ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα δικαστήρια οι δύο συλληφθέντες – Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που έπεσαν στα χέρια των Αρχών την Παρασκευή.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα δικαστήρια οι δύο συλληφθέντες - Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που έπεσαν στα χέρια των Αρχών την Παρασκευή.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν σε εισαγγελέα και ανακριτή, όπου θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι δύο άνδρες ηλικίας 40 και 48 ετών συνελήφθησαν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμα ένα άτομο που έχει εμπλοκή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 64.658 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου τα στοιχεία για τη σύλληψη των δυο αδερφών που εμπλέκονται στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας ότι οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, «από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας».

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τους δολοφόνους

Δύο χρόνια και 19 ημέρες χρειάστηκε η Ελληνική Αστυνομία για να μπορέσει να περάσει χειροπέδες σε δύο από τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που εκτελέστηκε με 10 σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Ήταν μία ημέρα που πάγωσε το πανελλήνιο και κλόνισε σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο, δη την οικογένεια των αστυνομικών συντακτών οι οποίοι κλήθηκαν να κάνουν ρεπορτάζ για έναν δικό τους άνθρωπο.

Τα καρέ των δολοφόνων του 53χρονου δημοσιογράφου είχαν κυκλοφορήσει λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση, όμως η ταυτοποίηση τους αποδείχτηκε δύσκολη και εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με όσα από την πρώτη στιγμή έγραψε το ethnos.gr ανάμεσα στα δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, που συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή, είναι και ο φερόμενος ως εκτελεστής του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τον συνεπιβάτη της μαύρης μοτοσικλέτας. Πρόκειται για τον άνδρα που φορά κουκούλα και έχει αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας να κρατά στο δεξί του χέρι εννιάρι πιστόλι με σιγαστήρα. Το όπλο, δηλαδή, της εκτέλεσης. Ο δράστης πυροβόλησε συνολικά 13 φορές και οι 10 σφαίρες έπληξαν το θύμα με αποτέλεσμα να καταλήξει επί τόπου. Μένει να δούμε τι κατηγορίες θα ασκήσει η Δικαιοσύνη», λέει στο ethnos.gr ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας.

Επίσημες ανακοινώσεις για την πολύκροτη υπόθεση αναμένονται να γίνουν σήμερα στις 10:30 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά όπως από χθες ανέφερε το ethnos.gr οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει άλλα δύο άτομα των οποίων οι συλλήψεις αναμένονται.

Τι πρόδωσε τους δράστες

Οι ίδιες πηγές με γνώση και εμπειρία πολλών χιλιομέτρων στην Ασφάλεια επισημαίνουν ότι από τα δύο αδέλφια -που είναι και οι δύο Έλληνες με παρελθόν και φάκελο στις Αρχές- «ο ένας είναι ο φυσικός αυτουργός και ο άλλος άμεσος αυτουργός στην δολοφονία».

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν κατόπιν σχετικών ενταλμάτων που εκδόθηκαν τρεις ημέρες νωρίτερα από την Εισαγγελία, όπου το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπέβαλε τη σχετική δικογραφία.

Σε αυτήν, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύονται όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτότητά τους.

Και συγκεκριμένα, εκτός από το υλικό με τους επιβαίνοντες του μαύρου σκούτερ, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει υλικό στο οποίο απεικονίζεται ένα λευκό βαν που μάλιστα βρέθηκε να κινείται στην περιοχή της εκτέλεσης τόσο την ημέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 8 Απριλίου, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, αλλά το γεγονός ότι μέσα στο αυτοκίνητό του εκείνη την ημέρα ήταν και η σύζυγός του, ανέτρεψε τα σχέδιά τους.

Σε κάθε περίπτωση, με το εν λόγω βαν στο κάδρο τους οι αστυνομικοί μπόρεσαν να συλλέξουν μέσα από επίπονη διαδικασία υλικό από κάμερες ασφαλείας και της Τροχαίας σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το σπίτι του άτυχου δημοσιογράφου όπου είχαν στήσει την δολοφονική τους ενέδρα.

Σε αυτή την μεγάλη διαδρομή που χαρτογράφησαν κομβικό σημείο αποτέλεσε ότι τόσο το λευκό βαν όσο και η μαύρη μοτοσικλέτα βρέθηκαν να κινούνται παράλληλα από την λεωφόρο Ποσειδώνος έως και την λεωφόρο Κηφισού.

