ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Έχετε καταλάβει πως πήγε ο Παναθηναϊκός να παίξει στο Καραϊσκάκη;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος καταγράφει θετικά και αρνητικά από το Καραϊσκάκη και σχολιάζει τα προβλήματα με τα οποία πήγε να παίξει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι.

Έχετε καταλάβει πως πήγε ο Παναθηναϊκός να παίξει στο Καραϊσκάκη;

Είναι πέρα ως πέρα βαρετή και ανούσια η κουβέντα που γίνεται κάθε φορά μετά από ένα ισόπαλο ντέρμπι. Για το αν πρέπει να χαίρεσαι ή να λυπάσαι, για το πόσο… μεγάλη ομάδα είσαι, για το αν πανηγυρίζεις ή όχι τις ισοπαλίες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πανηγυρίσει μια ισοπαλία, κυρίως μια ισοπαλία την 5η αγωνιστική που δεν κρίνει απολύτως τίποτα.

Δεν γνωρίζω ούτε έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού που να σηκώθηκε και να έσφιξε τις γροθιές του χθες το βράδυ όταν έληξε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Όλοι εκεί γύρω στο… 100’ λέγαμε «άντε λήξ’ το». Λογικό όταν ο αντίπαλος πιέζει, φέρνει την μπάλα στην περιοχή σου και η ομάδα σου απλά τη διώχνει όπως – όπως. Γιατί καταλαβαίνεις πως αν φύγει το ματς από την ισοπαλία θα πάει προς τη δική του την πλευρά. Και είναι πολύ άσχημο να χάνεις παιχνίδι στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων. Αλλά απ’ αυτό μέχρι το «πανηγυρίζω την ισοπαλία» υπάρχει απόσταση… αιώνων.

Πάμε στα του αγώνα τώρα. Όπως σε όλα τα ντέρμπι, υπάρχουν πράγματα που κρατάς και άλλα που πετάς. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει πολλά να κρατήσει ο Παναθηναϊκός απ’ το συγκεκριμένο ματς. Παίρνει τον βαθμό και τον βάζει στο σακούλι, κρατάει την αντίδραση που ακολούθησε γενικώς μετά τις δύο σερί ήττες (με πεντάρα στον Βόλο και ισοπαλία στο Φάληρο), κρατάει την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, την απόδοση του Μπρινιόλι, τον υπέροχο Αλεξανδρόπουλο και τις «απαντήσεις» που έδωσε συνολικά η αμυντική του γραμμή σε ένα παιχνίδι που έως και ο αντίπαλος θεώρησε ότι εκεί θα είναι το πρόβλημά του και του έστειλε και Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Δεν κρατάει την εικόνα του β’ μέρους, τον φόβο που έβγαλε σε ορισμένες περιπτώσεις, την αδυναμία να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα, αλλά πολύ περισσότερο να βγάλει 1-2 κόντρα επιθέσεις της προκοπής ώστε να απειλήσει. Ούτε… αχ δεν κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι πως έκανε και πολλά ο αντίπαλος, που είχε συνολικά 18 τελικές, αλλά με το ζόρι να έκανε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες. Όχι κλασικές, τέτοιες δεν υπήρξαν, αλλά σημαντικές.

Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα και «διαβάσουμε» λίγο καλύτερα τα στοιχεία του αγώνα, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Εκτός αν ξέρετε πολλές ομάδες που πάνε να παίξουν ένα εκτός έδρας ντέρμπι με απουσίες 6-7 βασικών ποδοσφαιριστών και μάλιστα νωρίς στη σεζόν και παίζουν… διαστημικό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Καραϊσκάκη χωρίς τον βασικό του στόπερ (Βέλεθ), τον βασικό του δεξιό μπακ (Κώτσιρας), τον βασικό του τερματοφύλακα (Διούδης), τον βασικό του επιθετικό (Ιωαννίδης). Συν τους Σένκεφελντ και Κουρμπέλη, που παραμένουν στα «πιτς» (θα ήταν βασικές επιλογές αν ήταν υγιείς), συν τον Μαουρίσιο που δεν μπορούσε να αγωνιστεί παραπάνω από 15 λεπτά. Με τόσα προβλήματα, με έναν αντίπαλο προερχόμενο από επιβλητικό διπλό στη Φενέρμπαχτσε, με την ψυχολογία δύο σερί χαμένων αγώνων μακριά από τη Λεωφόρο. Θετικό είναι το πρόσημο λοιπόν κι ας υπάρχουν πράγματα που προβληματίζουν και που σίγουρα χρίζουν βελτίωσης και μάλιστα άμεσης.

Μπορούμε να το… διαβάσουμε κι αλλιώς όλο αυτό. Βγάλτε από την ΑΕΚ, για παράδειγμα, τους Βράνιες και Τζαβέλλα, τον Μισελέν, τον Αραούχο, τον Στάνκοβιτς και τον Σιμόες και στείλτε την να παίξει στο Καραϊσκάκη. Πόσο εύκολα θα κρατήσει το μηδέν και με τι αποτέλεσμα θα έφευγε;

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.