ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δώνης: «Να είμαστε δυνατοί με ΠΑΟΚ – Θα συνεχίσω να είμαι Παναθηναϊκός…»

Για την κλήρωση Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, τη συνέχεια του Παναθηναϊκού και την άνοδο της ομάδας, μίλησε ο Γιώργος Δώνης - «Αισθάνομαι πώς κάνω το καθήκον μου, αυτό μπορεί να διαρκέσει άλλους έξι μήνες ή άλλο ένα χρόνο, δεν ξέρω, αλλά ξέρω πως όταν θα φύγω θα φύγω χαρούμενος και θα συνεχίσω να είμαι Παναθηναϊκός…»

Δώνης: «Να είμαστε δυνατοί με ΠΑΟΚ - Θα συνεχίσω να είμαι Παναθηναϊκός...»

Για την κλήρωση Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, τη συνέχεια του Παναθηναϊκού και την άνοδο της ομάδας, μίλησε ο Γιώργος Δώνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

Για την κλήρωση του Κυπέλλου, που έφερε τον ΠΑΟΚ στο δρόμο του Παναθηναϊκού για τα ημιτελικά της διοργάνωσης…

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με πολύ μεγάλο βάθος, είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδος, έχει ποιότητα και σίγουρα θα θέλαμε να τον αποφύγουμε στη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν δύο παιχνίδια, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε δυνατοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».

Έρχονται συνεχόμενα ντέρμπι και δύσκολο ματς, πως μπορείτε να τα διαχειριστείτε;

«Έχουμε ήδη ένα δείγμα δύσκολων σερί αγώνων, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές μας έχουν ανταποκριθεί καλά. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι υγιείς ώστε αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες αλλαγές να μπορεί η ομάδα να συμπεριφέρεται το ίδιο. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι από θέμα έντασης και ποιότητας παιχνιδιού θα είμαστε καλά. Εξάλλου όχι μόνο η δική μας ομάδα αλλά και οι υπόλοιπες θα έχουν την ίδια πίεση αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οι πρώτες σκέψεις του για τα ματς, που έρχονται…

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Λάρισα. Θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε την επόμενη εβδομάδα και σιγά-σιγά θα κάνω το σχεδιασμό ούτως ή άλλως σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις μία σταθερή βάση. Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα γιατί μιλάμε για μετά από δύο εβδομάδες που μπορεί να υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρίες, μπορεί να έχουμε διάφορα πράγματα».

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.692 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν αρχίζει να βλέπει τον Παναθηναϊκό, που οραματιζόταν το καλοκαίρι…

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να παίρνουμε τις νίκες, δεν παίζει ρόλο μόνο η εμφάνιση. Το έχουμε συνηθίσει κι άλλες φορές αυτό, να κάνουμε καλές εμφανίσεις, που δεν συνοδεύτηκαν από τη νίκη, το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, το πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό και σε άλλα ματς. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό, που δουλεύουμε ειδικά στην επιθετική μας ανάπτυξη, στην ένταση, δίνουμε έμφαση να έχουμε καλύτερο τέμπο και ποιότητα στο ποδόσφαιρο, που παίζουμε γιατί αυτό προσελκύει και αυτό αρέσει στον κόσμο και φυσικά να είναι αποτελεσματικό γιατί μπορεί κάποια παιχνίδια να είμαστε πολύ καλά αλλά αν δεν έρθει το αποτέλεσμα νομίζω ότι δεν μένει η καλή εμφάνιση στο τέλος.

