Blogs

Ο ενθουσιασμός του Βαγιαννίδη μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός

Ο μικρός μπήκε με άγνοια κινδύνου στην Πράγα και αν παίξει την Πέμπτη αντί του Παλάσιος ίσως αποδειχτεί περισσότερο καθοριστικός απ’ όσο περιμένουμε. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο μικρός μπήκε με άγνοια κινδύνου στην Πράγα και αν παίξει την Πέμπτη αντί του Παλάσιος ίσως αποδειχτεί περισσότερο καθοριστικός απ’ όσο περιμένουμε.

Είναι μία από τις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η κάλυψη του κενού του Σεμπάστιαν Παλάσιος από τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο πιτσιρικάς έκανε πολύ καλή προετοιμασία, κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του προπονητή και αποδεικνύει πως όταν πέρσι έλεγαν στην ομάδα πως απλά θα κάνει το… αγροτικό του στον Παναθηναϊκό Β’ κάτι γνώριζαν.

Μπήκε και στην Πράγα σε ένα δύσκολο σημείο για τον Παναθηναϊκό των δέκα παικτών και αν έχουμε κάτι να θυμόμαστε από το δεύτερο ημίχρονο ήταν η δική του ευκαιρία. Που ήταν και η μοναδική για τους «πράσινους». Με ωραία κούρσα, με ντρίπλα, με άνοιγμα της μπάλας μπροστά και τελείωμα με το «κακό» του πόδι, το αριστερό. Όχι όμως και κακό τελείωμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Βαγιαννίδης έφερε ενθουσιασμό στο γήπεδο, έφερε φρεσκάδα και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Όταν πολλοί από τους παίκτες έπαιζαν με το βάρος του 0-2 στην πλάτη, εκείνος μπήκε με άγνοια κινδύνου. Το χρειάζεται κι αυτό μια ομάδα σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια.

Έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει και την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεωφόρο, παίζοντας σαν δεξί εξτρέμ που φαίνεται πως θα είναι και η θέση στην οποία θα τον χρησιμοποιεί περισσότερο ο Γιοβάνοβιτς.

Ο ενθουσιασμός του μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός για το ματς. Να… παρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα. Μια κούρσα, μια «μπούκα», μια ατομική ενέργεια παραπάνω από ένα παιδί που σίγουρα θα μπει με τεράστιο κίνητρο στο γήπεδο, είναι στοιχεία που και την εξέδρα μπορούν να ξεσηκώσουν και την πίεση στον αντίπαλο μπορεί να αυξήσουν.

Άλλωστε αυτό θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης. Πίεση από το ξεκίνημα, ώστε να δώσει στους Τσέχους να καταλάβουν πως δεν είναι… παίξε – γέλασε η κατάσταση…

Exit mobile version