ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τσαρτσαρής στο Panathinaikos24.gr: «Η ομάδα του 2009 δεν είχε βασικούς και αναπληρωματικούς»

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, ως μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού το 2009 που κατέκτησε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τις ευτυχισμένες στιγμές μετά τον τελικό και για το σπουδαίο σύνολο παικτών εκείνην την περίοδο.

Τσαρτσαρής στο Panathinaikos24.gr: «Η ομάδα του 2009 δεν είχε βασικούς και αναπληρωματικούς»

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, ως μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού το 2009 που κατέκτησε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για τις ευτυχισμένες στιγμές μετά τον τελικό και για το σπουδαίο σύνολο παικτών εκείνην την περίοδο.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ των «πρασίνων», μιλώντας για εκείνες τις ημέρες στο Βερολίνο, αναφέρθηκε στα ισχυρά ρόστερ που παρουσίασαν οι φιναλίστ του final four, σχολίασε την ομάδα που είχε τότε ο Παναθηναϊκός και επεσήμανε πως η κατάκτηση εκείνης της Ευρωλίγκας ήταν ιδιαίτερη για όλο τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Panathinaikos24.gr

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για εκείνον τον τελικό:

«Το σουτ του Σισκάουσκας μπορεί για τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και αυτούς που παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση να φάνηκε δευτερόλεπτα, αλλά για όλη την ομάδα ήταν σαν αιώνας.

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.536 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήταν το δυσκολότερο final four για πολλούς λόγους. Συμμετείχαν τέσσερις ισχυρές ομάδες με πολλά «βαριά» ονόματα του μπάσκετ στο ρόστερ τους. Εμείς είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια σε όλη τη διοργάνωση. Παίξαμε σε πολύ μεγάλο επίπεδο και ένα σπουδαίο ημιτελικό και ευτυχήσαμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Για το ρόστερ που είχε τότε ο Παναθηναϊκός: «Τότε ζούσαμε σε μια περίοδο που υπήρχαν χρήματα για να ξοδέψεις. Στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα συμμετείχαν πολλά σπουδαία ονόματα παικτών. Δεν ήταν μόνο οι Αμερικάνοι. Δεν υπήρχε αυτό το άνοιγμα που έγινε προς την Κίνα λίγα χρόνια αργότερα και κάθε ομάδα διέθετε σπουδαίους παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα.

Η ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός αλλά και η Μπαρτσελόνα είχαν εξίσου εξαιρετικό και ισχυρό ρόστερ. Ευτυχώς εμείς ήμασταν αυτοί που πανηγυρίσαμε στο τέλος. Στον Παναθηναϊκό τότε δεν υπήρχε αυτό που λέμε βασικός και αναπληρωματικός. Όλη η ομάδα απαρτιζόταν με παίκτες που ήταν μεγάλοι σε αξία και μπασκετική ικανότητα. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Ζέλικο και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ».

Μια ιστορία από εκείνες τις ημέρες:

«Ήταν μεγάλες στιγμές και ιδιαίτερες για όλο τον κόσμο. Από τους προέδρους μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο που ήρθε να παρακολουθήσει τη διοργάνωση. Το χαρούμενο γεγονός ήταν πρωτόγνωρο γιατί μην ξεχνάμε πως τις προηγούμενες φορές που βρέθηκαν δυο ελληνικές ομάδες σε final four, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βρισκόταν στην πλευρά των ηττημένων.

Ήταν ένα ξέσπασμα για όλους. Ανταμείφθηκαν οι κόποι των προέδρων που τόσο πολύ ήθελαν να προσθέσουν μια ακόμα επιτυχία στο σύλλογο, αλλά και όλων των υπολοίπων που δουλεύαμε γι’ αυτό το σκοπό καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Από κει και πέρα πολλές ιστορίες υπάρχουν που μένουν πάντα στα αποδυτήρια. Εμείς από την επόμενη κιόλας ημέρα μπήκαμε σε μια διαδικασία κατάκτησης του πρωταθλήματος. Έτσι ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έφτανες στο στόχο σου τον κατακτούσες και ξεκινούσες για τον αμέσως επόμενο. Ωραίες στιγμές να τις ζεις».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.