ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ PANATHINAIKOS24.GR

Παναθηναϊκός: Τα… ξεσπάσματα δείχνουν το μέλλον

Ο Παναθηναϊκός είχε ορισμένα πολύ καλά διαστήματα στην ήττα από τον Ολυμπιακό, πράγμα που σημαίνει ότι αν αποκτήσει διάρκεια θα βελτιωθούν τα πράγματα. Ανάλυση του Panathinaikos24.gr.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 71-78. Οι πράσινοι είδικα στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλοί. Βιαστικές αποφάσεις, άστοχα σουτ και πολύ κακή εικόνα στην άμυνα.

Όσο περνούσε βέβαια η ώρα ο Παναθηναϊκός βελτιωνόταν σιγά – σιγά. Η γενικότερη εικόνα του βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν κακή και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η ήττα δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα λογικό επακόλουθο.

Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα είχαν ορισμένα 3-4 λεπτά ξεσπάσματα, κατά τη διάρκεια των οποίων η ομάδα έδειξε να ρολάρει. Οι συνεργασίες έβγαιναν ενώ οι πράσινοι στα κομμάτια αυτά του αγώνα άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

Ένα από αυτά συνέβη προς το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν οι πράσινοι μείωσαν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. Το δεύτερο και σημαντικότερο πραγματοποιήθηκε στην τρίτη περίοδο όταν και η διαφορά στο τέλος του έφτασε στους 5 πόντους. Εκεί συντηρήθηκε και μάλιστα 7 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα έπεσε και στους 4.

Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του τριφυλλιού αγχώθηκαν, βιάστηκαν, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να στείλει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός φώναζε χθες ότι χρειάζεται χρόνο. Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστούν οι ξένοι, χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστούν οι παίκτες στο νέο τους ρόλο.

Σίγουρα θετικό πρόσημο δεν βγαίνει από την χθεσινή εμφάνιση, αλλά δεν μπορεί να μην βλέπει κάποιος ότι αυτά τα ξεσπάσματα σε κάνουν να ελπίζεις και να πιστεύεις ότι η εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλο το θέμα λοιπόν είναι το τριφύλλι να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του και διάρκεια θα αποκτήσει μόνο αν βρει ρυθμό. Χρόνο φυσικά χρειάζεται και ο Γιώργος Βόβορας για να χτίσει κάτι καλό.

Το αν θα το κάνει μόνο ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα το δείξουν. Οπότε η υπομονή είναι… αναγκαία.

Exit mobile version