ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ας κάνουν μια λίγκα μόνοι τους…

Η Ευρωλίγκα και το «όλοι με όλους» πριν τα πλέι οφ είναι αλήθεια πως αρέσει στον κόσμο. Αλλά οι σύλλογοι είναι εκείνοι που πρέπει να έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ας κάνουν μια λίγκα μόνοι τους...

Να που φτάσαμε στο «σημείο μηδέν» για την Ευρωλίγκα. Διότι σαν τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως εφτά ομάδες – μέτοχοι, εφτά τόσο ισχυρά brands της διοργάνωσης, κάνουν μυστική συνάντηση και ρίχνουν στο τραπέζι ένα όνομα: Τζόρντι Μπερτομέου. Και φυσικά ενστικτωδώς σου έρχεται στο μυαλό όλη η ιστορία που είχε κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέναντι στον CEO της Euroleague.

Τότε που οι μισοί τον αποκαλούσαν τρελό και οι άλλοι μισοί αναρωτιόντουσαν που θα πάει ο Παναθηναϊκός αν φύγει από τη Euroleague. Και όλες οι υπόλοιπες ομάδες φοβόντουσαν μη χάσουν την αίγλη του να παίζουν σε μια κορυφαία διοργάνωση. Ναι, αλλά με ποια οφέλη; Με τι χρηματικά έπαθλα; Με ποιο κίνητρο για τον ιδιοκτήτη – μεγαλομέτοχο της κάθε ΤΣΣΚΑ, Εφές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Μακάμπι, που δίνει εκατομμύρια κάθε χρόνο και παίρνει… ψίχουλα;

Στο ποδόσφαιρο οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη, που τα έσοδά τους από το Champions League είναι μυθικά, έκαναν ολόκληρη ιστορία εδώ και καιρό και απείλησαν πως θα φύγουν και θα φτιάξουν μια δική τους λίγκα, αν η UEFA δεν… συμμορφωθεί στα θέλω τους. Είχαν πολλά και διεκδίκησαν περισσότερα. Ξέρετε τι έγινε; Τα πήραν. Με το νέο format του Champions League, η UEFA επί της ουσίας έσκυψε το κεφάλι μπροστά στους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς. Διότι γνωρίζει πως χωρίς αυτούς δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα για εκείνη. Άρα… εγένετο το θέλημά τους. Παραπάνω λεφτά ήθελαν; Παραπάνω λεφτά θα τους εξασφαλίσει.

Ο Παναθηναϊκός μας γυρίζει εκεί όπου ανήκει!
Ο Παναθηναϊκός μας γυρίζει εκεί όπου ανήκει! 481 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Μπερτομέου την ίδια ώρα δεν άκουγε ούτε τη φωνή του Παναθηναϊκού, ούτε όποιον… τολμούσε να σηκώσει κεφάλι. Ψίχουλα. Αυτά δίνει στις ομάδες που επί της ουσίας του κρατάνε ζωντανή τη διοργάνωση. Δίκιο είχαν όσοι έλεγαν πως περισσότερα έχει να χάσει η Ευρωλίγκα αν φύγει ο Παναθηναϊκός, παρά ο Παναθηναϊκός αν φύγει από την Ευρωλίγκα. Το brand του Παναθηναϊκού είναι στο top 3 της Ευρώπης.

Τώρα ακολούθησαν κι άλλοι. Ο Ολυμπιακός, η Ζαλγκίρις, η Μακάμπι, η ΤΣΣΚΑ, η Εφές, η Μιλάνο. Αύριο – μεθαύριο θα έρθουν κι άλλοι. Ίσως και οι ίδιοι οι Ισπανοί. Κι αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν; Το παράδειγμα του ποδοσφαίρου είναι πρόσφατο. Μπορούν να φτιάξουν μια δική τους λίγκα, να εμπορεύονται/εκμεταλλεύονται μόνοι τους το όνομά τους, να υπάρχει η ίδια αίγλη, αλλά περισσότερα χρήματα.

Διότι ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι για παράδειγμα, είναι ό,τι για το ποδόσφαιρο η Μπάγερν, η Ρεάλ, η Λίβερπουλ. Καμιά UEFA και καμιά Ευρωλίγκα δεν μπορεί να τους νικήσει αν είναι ενωμένοι…
Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.