ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΈΜΑ

O Βιγιαφιάνιες μπορεί να τον φτιάξει μεσοεπιθετικά – «Δένει» η άμυνα με Σένκεφελντ και Βέλεθ

Η ένταξη του Λούκας Βιγιαφάνιες στα πράσινα πλάνα και η είσοδος του στην ενδεκάδα μπορεί να βοηθήσει στην μεσοεπιθετική αναδιαμόρφωση του “τριφυλλιού” ενώ με τους Βέλεθ – Σένκεφελντ στα στόπερ θα “δέσει¨η αμυντική του γραμμή.

O Βιγιαφιάνιες μπορεί να τον φτιάξει μεσοεπιθετικά - «Δένει» η άμυνα με Σένκεφελντ και Βέλεθ

Η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων έχει κάνει άπαντες στον Παναθηναϊκό να σκέφτονται πιο αισιόδοξα το μέλλον. Ο “Βίγια” μπήκε κανονικά χθες και έβγαλε μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και σε πολύ καλό ρυθμό.

Η επάνοδος του Λούκας στους αγωνιστικούς χώρους δεδομένα θα γίνει μέχρι το ματς με τον Άρη. Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας και στο ματς με τον ΑΕΛ. Σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό βέβαια θα βρίσκεται από την 5η αγωνιστική και μετά, καθώς ύστερα από το παιχνίδι με τον Άρη υπάρχει εκ νέου διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων.

Ο “Βίγια” είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει πνοή στη μεσοεποθετική γραμμή του τριφυλλιού. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Βιγιαφάνιες μπορεί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο κέντρο και στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.571 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της ομάδας. Ειδικά στο φιλικό με τον Λεβαδειακό ο Καρλίτος ως σέντερ φορ στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε ούτε μια πάσα, ώστε να καταφέρει να γίνει απειλητικός. Φυσικά αυτό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φεντερίκο Μακέντα στην αιχμή του δόρατος.

Όπως και να έχει ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι ένας παίκτης που λόγω της ποιότητας του μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και να δώσει το… έναυσμα για να ανέβει επίπεδο το τριφύλλι. Το αν θα γίνει τελικά αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το δίδυμο Βέλεθ- Σένκεφελντ μπορεί να περιορίσει στο ελάχιστο τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας. Οι δύο στόπερ έπαιξαν μαζί στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό και η αλήθεια είναι ότι με αυτούς τους δύο ο Παναθηναϊκός ενέπνεε εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν.

Ο Βέλεθ από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην είναι γρήγορος, αλλά η πολύ καλή αντίληψη που έχει τον βοηθάει στο να… σβήνει τις φάσεις εν τη γέννεση τους. Επίσης, με τις διαγώνιες μεταβιβάσεις του σπάει το πρέσινγκ της αντίπαλης ομάδας. Ταυτόχρονα, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν κάνει λάθη.

Από την άλλη ο Σένκεφελντ είναι ο… βράχος της πράσινης άμυνας. Μόνο και μόνο με την προσωπικότητα του δίνει στους συμπαίκτες του ένα μεγάλο boost στην αυτοπεποίθησή τους. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι δείχνει να έχει χημεία με τον Βέλεθ. Αυτό δείχνει το πρώτο… αίμα.

Η συνύπαρξη των τριών αυτών παικτών μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να βελτιωθεί τόσο στη γραμμή κρούσης όσο και στα μετόπισθεν. Φυσικά, όλα είναι στο χέρι του Ντάνι Πογιάτος, για τον οποίο όσο περνάει ο καιρός η πίεση μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...