Blogs

Ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και έχει μια μεγάλη ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και έχει μια μεγάλη ευκαιρία

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, τη δύσκολη διαχείριση του Τερίμ και τα ντέρμπι που έρχονται.

Ας ξεκινήσουμε με αυτά που είδαμε χθες απέναντι στον Παναιτωλικό. Και είναι αλήθεια πως δεν… άρεσαν ιδιαίτερα στο μάτι, όμως δεν είναι και πολύ παράλογο όλο αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή και μπορεί πολλές φορές ένας νέος προπονητής να φέρνει και μία νέα αύρα σε μια ομάδα, αλλά στον Παναθηναϊκό συνέβη το εξής… παράδοξο: ο Φατίχ Τερίμ ήρθε μέσα στα Χριστούγεννα για να παραλάβει μια ομάδα που στη μεγάλη εικόνα είναι άκρως επιτυχημένη. Και πήρε τη θέση ενός εξαιρετικού προπονητή, που άφησε πίσω του παρακαταθήκη σημαντική, συνταγή επιτυχημένη και έναν Παναθηναϊκό αληθινό διεκδικητή του πρωταθλήματος. Δεν έλαβε, δηλαδή, ο Τούρκος προπονητής «καμμένη γη», άρα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να περάσει αυτά που εκείνος έχει στο μυαλό του, για να φέρει νέα ήθη και έθιμα στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Είναι πιο δύσκολο να αλλάξεις κάτι επιτυχημένο και να το πας στο επόμενο επίπεδο. Κυρίως σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός και ο ίδιος ο Τερίμ δεν έχουν χρόνο γιατί το πρόγραμμα είναι αμείλικτο και οι νίκες αναγκαίες. Το ότι βρίσκεται μόνος του στην κορυφή πλέον, με συν δύο από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και συν οχτώ από τον Ολυμπιακό, είναι σίγουρα σημαντικό. Και τώρα θα κληθεί να αποδείξει αν μπορεί να κάνει αυτό το βήμα παραπάνω που σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας δεν μπορούσε να γίνει με τον Γιοβάνοβιτς.

Γιατί ένας από τους λόγους της αποχώρησης του Ιβάν ήταν η αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι. Και ο Αλαφούζος σκέφτηκε πως όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ντέρμπι, τότε πως θα πάρεις ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί από τέτοια ματς στα Play Offs. Να λοιπόν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Τερίμ. Να αποδείξει στα τρία ντέρμπι που έρχονται σε Κύπελλο και πρωτάθλημα πως μπορεί να δώσει στην ομάδα την αίσθηση του νικητή και φυσικά να φύγει νικητής από το γήπεδο. Γιατί αν πάει και κάνει διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή, θα μιλάμε για μήνυμα ομάδας που γίνεται φαβορί για τον τίτλο.

Οι πρώτες εικόνες πάντως από τον Παναθηναϊκό του Τερίμ δείχνουν μια ομάδα «παγωμένη». Σαν να επικρατεί ακόμα το σοκ της αλλαγής σελίδας. Από τα 2,5 χρόνια του Γιοβάνοβιτς, σε κάτι διαφορετικό. Μοιάζουν οι παίκτες περισσότερο «κουμπωμένοι» απ’ όσο τους ξέραμε, σαν τα πόδια να είναι πιο βαριά. Να είναι από τη μεγαλύτερη ένταση στις προπονήσεις; Ίσως. Αλλά στα ντέρμπι πρέπει να δούμε φρεσκάδα, μεγαλύτερη δημιουργία και σίγουρα καλύτερες αντιδράσεις αμυντικά.

Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του
POPULAR NOW Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του

Γιατί μπορεί ο Παναθηναϊκός να πήρε και το ματς με τον Παναιτωλικό και να βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά η εικόνα του περισσότερο προβλημάτισε. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, η κορυφή μπορεί να αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα και σίγουρα το να μην παίζει καλά η ομάδα μπορεί να της στοιχίσει.

Είναι μεν σημαντικό πως και σε μια κακή βραδιά έχει τον τρόπο να παίρνει τη νίκη και να προχωρά, να ανεβαίνει στην κορυφή και να κερδίζει σε αυτοπεποίθηση, πλην όμως θα χρειαστεί και το καλό ποδόσφαιρο. Γιατί αυτό θα της δώσει συνέπεια και θα την οδηγήσει στον τίτλο. Και ο τίτλος είναι… αυτοσκοπός.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