Μάλιστα, σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας οι αστυνομικοί είδαν ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας κινείτο πια μόνος με τον εκτελεστή να θεωρούν ότι είχε επιβιβαστεί στο λευκό βαν μέχρι να καταφέρουν να χαθούν τα ίχνη τους.

Και τα ίχνη αυτά και για τα δύο οχήματα -που για το Ανθρωποκτονιών είναι δεδομένο ότι αρχικά στη μοτοσικλέτα επέβαιναν οι φυσικοί αυτουργοί και στο βαν η υποστηρικτική τους ομάδα- διαπιστώθηκε ότι χάθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο ύψος της Νίκαιας.

«Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένας αγώνας δρόμου για να φτάσουμε στον ιδιοκτήτη του λευκού βαν», σχολιάζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως πολλές φορές επισημαίνουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών «δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα». Και σε αυτήν την περίπτωση για ακόμη μία φορά επαληθεύτηκαν.

Διότι οι δράστες μπορεί να φρόντισαν να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, αλλά δεν άλλαξαν τις πινακίδες του βαν με πλαστές ή κλεμμένες, όπως συνηθίζεται σε υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος.

Από αυτές τις πινακίδες οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από το σύστημα ειδικής ανάλυσης που διαθέτουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για την επεξεργασία υλικού από κάμερες ασφαλείας να φτάσουν στον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Και έπειτα οδηγήθηκαν και στον ιδιοκτήτη του ή για την ακρίβεια στην ιδιοκτήτρια, η οποία είναι σύντροφος ενός εκ των δύο συλληφθέντων που δραστηριοποιείται σε εργασίες καθαρισμού.

Τότε, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, κάτω από άκρα μυστικότητα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε δήθεν έλεγχος στην συγκεκριμένη εταιρεία αναφορικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις και την διατήρηση βιβλίων.

Σε αυτόν τον χρόνο οι αστυνομικοί κατάφεραν να δουν αναλυτικά πού βρίσκονταν όλα τα οχήματα της εταιρείας με εστίαση προφανώς στο λευκό βαν, το οποίο τόσο για τις 8 όσο και για τις 9 Απριλίου 2021 δεν ήταν πουθενά δηλωμένο ως στόλος της εταιρείας που αξιοποιήθηκε σε οποιαδήποτε εργασία στην Αττική.

Το παρελθόν των συλληφθέντων – Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί

Όπως σε κάθε συμβόλαιο θανάτου έτσι και σε αυτό πέραν από τους φυσικούς αυτουργούς, υπάρχουν και ο ηθικός ή οι ηθικοί αυτουργοί.

Τα δύο αδέλφια, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ο εκτελεστής και άρα ο φυσικός αυτουργός, έχουν -όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω- ποινικό παρελθόν. Και οι δύο ήταν γνωστοί στις Αρχές για ληστείες και επαφές με τη «νύχτα», ενώ ο ένας φέρεται να ανήκε και σε ομάδα εκβιαστών.

Μάλιστα, ο τελευταίος στο πλαίσιο της έρευνας φέρεται να είχε συμμετοχή στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Η εκτέλεση του πυγμάχου, βάσει των ίδιων πληροφοριών, συμπεριλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία που παραδόθηκε στην Εισαγγελία για τον Γιώργο Καραϊβάζ, χωρίς πάντως αυτές οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.

Ποιος, όμως, έδωσε την εντολή εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ; Η απάντηση αναμένεται να δοθεί ακόμη και εντός της ημέρας, όπως λένε με νόημα αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr, καθώς η σύλληψη των άλλων δύο ατόμων τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην ίδια δικογραφία θεωρείται θέμα χρόνου.

Σε κάθε συμβόλαιο θανάτου, άλλωστε, υπάρχει και το κίνητρο. Ρεπορτάζ του αδικοχαμένου δημοσιογράφου φέρονται να ήταν αυτά που οδήγησαν στην εκτέλεσή του, έπειτα από έντονη δυσαρέσκεια που προκάλεσαν σε συγκεκριμένο άτομο του χώρου της νύχτας.

Η εντολή, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να δόθηκε μέσα από έγκλειστο «νονό» στις φυλακές, ο οποίος δεν αποκλείεται να συντόνισε βήμα προς βήμα την επιχείρηση εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ πίσω από τις κλειστές πόρτες του κελιού του.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...