ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Κρατάει τη νίκη και τον… χαρακτήρα του!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί της αξιόμαχης Ζάλγκιρις.

Κρατάει τη νίκη και τον… χαρακτήρα του!

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Παναθηναϊκό, που υπέταξε τη σκληροτράχηλη Ζάλγκιρις (73-71 εντός) και ανέβηκε στο 4-4 στην Ευρωλίγκα. Από το συγκεκριμένο ματς, οι «πράσινοι» κρατούν τη νίκη και τον χαρακτήρα που έδειξαν, αλλά οφείλουν να διορθώσουν πολλά και άμεσα αφού ακολουθεί σε λίγες ώρες η αναμέτρηση με την ποιοτικότατη Βίρτους Μπολόνια.

Η συνάντηση με την ομάδα του (πολύ καλού προπονητή, όπως αποδεικνύεται) Μακσβίτις εξελίχθηκε σε θρίλερ για όλους και σε… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες σε επίπεδο τεχνικού επιτελείου, καθώς οι Λιθουανοί έβαλαν δύσκολα στο «τριφύλλι» με το μυαλωμένο και σωστά εκτελεσμένο παιχνίδι τους. Οι παίκτες του Αταμάν σκόραραν με… αίμα, δάκρυα και ιδρώτα και δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό επιθετικά, καθώς η αντίπαλη άμυνα τους έκανε δύσκολη τη ζωή με τις συνεχόμενες αλλαγές.

Επιπροσθέτως, προέκυψε και η απελπιστική αστοχία στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο (2/8) και φυσικά στις βολές, με τους γηπεδούχους να πετάνε στα σκουπίδια 12 προσπάθειες (σ.σ. δεν υπολογίζουμε την τελευταία χαμένη του Γκριγκόνις) από τη γραμμή. Στην τελική ευθεία του αγώνα όμως, μίλησε η άμυνα του «εξάστερου», που οδήγησε τη Ζάλγκιρις σε 3 λάθη στα τελευταία 62 δευτερόλεπτα. ΟΚ, εξαιρείται η φάση με το τρίποντο του Μάνεκ στα 13’’ με το σκορ στο 71-68, όπου έγινε λάθος συνεννόηση μετά την αλλαγή και ο Γκραντ μπερδεύτηκε καθυστερώντας να πάει στον αντίπαλό του, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα από τα 7 μέτρα.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.009 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισαν ο αεικίνητος και ασταμάτητος Μήτογλου, ο οποίος κουβάλησε την ομάδα όταν οι υπόλοιποι είχαν μπλοκάρει. Από ‘κει και πέρα, ο Γκραντ έκανε ένα ακόμα μεστό παιχνίδι, τόσο στην επίθεση (10 πόντοι, 5 ασίστ), όσο και στην άμυνα, όπου «έσβησε» τον εξαιρετικό Έβανς. Ο Σλούκας βγήκε μπροστά στα κρίσιμα και πέτυχε μεγάλα καλάθια με τις διεισδύσεις του στο «ένας εναντίον ενός», όταν ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μπλοκάρει.

Κατά τα λοιπά, ο Αταμάν «έκλεισε» πάλι το ροτέισον, αφού 5 παίκτες του αγωνίστηκαν για τουλάχιστον 28 λεπτά. Ίσως αδίκησε και λίγο τον Βιλντόσα, ο οποίος είχε πολύ θετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο.

Τέλος, να σταθούμε και στους περίπου 13.000 φιλάθλους του «τριφυλλιού», που στήριξαν την ομάδα ακόμα κι όταν το παιχνίδι είχε στραβώσει και φρόντισαν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στους «πράσινους», όταν έμοιαζαν χαμένοι…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.