ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ηγετικός Σλούκας, ασταμάτητος Μήτογλου, καθοριστικός Αντετοκούνμπο και τώρα… υπέρβαση!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Βιλερμπάν και για τα δύο ματς που έρχονται σε Μονακό και Μιλάνο.

Ηγετικός Σλούκας, ασταμάτητος Μήτογλου, καθοριστικός Αντετοκούνμπο και τώρα… υπέρβαση!

Το ματς με τη Βιλερμπάν στη νεόκτιστη LDLC Arena έκρυβε αρκετές παγίδες και κινδύνους, αφού ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε πάνω του τεράστια πίεση για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα που θεωρείται στα… μέτρα του. Οι «πράσινοι» έφεραν εις πέρας την αποστολή τους χάρη στον ηγετικό Σλούκα, στον ασταμάτητο Μήτογλου, αλλά και στον καθοριστικό -στην τελική ευθεία του αγώνα- Κώστα Αντετοκούνμπο.

Τώρα το «τριφύλλι» έχει μπροστά του μια εβδομάδα με δύο εκτός έδρας υποχρεώσεις κόντρα στη Μονακό και στην Αρμάνι Μιλάνο, στις οποίες θα χρειαστεί υπέρβαση για να κάνει το 2/2. Ειδικά στην πρώτη αναμέτρηση, αφού η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι ποιοτικότατη και διαθέτει εξαιρετικές μονάδες.

Όσον αφορά το ματς με τους Γάλλους, υπήρχαν στιγμές που ο «εξάστερος» ήταν επιβλητικός και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Αυτό συνέβαινε κυρίως στα διαστήματα που οι παίκτες του Αταμάν έβρισκαν σκορ από την περίμετρο και αποκτούσαν αυτοπεποίθηση μέσω αυτού.

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι οι «πράσινοι» απώλεσαν τις διψήφιες διαφορές που απέκτησαν (ακόμα και +16) και δεν κατάφεραν να τελειώσουν νωρίτερα το παιχνίδι για να μην αγχωθούν στην τελική ευθεία. Έδωσαν αρκετά δικαιώματα στη Βιλερμπάν, η οποία πίστεψε πως μπορεί να «τσεπώσει» το ροζ φύλλο. Και δικαίως αφού ισοφάρισε (69-69) στα 6 λεπτά πριν από το τέλος.

Συν τοις άλλοις, το άγχος μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού AKTOR, καθώς προερχόταν από 3 συνεχόμενες ήττες, με τη μία εξ αυτών (στην Παρτίζαν) να έχει αρκετές ομοιότητες με το ματς στη LDLC Arena. Μόνο που αυτή τη φορά μπήκαν τα μεγάλα σουτ (3 διαδοχικά από Σλούκα, Μήτογλου και Γκριγκόνις), ενώ υπήρχε και το καθαρό μυαλό στους παίκτες του Αταμάν, με τους πρωτοκλασάτους να έχουν και περισσότερες ανάσες στα κρίσιμα σημεία.

Ο αρχηγός του «εξάστερου» ήταν απολαυστικός επιθετικά, τόσο στις εκτελέσεις του, όσο και στις δημιουργίες του (12 ασίστ). Ο «Μήτο» επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε… ημιάγρια κατάσταση κάνοντας μια χαψιά τους αντίπαλους ψηλούς, ενώ ο Λιθουανός γκαρντ έδωσε τις απαραίτητες λύσεις με το κρύο αίμα του και τα σουτάκια που έβαλε όταν βρήκε πρόσφορο έδαφος.

Μεγάλο κέρδος και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος κατέθεσε τρομερά αποθέματα ενέργειας σε άμυνα (κυρίως) και επίθεση στο φινάλε, όταν δηλαδή ο Λεσόρ ήταν απενεργοποιημένος λόγω φάουλ. Προφανώς και η θετικότατη παρουσία του αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε την κρισιμότητα της στιγμής, αλλά και το γεγονός ότι ο 26χρονος σέντερ είχε μείνει εκτός ροτέισον στους προηγούμενους αγώνες της Ευρωλίγκας.

Τώρα, ο «εξάστερος» καλείται να ανταπεξέλθει σε μια «διπλή» εβδομάδα με εκτός έδρας παιχνίδια σε Μόντε Κάρλο και Μιλάνο, στα οποία ψάχνει μια υπέρβαση. Ειδικά αν κάνει το 2/2 θα μιλάμε για το ιδανικό σενάριο, που θα του χαρίσει τρομερή αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.