ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Ο Κώστας, ο Χουάντσο και το αναγκαίο… ξεμπούκωμα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την καλή εμφάνιση και την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λαυρίου.

Ο Κώστας, ο Χουάντσο και το αναγκαίο… ξεμπούκωμα

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ευδιάθετος και συνέτριψε 111-75 το Λαύριο για να κάνει το «3 στα 3» στην Basket League. Οι «πράσινοι» έψαχναν αυτό το… ξεμπούκωμα και είχαν ως πρωταγωνιστές τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ.

Η αλήθεια είναι ότι τα αρνητικά αποτελέσματα και οι κάπως προβληματικές εμφανίσεις στην εκκίνηση της σεζόν είχαν προκαλέσει μια κάποια πίεση στον οργανισμό του «τριφυλλιού», που καλείται να παρουσιαστεί βελτιωμένο στις αμέσως επόμενες υποχρεώσεις για να μην χάσει περισσότερο έδαφος, ειδικά στην Ευρωλίγκα.

Το ματς με το Λαύριο ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αταμάν να δοκιμάσει πράγματα και σχήματα, αλλά και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Ο άτυχος της υπόθεσης ήταν ο Μωραΐτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 3,5 λεπτά.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.534 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προφανώς και η αναμέτρηση με τη συμπαθέστατη και αξιόμαχη ομάδα της ανατολικής Αττικής δεν αποτελεί κριτήριο για τη δυναμική του «εξάστερου», ούτε είναι αφορμή για πανηγυρισμούς και διθυραμβικά σχόλια. Σίγουρα όμως είναι θετικότατο στοιχείο ότι οι «πράσινοι» είχαν διάθεση και όρεξη για θέαμα, ενώ έβγαλαν αρκετή ενέργεια στο παρκέ.

Από ‘κει και πέρα, πρόσφεραν ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις, ενώ κυκλοφόρησαν την μπάλα πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, με συνέπεια να έχουν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και να καταγράψουν την καλύτερη φετινή επίδοσή τους όσον αφορά το σκοράρισμα με τους 111 που πέτυχαν. Επιπροσθέτως, «βρήκαν» 21 πόντους σε αιφνιδιασμό και μοίρασαν 25 ασίστ έχοντας μόλις 8 λάθη.

Όσον αφορά την «ατομική» αξιολόγηση θα σταθούμε ιδιαιτέρως στον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος τα έκανε σχεδόν… όλα. Πέτυχε 15 πόντους χωρίς να εκμαιεύσει προσπάθειες (5/6 εντός παιδιάς), ενώ φώναξε «παρών» και στην άμυνα: κατέβασε 5 ριμπάουντ, είχε 2 τάπες και ένα κλέψιμο. Το ακόμα πιο σημαντικό όμως ήταν ότι μοίρασε 4 ασίστ και δεν είχε λάθος. Η αλήθεια είναι ότι ο 25χρονος σέντερ δείχνει να βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και -όπως λέγαμε τις προηγούμενες ημέρες- δείχνει να ανεβαίνει στην άτυπη ιεραρχία για τη θέση «5». Με το σπαθί του.

Το παιχνίδι με το Λαύριο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και για τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ, ο οποίος ερχόταν από αρνητικές εμφανίσεις και χρειαζόταν ένα καλό ματς για να πάρει ώθηση. Ο Ισπανός φόργουορντ τροφοδοτήθηκε αρκετά από τους συμπαίκτες του και πήρε αρκετές προσπάθειες (9 σουτ επιχείρησε), αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι έμοιαζε ορεξάτος και πολύ πιο «επιθετικός» σε σχέση με τις «φοβισμένες» παρουσίες του στους προηγούμενους αγώνες. Μακάρι να συνεχίσει έτσι (και καλύτερα) στις υποχρεώσεις της ομάδας στην Ευρωλίγκα, καθώς εκεί θα τον χρειαστεί ακόμα περισσότερο…

Υ. Γ. Η «κάψα» των φίλων του Παναθηναϊκού φαίνεται από το γεγονός ότι εξάντλησαν από τώρα και μέσα σε λίγες ώρες τις 110 θέσεις για το τσάρτερ της ομάδας για τα εκτός έδρας ματς με Μπασκόνια και Βαλένθια, που είναι προγραμματισμένα για 2,5 μήνες μετά (αρχές Ιανουαρίου). Επίσης, μένουν ελάχιστες κενές θέσεις στα τσάρτερ για Λιόν και Μονακό/Μιλάνο. Οπότε όσοι πιστοί… σπεύσατε!

Υ. Γ. 2 Ιωάννη περαστικά και σιδερένιος! Και σύντομα κοντά μας.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.