήφισαν και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, παραδοσιακοί αντίπαλοι του συλλόγου και ιδίως η ομάδα του Πειραιά, που έκανε τα μύρια όσα για μία 20ετία, που πήγαν το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω και σαν σύλλογο δεν σε άφησε να πάρεις τίτλους, που έπρεπε να πάρεις βάση εικόνας στο γήπεδο. Οπότε αν θέλετε την άποψη μου αυτή ήταν η πιο ταπεινωτική στιγμή για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του αυτή την δεκαετία. Η δεκαετία αυτή, που άρχισε με πρωτάθλημα, χρήματα και προσδοκίες, τελειώνει με αγωνία για το αύριο. Για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί ο Αλαφούζος, που για τόσα τον κατηγορούμε -σωστά- φαίνεται, ότι σιγά-σιγά μετά την στάση πληρωμών, κάνει αυτό, που πρέπει, για να πέσουν τα χρέη. Τώρα είναι περίπου στα 17 εκ. ευρώ και με βάση το πλάνο, που υπάρχει θα πέσουν κάτω από 10 εκ. το καλοκαίρι. Ποσό, που δεν είναι απαγορευτικό, για κάποιον, που θέλει να μπει στην ομάδα.

Εξίσου σημαντικό με την μείωση των χρεών σε μονοψήφιο νούμερο είναι το αν τελικά προχωρήσει το γήπεδο στον Βοτανικό. Ο Γενάρης και ο Φλεβάρης είναι κρίσιμοι μήνες, που θα μάθουμε τι γίνεται με το γήπεδο και περιμένουμε ανακοινώσεις. Αν όλα πάνε καλά και προχωρήσει η νέα δεκαετία θα φέρει σίγουρα καλύτερες μέρες στον σύλλογο, που θα γίνει και πάλι Παναθηναϊκός. Αν και τώρα δεν προχωρήσει το γήπεδο δύσκολα ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας θα σηκώσει κεφάλι.

Καλή χρονιά να έχουμε χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και εύχομαι η νέα δεκαετία, που έρχεται να απαλύνει τον πόνο που νιώθουμε για τον Παναθηναϊκό.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαμός με Αταμάν και οπαδούς της ΑΕΚ στα Λιόσια!

Χαμός με Αταμάν και οπαδούς της ΑΕΚ στα Λιόσια!

Μετά και το Game 5 του ΠΑΟ: Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές να σηκώνει την Ευρωλίγκα στο Άμπου Ντάμπι

Μετά και το Game 5 του ΠΑΟ: Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές να σηκώνει την Ευρωλίγκα στο Άμπου Ντάμπι

Απανωτά μπαμ: Μίσιτς και έπεται συνέχεια…

Απανωτά μπαμ: Μίσιτς και έπεται συνέχεια…

Μήνυμα Σλούκα για Άμπου Ντάμπι!

Μήνυμα Σλούκα για Άμπου Ντάμπι!

Παναθηναϊκός: Μεταγραφικά μπαμ στο μπασκετ!

Παναθηναϊκός: Μεταγραφικά μπαμ στο μπασκετ!

Στο στόχαστρο της Τότεναμ ο Βαγιαννίδης – Δεν… κρατιούνται οι μνηστήρες!

Στο στόχαστρο της Τότεναμ ο Βαγιαννίδης – Δεν… κρατιούνται οι μνηστήρες!

Το πήρε πάνω του: Του ετοιμάζει δυνατό συμβόλαιο ο Αλαφούζος

Το πήρε πάνω του: Του ετοιμάζει δυνατό συμβόλαιο ο Αλαφούζος

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκαν τα 94 εκατ. ευρώ του Βοτανικού

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκαν τα 94 εκατ. ευρώ του Βοτανικού

Mεγάλη έκπληξη με Σορτς!

Mεγάλη έκπληξη με Σορτς!

Παναθηναϊκός: Εξάσκηση στα τελειώματα, θεραπεία ο Γεντβάι

Παναθηναϊκός: Εξάσκηση στα τελειώματα, θεραπεία ο Γεντβάι

Παναθηναϊκός: H ενημέρωση για τα εισιτήρια του Final 4 στο Άμπου Ντάμπι

Παναθηναϊκός: H ενημέρωση για τα εισιτήρια του Final 4 στο Άμπου Ντάμπι

Παναθηναϊκός: Αυτό θα είναι το ρόστερ των πρωταθλητών τη νέα σεζόν!

Παναθηναϊκός: Αυτό θα είναι το ρόστερ των πρωταθλητών τη νέα σεζόν!

Μαλακατές: «Από το ΔΣ παραιτήθηκαν επειδή αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διοικήσουν – Ο Βρανόπουλος θα πάει πιο ψηλά το σύλλογο»

Μαλακατές: «Από το ΔΣ παραιτήθηκαν επειδή αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διοικήσουν – Ο Βρανόπουλος θα πάει πιο ψηλά το σύλλογο»

Γκριγκόνις: «Δεν θα παίξω στο Eurobasket – Νικάμε γιατί έχουμε πολλούς παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα»

Γκριγκόνις: «Δεν θα παίξω στο Eurobasket – Νικάμε γιατί έχουμε πολλούς παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα»

Γκάμπριελ: «Αγαπημένη μου στιγμή το Κύπελλο» – Μήτογλου: «Με τον Ουένιεν θα κερδίσουμε τα πάντα» (vid)

Γκάμπριελ: «Αγαπημένη μου στιγμή το Κύπελλο» – Μήτογλου: «Με τον Ουένιεν θα κερδίσουμε τα πάντα» (vid)

Παναθηναϊκός: Η μάχη μέχρι τελικής πτώσης για τ’ «αστέρια» αποτελεί υποχρέωση

Παναθηναϊκός: Η μάχη μέχρι τελικής πτώσης για τ’ «αστέρια» αποτελεί υποχρέωση

To καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη!

To καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη!

Να μην μπουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι

Να μην μπουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι

Τα πρωτοσέλιδα της ημέρας για τον Παναθηναϊκό

Τα πρωτοσέλιδα της ημέρας για τον Παναθηναϊκό

P24 TV:  Αμπου Ντάμπι ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ- Πράσινη Σ-ΚΟΥΠΑ στο βόλεϊ,, Βοτανικός και επόμενη μέρα στον ΠΑΟ

P24 TV: Αμπου Ντάμπι ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ- Πράσινη Σ-ΚΟΥΠΑ στο βόλεϊ,, Βοτανικός και επόμενη μέρα στον ΠΑΟ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