Τάσος Νικολογιάννης

Στην επίθεση βγάζει γούστα, στην άμυνα θέλει βελτίωση

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη φιλική νίκη επί της Λαμίας, καταγράφοντας τα θετικά και τα αρνητικά μέχρι τώρα για τον Παναθηναϊκό.

Τα φιλικά τελείωσαν με τη πρώτη νίκη να έρχεται κόντρα στην Λαμία στο 90′ με ανατροπή. Μετράνε οι νίκες στα φιλικά; Όχι είναι η απάντησή μου. Αλλά στο συγκεκριμένο φιλικό και επειδή είχαν προηγηθεί οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη ήταν σημαντικό η ομάδα να κερδίσει και για την ψυχολογία της και να πάει πιο ήρεμα στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Η πρώτη του Βιτάλ έδειξε ότι ο Βραζιλιάνος ήρθε για να κάνει την διαφορά. Η ομάδα έβαλε τρία ωραία γκολ με τον Μαουρίσιο τον Μπουζούκη και τον Καρλίτος, δημιούργησε φάσεις δείχνει ότι οι προσθήκες αλλά και ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας με τον Γιοβάνοβιτς θα την αλλάξουν επιθετικά. Και αν θέλετε τη γνώμη μου αυτό είναι το δύσκολο μετά το περσινό χάλι. Να μάθει να επιτίθεται η ομάδα σωστά με την μπάλα κάτω και από τον άξονα και από τα πλάγια. Οι παίκτες ήρθαν για να το κάνει αυτό.

Και ο Βιτάλ και ο Παλάσιος είναι παίκτες για να κάνουν την διαφορά και θα την κάνουν και ο Λούντκβιστ θα βοηθήσει πολύ με τα φάουλ και τα κόρνερ και τον τρόπο που τα εκτελεί, ο Παναθηναϊκός φέτος θα είναι άλλη ομάδα επιθετικά. Και φάσεις θα κάνει και γκολ θα βάζει με τον Καρλίτος να έχει την ευχέρεια να σκοράρει όταν η μπάλα του έρχεται σωστά στην περιοχή. Και τον Ιωαννίδη να είναι μία αξιόπιστη λύση. Είμαι σίγουρος ότι και ο Βιτάλ και ο Παλάσιος θα κάνουν… γούστα θα τους λατρέψει ο κόσμος του Παναθηναϊκού που γουστάρει τους παίκτες που έχουν την ατομική ενέργεια, την ατομική προσπάθεια.

Το πρόβλημα που έχει φανεί σε όλα τα φιλικά έχει να κάνει με τα γκολ που δέχεται η ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι δέχεται γκολ, αυτό είναι θέμα και πρέπει να αλλάξει διότι αν συνεχιστεί θα το πληρώσει η ομάδα και στα επίσημα. Η επιστροφή του Σένκεφλεντ θα δώσει την ταχύτητα στην άμυνα, που τώρα απουσιάζει, ενώ σίγουρα χρειάζεται και περισσότερη προσήλωση από όλους τους παίκτες όταν η ομάδα χάνει την μπάλα σε φάση ανάπτυξης.

Επειδή ο Γιοβάνοβιτς είναι προπονητής, που οι ομάδες του είναι κόμπακτ πιστεύω ότι θα το διορθώσει. Αργά ή γρήγορα θα το φτιάξει. Και το λένε όλοι οι προπονητές. Το πιο εύκολο είναι να φτιάξεις μία ομάδα να μην δέχεται γκολ, το πιο δύσκολο είναι να μάθεις μία ομάδα να επιτίθεται και να είναι κοντά στο γκολ.

*Ο κόουτς και η ομάδα θέλουν να νιώθουν ότι η Λεωφόρος είναι η έδρα που πνίγει τον αντίπαλο. Μπορεί ο κόσμος να είναι απογοητευμένος, ξενερωμένος με αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά αξίζει φέτος να στηρίξει την ομάδα. Φέτος έγιναν σωστές κινήσεις και θα γίνουν και άλλες αν χρειαστεί τον Γενάρη προκειμένου η ομάδα να βελτιωθεί και άλλο.

Exit mobile version