Blogs

Υπέροχο το Μαξίμοβιτς – Αράο – Μπακασέτας

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την τριάδα που θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Είναι κάτι που γνωρίζαμε η σημερινή ανακοίνωση της απόκτησης του Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Γνωρίζαμε δηλαδή πως από το καλοκαίρι και μετά θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, απλά είχαμε και το τυπικό της υπόθεσης με τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις.

Σε μια κίνηση που δεν έχει γίνει… viral και δεν έχει φέρει ενθουσιασμό επειδή βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, σε περίοδο δηλαδή ασυνήθιστη για μεταγραφές. Αλλά που όταν ο κόσμος θα δει τον παίκτη στο γήπεδο, είναι δεδομένο πως θα ενθουσιαστεί. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν όλα όσα φέρνει μαζί του ο Σέρβος μέσος.

Ο Παναθηναϊκός βάζει στο ρόστερ του έναν παίκτη δύο εκατομμυρίων ευρώ, σε μια συνολική επένδυση που θα του κοστίσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια μαζί με την εφορία. Αλλά είναι «λεφτά στην τράπεζα» που λένε. Ξέρετε τι έχει κάνει ο Μαξίμοβιτς όλα τα προηγούμενα χρόνια που έπαιζε στην Ισπανία;

Από έξι σεζόν στη Χετάφε έχει λείψει μόλις σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος. Κάθε χρονιά, με εξαίρεση την περσινή, έπαιζε περισσότερους από 35 αγώνες στη La Liga. Όχι πως πέρσι ο αριθμός ήταν μικρός. 29 από τους 38 αγώνες αγωνίστηκε.

Ποδοσφαιριστής που παίζει υπέροχα τον ρόλο του Box to Box, ένα «εξαροοχτάρι» που πατάει και στις δύο περιοχές και κάνει τη διαφορά. Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός πως στον Παναθηναϊκό θα συναντήσει και θα συνθέσει εκτός απροόπτου μια τριάδα με δύο εξίσου ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τον Αράο και τον Μπακασέτα.

Ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι και έπειτα θα έχει στις τάξεις του μια σούπερ ποιοτική τριάδα, που τον ανεβάζει επίπεδο. Χωρίς να κάτσουμε να σκεφτούμε τι άλλες επιλογές θα έχει για τον άξονα, όπως για παράδειγμα τον Τσέριν, θα παρατάσσει μια τριάδα παικτών που μαζί κοστίζουν περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Και στο ποδόσφαιρο πολλές φορές ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Exit mobile version