ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τσιατσιάμης: «Το project της Διπλής Ανάπλασης δεν σταματάει – Το έργο έχει θωρακιστεί»

Βέβαιος πως το project της Διπλής Ανάπλασης θα προχωρήσει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Τσιατσιάμης: «Το project της Διπλής Ανάπλασης δεν σταματάει – Το έργο έχει θωρακιστεί» | panathinaikos24.gr

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος για το πρότζεκτ μίλησε στο «Σπορ fm 94,6» και ξεκαθάρισε πως το σχέδιο είναι τόσο γερά θωρακισμένο που δεν υπάρχει ανησυχία για την αγωγή που έγινε προ ημερών, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Παναθηναϊκός: Ενίσχυση με δυο χαφ – Τι παίζει με Βιτίνιο
Παναθηναϊκός: Ενίσχυση με δυο χαφ – Τι παίζει με Βιτίνιο 7.661 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα που δείχνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την υλοποίηση του οράματος που θα αλλάξει την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης:

Για το αν ανησυχεί για πιθανές προσφυγές: «Όπως είδατε, ο προγραμματισμός που έχουμε πει πολλές φορές ότι θα τον ακολουθήσουμε, δεν σταματάει. Προχωράμε κανονικά. Αυτό το έργο δεν θα σταματήσει από κάτι. Δεν νομίζω πως μπορεί να σταματήσει τίποτα αυτό το έργο. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει, για οποιονδήποτε λόγο. Έχει το δικαίωμα, αλλά έχουμε κι εμείς τη βεβαιότητα πως αυτό που κάνουμε έχει πολλά γερά θεμέλια, νομικά και θεσμικά. Ο καθένας μπορεί να λέει και να ζητά ό,τι θέλει, αλλά εμείς έχουμε θωρακίσει το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης».

Για τα επόμενα βήματα: «Είμαστε στη φάση που περιμένουμε μια έγκριση περιβαλλοντικών όρων, έχουμε ετοιμάσει το τεύχος δημοπράτησης του γηπέδου και μόλις έρθει αυτό θα είμαστε στον αέρα όπως έχουμε πει, τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου. παράλληλα έχουμε ένα έργο υποδομής για τον χώρο που θα χτιστεί το γήπεδο. Διαμόρφωση και επαναφορά του χώρου ώστε να υποδεχτεί τον εργολάβο. Θα δείτε μπουλντόζες στον Βοτανικό μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο προγραμματισμός δεν αλλάζει, έτσι θα είναι. Προσπαθούμε πάρα πολύ να τηρούμε το χρονοδιάγραμμα και αυτό το καταφέρνουμε ως τώρα. Πλέον είναι θέμα μόνο δουλειάς. Αστάθμητοι παράγοντες δεν υπάρχουν. Προσπερνάμε και τη γραφειοκρατία, γιατί όλα είναι καλά δουλεμένα, μελετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις της γραφειοκρατίας. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο γήπεδο, αλλά και στις υποδομές του Βοτανικού».

Για τη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών: «Έγινε μια πάρα πολύ ισχυρή συμμαχία. Αυτή δεν είναι εύκολο να διαρραγεί από κανέναν. Ο λόγος που μπήκαν οι υπογραφές είναι πως όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρέπει να σταματήσει για κανέναν λόγο το έργο. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και όλοι αποφασισμένοι. Αυτό θέλω να κρατήσετε. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτό το έργο δεν θα σταματήσει για κανέναν λόγο, γιατί δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να σταματήσει».

Για τη χρηματοδότηση του έργου: «Η χρηματοδότηση και το κόστος κατασκευής υποδομών και γηπέδου είναι όλα εξασφαλισμένα. Για το γήπεδο 120 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίως επενδύσεων και για τις δημόσιες υποδομές 90 εκατ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης. Οι τράπεζες έβαλαν επίσης τις υπογραφές τους για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Κι αυτές είναι έτοιμες να προχωρήσουν, παράλληλα με τη δημοπράτηση του γηπέδου. Τα πρώτα έργα θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, που βάσει χρονοδιαγράμματος θα είναι έτοιμες το 2024. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι έτοιμο με χρονικό ορίζοντα το 2026. Αν είναι να γίνει πιο γρήγορα να είστε σίγουροι πως θα βγω εγώ να σας το πω (γέλια)».

Για την αναμόρφωση της Αθήνας: «Εξαιτίας του Παναθηναϊκού και της Διπλής Ανάπλασης θα μιλάμε για μια διαφορετική πόλη, με δύο τοπόσημα, που θα είναι η Αλεξάνδρας και ο Βοτανικός. Με πολύ πράσινο, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, μια πόλη που θα αξίζει να ζεις σε αυτή».

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close