Blogs

Αν δεν φτιάξει ξανά την άμυνα, θα τα γκρεμίσει όλα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού και για την ευκαιρία που πέταξε στα σκουπίδια με την καθυστέρηση στις μεταγραφές.

Τρεις μήνες μετά τον τραυματισμό του κορυφαίου του ποδοσφαιριστή στη σεζόν, δύο μήνες μετά τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, με όλο τον χρόνο στη διάθεσή του για να βρει, να μιλήσει, να διαπραγματευτεί και να ωριμάσει τις συνθήκες μεταγραφών, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα. Και το πληρώνει.

Το πληρώνει γιατί στις 22 Νοεμβρίου πήγε να παίξει ένα ντέρμπι με μια ενδεκάδα που είχε τους παίκτες που είχε και τον Αύγουστο που ξεκινούσε τα επίσημα παιχνίδια. Και μάλιστα επιβαρυμένους πολλούς απ’ αυτούς με δύο ματς στα… κόκκινα τις προηγούμενες έξι μέρες: στα Γιάννενα και στην Τούμπα.

Δεν γίνεται να βγει αυτό το πράγμα. Είναι απολύτως φυσιολογικό μια ομάδα που παίζει συνεχώς με τους ίδιους ποδοσφαιριστές να χάνει τη φρεσκάδα της, την ταχύτητά της, το καθαρό της μυαλό. Ιδιαίτερα όταν το παιχνίδι ζορίζει. Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να προχώρησε με 12-13 παίκτες μέχρι τέλους και ο Παναθηναϊκός άμεσα πια πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες και να κάνει μεταγραφές που θα του μεγαλώσουν την ποσότητα και θα του αυξήσουν την ποιότητα. Διαφορετικά θα διαλύσει ό,τι με κόπο έχτισε.

Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα τούτη τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ωστόσο είναι άλλο. Και έχει να κάνει με την αμυντική του λειτουργία/συμπεριφορά/παθητικό. Σε 13 ματς στον πρώτο γύρο δέχτηκε μόλις τέσσερα γκολ. Τα τρία απ’ αυτά σε ντέρμπι, με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ένα με πέναλτι, από τον Βόλο σε χρονικό σημείο που είχαν κριθεί τα πάντα στο τελικό 1-5 του Πανθεσσαλικού. Τέσσερα γκολ σε 13 παιχνίδια.

Ξέρετε πόσα έχει δεχτεί σε εφτά ματς (έξι πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο) από την επανέναρξη και μετά; Οχτώ! Τα διπλάσια απ’ όσα δέχτηκε σε 13 παιχνίδια. Τρία από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και από ένα από ΑΕΚ, ΟΦΗ και Ιωνικό. Κανένα απ’ αυτά τα ματς δεν κέρδισε, τα μοναδικά ματς που έχει κερδίσει είναι τα δύο που κράτησε το μηδέν: με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση. Να καταφέρει ο Γιοβάνοβιτς να βρει και πάλι η ομάδα του τη συνοχή της στην άμυνα, τη συγκέντρωσή που είχε και τη σιγουριά που έβγαζε. Και όχι να δέχεται αστεία γκολ όπως αυτά που δέχτηκε από τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου έκαναν… παρέλαση στην περιοχή και μάλιστα 14 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Exit mobile version