ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ

Πιτίνο: «Γι αυτό επέστρεψα στις ΗΠΑ»

Τους λόγους της επιστροφής του στις ΗΠΑ και στους πάγκους του κολεγιακού πρωταθλήματος, εξέφρασε ο Ρικ Πιτίνο σε συνέντευξή του. Τι είπε για τις άλλες προτάσεις που είχε στα χέρια του.

Πιτίνο: «Γι αυτό επέστρεψα στις ΗΠΑ»

Ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει μετά από 2,5 χρόνια στους πάγκους του κολεγιακού πρωταθλήματος και μιλώντας στο «Dan Patrick Show», αναφέρθηκε στην απόφαση του να επιστρέψει στις ΗΠΑ και στους λόγους που τον έκαναν να συμφωνήσει με την ομάδα της Αϊόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο:

«Για 2,5 χρόνια ήμουν εκτός πάγκων στις ΗΠΑ γιατί με αμαύρωσαν λανθασμένα και τώρα, 2,5 χρόνια μετά έχει αποδεχθεί από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από τις καταθέσεις πως δεν ήξερα τίποτα για αυτό που είχε γίνει με το σκάνδαλο. Αυτό είναι ένα πράγμα.

Ένα άλλο είναι πως ίσως η τύχη με έφερε στο Iona. Όταν έφυγα από το Louisville, είχα τον συνέταιρό μου που ήταν φίλος με τον πρόεδρο στο Τρανσιλβάνια, που μου είχε πει τότε ότι είχε κάποιους φίλους για να μου προσφέρουν δουλειά. Μου είπε ότι μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο και του απάντησα ευχαριστώ, αλλά δε θέλω. Παρ’ όλα αυτά αυτός πήρε τηλέφωνο 1-2 ανθρώπους. Ήρθαν έτσι τα πράγματα και ένας εξ αυτών όπου τηλεφώνησε ο φίλος μου έγινε πρόεδρος στο Iona και με κάλεσε λέγοντας πως ο προπονητής τους αποχωρεί λόγω υγείας και αναζητούν αντικαταστάτη».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.090 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας: «Οι περιστάσεις με έφεραν εδώ έπειτα από 2,5 χρόνια. Είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος, γιατί είμαι 25 λεπτά από το σπίτι μου, πολύ κοντά στο γιο μου και για μένα είναι όνειρο που έγινε πραγματικότητα να τελειώσω έτσι την καριέρα μου».

Για το αν είχε άλλες προτάσεις: «Είχα ενδιαφέρον για 3 δουλειές. Ένα ήταν το Michigan για να είμαι κοντά στο αγαπημένο μου Providence το άλλο ήταν στη Μασαχουσέτη, το Holy Cross. Ωστόσο ήθελα ένα πιο μικρό κολέγιο, αναζητούσα ένα καθολικό κολέγιο και το Iona είναι ιδανικό γιατί είναι τόσο κοντά στο σπίτι μου».

Για την επιλογή της Αϊόνα: «Προέρχεται από μια δύσκολη χρονιά, γιατί αποχώρησε ο Τιμ Κλους έπειτα από δέκα χρόνια. Τώρα είναι κάτω γιατί έχασε έναν σπουδαίο προπονητή κι έχασε το πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερα χρόνια. Ο πρόεδρος είναι ο λόγος που πήγα εκεί και έχω και φίλο τον αθλητικό διευθυντή, Bob LaPenta. Θέλουν να μεγαλώσω το σχολείο και το μπάσκετ είναι ένα όργανο για να γίνει αυτό. Όσο το μπάσκετ αναπτύσσεται, θα αναπτυχθεί και το ίδιο το σχολείο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.