Blogs

Τα σκαμπανεβάσματα, ο τελικός του Περιστερίου και η διαιτησία

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για μία ακόμα κακή εκτός έδρας εικόνα, για το ματς που έρχεται με τον Ατρόμητο και για τον Φωτιά, που αν έπαιζε άλλη ομάδα θα κοιτούσε το VAR πέντε λεπτά.

Δεν είναι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό με τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Συμπλήρωσε μια τετράδα αγώνων φέτος μακριά από τη Λεωφόρο χωρίς να έχει γευτεί τη χαρά της νίκης. Και την πρόσθεσε στα οχτώ σερί περσινά (εφτά στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο).

Γιατί δεν είναι ανεξήγητο; Γιατί όσο βελτίωση κι αν υπάρχει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χρειάζεται χρόνος ώστε να ξεπεράσει μια ομάδα τις παθογένειες που έχουν μείνει μέσα στα αποδυτήρια της από το – όχι μακρινό – παρελθόν. Πέρσι οι πράσινοι ήταν μια ομάδα χωρίς ψυχολογία. Χωρίς καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Χωρίς οι παίκτες να θέλουν τον προπονητή που είχαν.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» οι ιαχές του κόσμου και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο γήπεδο στέλνει την ομάδα με φτερά στα πόδια στον αγωνιστικό χώρο. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο και αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος έχει κερδίσει αρκετά στοιχήματα έως τώρα (ορθολογικό ποδόσφαιρο, καλό κλίμα, «ψήσιμο» του κόσμου με τη δουλειά του) αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από το κάδρο των ευθυνών μιας ήττας σαν αυτή στην Τρίπολη. Και είναι αλήθεια πως το βράδυ του Σαββάτου δεν ήταν μια καλή μέρα στη δουλειά.

Η επιμονή του στο δίδυμο Πούγγουρα – Σάρλια, ενώ ο Βέλεθ είναι πλέον έτοιμος, έφερε λάθη στην άμυνα. Ο Βιτάλ φώναζε πως θέλει φρεσκάρισμα, αλλά έμεινε ένα ημίχρονο στο γήπεδο χωρίς λόγο. Ο Παλάσιος δεν είναι σέντερ φορ, αλλά τον είδαμε ξανά στην κορυφή.

Και ναι μεν έβγαλε την ασίστ στον Καρλίτος, πλην όμως δεν μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση. Μια ομάδα χρειάζεται σημείο αναφοράς στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ιωαννίδης αποτέλεσε σημείο αναφοράς όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει κι άλλα… σκαμπανεβάσματα. Σύντομα θα πρέπει να αλλάξει το τσιπάκι των εκτός έδρας αγώνων. Διαφορετικά θα χτίζει τη μία Κυριακή και θα γκρεμίζει την επόμενη.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στην επόμενη Κυριακή, που οι πράσινοι επιστρέφουν στη Λεωφόρο για να αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ, υπάρχει η Τετάρτη. Και το Περιστέρι. Το ματς με τον Ατρόμητο είναι τελικός, ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει την πρόκριση και να μείνει μέσα σε έναν στόχο που είναι εφικτός και μπορεί να σε οδηγήσει στη διεκδίκηση ενός τροπαίου που τόσο πολύ λείπει.

Σίγουρα θα δούμε νέα πρόσωπα, σίγουρα θα δούμε φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Και πρέπει όσοι αγωνιστούν να αντιληφθούν πως δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για εντός και εκτός έδρας ματς. Η πρόκριση είναι αυτοσκοπός.

ΥΓ: Πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει το θέμα της διαιτησίας. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το αν ήταν ή όχι πέναλτι αυτό του Πούγγουρα πάνω στον Μπαράλες. Βάζω όμως και τα δύο μου χέρια στη φωτιά πως αν ήταν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ, ο Φωτιάς θα είχε πάει στο VAR και θα κοιτούσε τη φάση κανένα πεντάλεπτο…

Exit mobile version