Κάθε προπονητής όχι μόνο εγώ προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του, μπορεί να έρθει το αποτέλεσμα, μπορεί και όχι νομίζω όμως ότι είναι ξεκάθαρο από την προετοιμασία και μέχρι σήμερα άσχετα αν είχαμε κάποια περίοδο άσχημη, ότι κάθε παιχνίδι είναι πάντα μία διαφορετική ιστορία. Κάποιος μπορεί να καταλάβει πράγματα όπως αν είναι δουλεμένη η ομάδα. Είναι φυσιολογικό να νιώθω και εγώ ικανοποιημένος όταν φτάνει η ομάδα στο πικ της, ενώ είχε φτάσει στο limit down της. Θεωρώ ότι έχουμε νέους ποδοσφαιριστές σε ηλικία που έχουν ακόμη να ανακαλύψουν  πολλά πράγματα και στην τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού και στην κίνηση τους στον αγωνιστικό χώρο και στον αθλητικό τομέα κι ως προσωπικότητες άρα λοιπόν έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θεωρώ σημαντικό να έχουμε μία σταθερότητα στο παιχνίδι μας και στον τρόπο παιχνιδιού μας και σίγουρα θα έρθουν παιχνίδια καλύτερα παιχνίδια».

Για τα ματς που έρχονται το ένα μετά το άλλο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα…

«Νομίζω ότι είναι βασικό η αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών και πολύ βασικό να περάσουμε στο μυαλό τους τον επόμενο αντίπαλο. Η ΑΕΛ είναι μία ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μία πολύ δυναμική ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και πιστεύω ότι ειδικά στην έδρα της είναι ένας δυνατός αντίπαλος, μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς και πρέπει να προσαρμοστούμε σε κάποια πράγματα τακτικά και να δούμε λίγο και τα προβλήματά μας ώστε να αποφασίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας.»

Για τον Ουάρντα…

«Νομίζω ότι όλες οι ομάδες έχουν παίκτες-κλειδιά. Ο Ουάρντα είναι ένας παίκτης που έχει τεχνικές ικανότητες και είναι απρόβλεπτος, μπορεί να κάνει όμορφα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά η Λάρισα είναι γενικώς μια σκληροτράχηλη ομάδα που βασίζεται στην ανάπτυξη της. Είναι μία ομάδα που έχει συνοχή, στην έδρα της είναι πολύ δυναμική, παλεύει όλες τις φάσεις και θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο».

Για τον Αγιούμπ…

«Σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση, χτες πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις. Προέρχεται από μία απόχη από τις 20 Δεκεμβρίου νομίζω. Ένα μήνα δεν προπονείται καλά, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα ώστε να επανέλθει σε κανονικό ρυθμό».

Για τη συνεργασία του με τον Ρόκα…

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει πάντα καλή συνεργασία γιατί πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο ποδόσφαιρο. Κάθε συνεργάτης σου έχει διαφορετικό μυαλό και είναι καλό να παίρνει ο ένας από τον άλλον. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μία συγκεκριμένη σειρά, η σειρά είναι ότι ο προπονητής είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος με την έννοια τι ποδοσφαιριστές χρειάζεται και μετά θα πρέπει να επέμβει ο τεχνικός διευθυντής για να προσπαθήσει να βρει ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά, που θέλει ο προπονητής. Άσχετα με τις συνεργασίες όμως όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, αν τα αποτελέσματα είναι καλά είσαι καλός προπονητής, αν τα αποτελέσματα είναι άσχημα είσαι κακός προπονητής».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και το χειροκρότημά του στο ματς με τον Ατρόμητο…

«Δεν αμφιβάλλω ποτέ ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τη δικιά μου προσπάθεια μαζί με αυτή της ομάδας. Πάντα θα υπάρχουν διάφορες απόψεις γιατί υπάρχει κριτική γύρω από τους προπονητές. Νιώθω ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο κομμάτι τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά πιο πολύ νιώθω ικανοποιημένος γιατί εγώ είχα ένα πολύ μεγάλο στόχο και ένα όνειρο κάποια στιγμή να είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού για μένα το πιο σημαντικό είναι το πώς αισθάνομαι εγώ ο ίδιος εγώ αισθάνομαι πραγματικά πώς κάνω το καθήκον μου αυτό μπορεί να διαρκέσει άλλους έξι μήνες ή άλλο ένα χρόνο, δεν ξέρω,  αλλά ξέρω πως όταν θα φύγω θα φύγω χαρούμενος και θα συνεχίσω να είμαι Παναθηναϊκός…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...