ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Περίπατος στο Μοσχάτο για τον Παναθηναϊκό!

Άλλη μια εύκολη νίκη για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που έκανε υγιεινό περίπατο στο Μοσχάτο κόντρα στην Ελευθερία με 84-58.

Περίπατος στο Μοσχάτο για τον Παναθηναϊκό!

Τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες συνέχισε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας εκτός έδρας της Ελευθερίας Μοσχάτου με 84-58 για την 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών. Οι «πράσινες» από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν σε μία άνετη επικράτηση αφού προηγήθηκαν με +19, διαφορά την οποία αύξησαν στη συνέχεια του αγώνα φεύγοντας με τη νίκη από το Μοσχάτο.

Η Τσάστιτι Ριντ με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν η κορυφαία του Παναθηναϊκού, ενώ με double-double (13π και 12ρ) ολοκλήρωσε τον αγώνα η Έμιλυ Πότερ.

Σημαντική συνεισφορά και από την Πηνελόπη Παυλόπουλου με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όπως και από τη Διονυσία Αλεξανδρή που είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.169 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πιστικό. Οι «πράσινες» βγάζοντας στο παρκέ την ποιότητά τους και έχοντας «ζεστή» την τριάδα των Παυλοπούλου, Ριντ και Πότερ, κράτησαν μακριά από το καλάθι τους τις γηπεδούχες και πήραν προβάδισμα δέκα πόντων (6-16) ύστερα από 4:30 λεπτά αγώνα.

Οι «πράσινες» όχι μόνο συντήρησαν διψήφια διαφορά, αλλά την αύξησαν στο +13 (11-24), έχοντας μπει στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου. Οι «πράσινες» συνέχισαν με το γκάζι στο πάτωμα μέχρι το τέλος του εκπληκτικού πρώτου δεκαλέπτου που τις βρήκε να προηγούνται με 13-32!

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου το «τριφύλλι» κόλλησε στην επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ελευθερία Μοσχάτου μειώνοντας σε 23-34 στο 13’ κυρίως χάρη στις Κάλογουεϊ και Μπρούερ. Παρά την επιστροφή των γηπεδούχων το «τριφύλλι» έδειχνε να ελέγχει το ματς και να βρίσκει πόντους και από τις παίκτριες που ήρθαν από τον πάγκο όπως οι Θεοδωρομανωλάκη, Χαιριστανίδου και Αλεξανδρή.

Έτσι ο Παναθηναϊκός διατήρησε διαφορά ασφαλείας (29-45 στο 17’), τη στιγμή που και η νεαρή Ζιάκα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από την Ελένη Καπογιάννη. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 38-52, καθώς η Αλεξανδρή ευστόχησε σε τρίποντο με τη λήξη φτάνοντας τους 10 προσωπικούς πόντους.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ αστοχίας, αφού ύστερα από τα πρώτα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 40-56. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το ματς, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα του Μοσχάτου για να επιστρέψει στο ματς.

Στο 27’ το «τριφύλλι» είχε διαμορφώσει το 45-63, αφού η Ριντ είχε ανεβάσει τα στάνταρ της απόδοσή της και μπαίνοντας το τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου η διαφορά για πρώτη φορά άγγιξε το +20 (45-65). Η Ελευθερία Μοσχάτου στο χρόνο που απέμενε ήταν να μειώσει το σκορ σε 49-65 ενόψει της τέταρτης και τελευταίας περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη περίοδο έχοντας τις Πότερ και Ριντ στο παρκέ πέρασε την μπάλα στην ρακέτα και οι «πράσινες» αύξησαν το προβάδισμά τους στο +22 (49-71) στο 33’.

Στο διάστημα που απέμενε και μέχρι το τέλος το «τριφύλλι» δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία για να «καθαρίσει» τη νίκη. Η Ελένη Καπογιάννη άνοιξε το ροτέισιον, οι «πράσινες» αρχικά έφτασαν στο 52-79 (38’) και πήραν τη νίκη με τελικό σκορ 58-84.

Τα δεκάλεπτα: 13-32, 38-52, 49-65, 58-84.

Ελευθερία Μοσχάτου (Σίμος): Καλογουέι 20 (3), Στούπα, Καρακασίδου 8, Νάτσκου, Σταμάτη 5 (1), Σακουλάκη, Μυλωνάκη, Μπρίβερ 15, Ταμπάκου, Οκόγιε 7 (1).

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 19, Ζιάκα 2, Κωτούλα 2, Παυλοπούλου 10 (1), Πότερ 13, Μπάτσιου, Μπουντούρη 6, Αλεξανδρή 12 (2), Παλάσκα, Κάρτερ 11 (2), Θεοδωρομανωλάκη 3 (1), Χαιριστανίδου 6.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.