ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βοτανικός: Οι απαντήσεις για τις εμπορικές χρήσεις – Άρχισαν οι συζητήσεις για τις διμερείς συμφωνίες

Αρκετός κόσμος αναρωτιέται τι συμβαίνει με τις εμπορικές χρήσεις στον Βοτανικό και τι τελικά ισχύει. Η απάντηση στο panathinainaikos24.gr.

Βοτανικός: Οι απαντήσεις για τις εμπορικές χρήσεις - Άρχισαν οι συζητήσεις για τις διμερείς συμφωνίες

Αρκετός κόσμος αναρωτιέται τι συμβαίνει με τις εμπορικές χρήσεις στον Βοτανικό και τι τελικά ισχύει. Η απάντηση στο panathinainaikos24.gr.

Μετά τη δημοσιοποίηση του MoU για τη διπλή ανάπλαση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό προέκυψαν κάποιες απορίες στον κόσμο, τις οποίες το panathinaikos24.gr προσπαθεί να καλύψει με ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για το γήπεδο από την πρώτη στιγμή. Πρόσφατα, σας αναφέραμε μια σειρά από απαντήσεις σε ερωτήματα για τη διπλή ανάπλαση, κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η κυριότερη απορία των περισσοτέρων έχει να κάνει με τις εμπορικές χρήσεις. Πρόσφατα, τόσο ο πρόεδρος του ΑΟ, Τάκης Μαλακατές, όσο και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχαν ξεκαθαρίσει ότι αυτές θα τις έχει ο Παναθηναϊκός. Στο μνημόνιο συνεργασίες αναφέρεται ότι  οι εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου δεν αποτελούν αντικείμενο παραχώρησης του Δήμου προς τον Ερασιτέχνη και από τον Α.Ο στην ΠΑΕ, αλλά θα αποτελέσουν αντικείμενο ετήσιας εκμίσθωσης στον ανάδοχο που θα προκύψει μετά από διαγωνισμό.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.905 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατ’ αρχάς, όπως καταλαβαίνετε αυτό το κομμάτι δεν έχει να κάνει με τον Ερασιτέχνη, ο οποίος βγαίνει εκτός. Έχει να κάνει με την ΠΑΕ και τον Δήμο. Γι αυτό, άλλωστε, έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τις διμερείς συμφωνίες. Αλλιώς, ποιος ο λόγος για νέες κουβέντες με σκοπό τη συμφωνία. Οι δυο πλευρές θα βρουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήσεις εντός γηπέδου θα περάσουν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η φράση “ετήσια εκμίσθωση στον ανάδοχο που θα προκύψει μετά από διαγωνισμό” έχει να κάνει με νομικούς λόγους. Δεν μπορεί, άλλωστε, να διατυπωθεί διαφορετικά. Οι πράσινοι θα δώσουν ένα ετήσιο μίσθωμα και θα έχουν την εμπορική εκμετάλλευση. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί γραπτώς στις συμβάσεις, κατά τις διμερείς συμφωνίες, τις οποίες ο πρόεδρος του ΑΟ Τάκης Μαλακατές θα πάει στη Γ.Σ του Ερασιτέχνη για έγκριση ή όχι.

Οι άλλες συζητήσεις έχουν, φυσικά, να κάνουν με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη για το ενοίκιο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά και το ποσοστό των εισιτηρίων που θα παίρνει ο ΑΟ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.