ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Το 5-2 που έγινε 2-2 και η απέλπιδα προσπάθεια του Λουτσέσκου να κερδίσει συμπάθειες

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη μαγική εικόνα της Λεωφόρου στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, για τον Λουτσέσκου που πλέον δεν ασχολείται κανείς με όσα λέει και για τις προκλήσεις που έρχονται.

Το 5-2 που έγινε 2-2 και η απέλπιδα προσπάθεια του Λουτσέσκου να κερδίσει συμπάθειες

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη μαγική εικόνα της Λεωφόρου στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, για τον Λουτσέσκου που πλέον δεν ασχολείται κανείς με όσα λέει και για τις προκλήσεις που έρχονται.

Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά διέλυσε τον αντίπαλό του. Ακόμα και αν δεις τα νούμερα, που πολλές φορές μπορεί να μην λένε την αλήθεια, στην προκειμένη είναι… αμείλικτα. 25 τελικές έκανε ο Παναθηναϊκός στον ΠΑΟΚ. Μόλις έξι ο ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά ήταν χαώδης. Και δεν είναι θεωρητικό όλο αυτό. Έμοιαζε το ματς σαν να έπαιζαν οι πράσινοι ένα κλασικό ματς με μια μικρομεσαία ομάδα. Αλλά δεν μπήκαν τα γκολ που έπρεπε να μπουν.

Κυρίως; Δε συμπεριφέρθηκε αμυντικά ο Παναθηναϊκός όπως έπρεπε να συμπεριφερθεί. Δέχτηκε με μεγάλη ευκολία τα γκολ του ΠΑΟΚ, αφήνοντας χώρο και στις δύο περιπτώσεις στον πιο επικίνδυνο παίκτη του αντιπάλου μεσοεπιθετικά. Ο Ζίφκοβιτς δημιουργεί το πρώτο γκολ. Και σκοράρει το δεύτερο. Και στις δύο περιπτώσεις έχει όλο τον χώρο και τον χρόνο να το κάνει. Εκεί πρέπει να εστιάσει περισσότερο ο Ιβάν όσον αφορά τη συνέχεια της δουλειάς του.

Γιατί επιθετικά ο Παναθηναϊκός λειτουργεί σωστά. Και σκοράρει (πέντε γκολ στο Αγρίνιο, τέσσερα στην Τρίπολη, δύο σε ντέρμπι με ΠΑΟΚ, δύο με Βιγιαρεάλ) και δημιουργεί και μπαίνει με επικίνδυνες προϋποθέσεις στην περιοχή. Αλλά δέχεται πια ευκολότερα γκολ απ’ ότι το έκανε. Συνέβη με την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ, ακόμα και με τον Αστέρα δέχεται ένα φθηνό γκολ. Σχεδόν όλα προερχόμενα από τα πλάγια των αντιπάλων.

Στο ματς της Κυριακής πάντως δεν υπήρξε δικαιοσύνη. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να το είχε… καθαρίσει από νωρίς το ματς. Από το πρώτο ημίχρονο, εκεί που έπαιξε τον ΠΑΟΚ σαν τη γάτα με το ποντίκι, του έκανε φάσεις, τον έκλεισε στην περιοχή. Υπήρξαν στιγμές που ο αντίπαλος πάλευε να βγάλει την μπάλα πέρα από το ημικύκλιο και δεν τα κατάφερνε.

Ίσως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου να πρέπει να εστιάσει εκεί, στο ότι μια δική του ομάδα αδυνατεί να βγάλει την μπάλα από την περιοχή και να αφήσει τα σόου για δήθεν… σφαγές. Θα αυξήσει τις πιθανότητές του για να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα και να μην το χάσει από τον Οκτώβριο όπως πέρσι και θα μεγαλώσει τις ελπίδες του για να τον συμπαθήσει και πάλι ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς περισσότερο με τον Λουτσέσκου, άλλωστε πλέον και μετά από τόσα αδικαιολόγητα ξεσπάσματα δεν παίρνει κανείς σοβαρά τα λόγια του. Ούτε με τα όσα είπε ο Κυριάκος Κυριάκος αξίζει να ασχοληθούμε, όταν το στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απ’ όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο βρήκε να ειρωνευτεί τον Γιοβάνοβιτς! Θα πέσει φωτιά να μας κάψει ρε παιδιά!

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως σε επίπεδο πρωταθλήματος και μετά τον έναν βαθμό σε δύο εντός έδρας ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν τελικό. Αυτόν με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Κυριακή. Δεν υπάρχει περιθώρια ούτε για… σκέψη γκέλας. Ο Ολυμπιακός είναι στο συν έξι με ένα ματς περισσότερο πάντως και μετά τη διακοπή οι πράσινοι θα πάνε στο Καραϊσκάκη. Άρα; «Μίνι τελικός» την Κυριακή. Πριν απ’ αυτό; Η Χάιφα. Η μεγάλη ευκαιρία για τους πράσινους να κάνουν το δεύτερο μεγάλο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Με νίκη θα είναι άλμα. Και η ομάδα δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και σου δίνει την αισιοδοξία και τη φιλοδοξία πως μπορεί να γυρίσει με αποτέλεσμα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.