Blogs

Αν ο Καρλίτος ήταν ο Βιτάλ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα και την παρουσία των Βιτάλ και Καρλίτος.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χαρήκαμε όλοι την ομάδα μας άρεσε αυτό που είδαμε και γουστάραμε που μετά από χρόνια είδαμε έναν παίκτη να κάνει την διαφορά και να κρίνει το παιχνίδι. Διότι αυτό έκανε ο Βιτάλ. Έκρινε το ματς ο Βραζιλιάνος με τις δύο κινήσεις που έκανε. Το 0-0 έγινε 2-0 και όλα τέλειωσαν. Και μάλιστα ο Βιτάλ έδωσε την λύση όταν η ομάδα δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει το πρέσινγκ του Απόλλωνα στα πρώτα 25 λεπτά.

Αυτό συμβαίνει όταν έχεις παίκτες που κάνουν την διαφορά. Όταν η μπάλα καίει αυτός που κάνει την διαφορά κάνει μία κίνηση μπαίνει το γκολ και το παιχνίδι το κερδίζεις. Τέτοιοι παίκτες έλειπαν από την ομάδα εδώ και χρόνια και ανάλογος παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά είναι και ο Παλάσιος.

Για τον Βιτάλ δεν έχω να πω κάτι άλλο, εξάλλου εγώ ήμουνα σίγουρος για αυτό που είδαμε που ήταν μικρό σε σχέση με αυτά που μπορεί να κάνει. Τον Βιτάλ και τον Παλάσιος τους έχω δει σε ολόκληρα παιχνίδια όταν έμαθα ότι τους θέλει ο Παναθηναϊκός και ξέρω τι περιμένω και από τους δύο. Ο κόσμος είδε τον Βιτάλ με τον Απόλλωνα και το χάρηκε με την ψυχή του και περιμένει με λαχτάρα να τον ξαναδεί.

Εκεί που θέλω να σταθώ εγώ είναι στον Καρλίτος. Αν ο Ισπανός ήταν στην θέση του Βιτάλ θα λέγαμε τι παικτάρα είναι αυτός πως τα κολλάει έτσι; Αν ο Καρλίτος δηλαδή ήταν φετινή μεταγραφή και εμφανιζόταν για πρώτη φορά θα λέγαμε βρήκε φορ ο Παναθηναϊκός. Και τα δυο γκολ που πέτυχε είναι σεντερφορίσια.

Στο πρώτο ο Χουάνκαρ του δίνει την μπάλα εκεί που πρέπει ο Καρλίτος δεν κάνει το ιδανικό κοντρόλ η μπάλα του φεύγει λίγο, αλλά το διορθώνει με ένα σκαφτό πλασέ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο γκολ πήρε την πάσα από τον Βιτάλ δεν πλάσαρε περίμενε τον τερματοφύλακα του έκανε προσποίηση τον πέρασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αν ο Καρλίτος συνεχίσει έτσι όλη η κουβέντα που κάναμε το καλοκαίρι για τον φορ που έπρεπε να πάρει ο Παναθηναϊκός θα είναι μία ανάμνηση και μόνο. Σίγουρα όμως τουλάχιστον σε αυτό το ματς αποδείχθηκε ότι τα φορ πρέπει να τα κρίνεις όταν είναι σε ομάδες που παίζουν ορθολογικά με την μπάλα κάτω και η μπάλα φθάνει στην περιοχή.

Πέρυσι ο Καρλίτος περίμενε γιόμες. Φέτος στο πρώτο επίσημο παιχνίδι πήρε δύο ασιστ με την μπάλα χαμηλά και έβαλε δύο γκολ. Φέτος θα κριθούν ο Καρλίτος και όλοι οι φορ που έχει ο Παναθηναϊκός πέρυσι δεν μπορούσαν να κριθούν διότι αυτό που έπαιζε η ομάδα λεγόταν ποδόσφαιρο αλλά δεν ήταν ποδόσφαιρο…

Exit mobile version