Blogs

Ο Αλόνσο, ο Σάρι και το πιο κρίσιμο καλοκαίρι των τελευταίων ετών!

Ο Αλόνσο, ο Σάρι και το πιο κρίσιμο καλοκαίρι των τελευταίων ετών!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Αλόνσο, τον Σάρι και πιο κρίσιμο καλοκαίρι των τελευταίων ετών.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι καλύτερος προπονητής, από ότι οι περισσότεροι πιστεύουν, αλλά λόγω του ναυαγίου με τον Σάρι, μοιάζει σαν μία λύση ανάγκης, κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Φυσικά ο Σάρι ήταν ο πρώτος και διακαής πόθος του Παναθηναϊκού, που του έκανε μυθική πρόταση και τον προσέγγισε με τον καλύτερο τρόπο, που μπορούσε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ιταλού τεχνικού. Όταν, λοιπόν, περιμένεις σαν οπαδός του Παναθηναϊκού να έρθει ο Σάρι, όποιος και να έρθει μετά σου φαίνεται, ότι είναι λίγος.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Σάρι είναι μία κατηγορία μόνος του. Άλλος σαν και αυτόν δεν υπάρχει. Το ζητούμενο ήταν από την στιγμή, που δεν ήρθε ο Σάρι να έρθει ένας προπονητής, που θα ταιριάζει στην φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και το ποδόσφαιρο, που θέλει να παίξει.

Βλέπεις το βιογραφικό του Αλόνσο και παρατηρείς, ότι στο Μεξικό πέτυχε σπουδαία πράγματα με δύο ομάδες όταν πήρε ένα πρωτάθλημα και δύο τσάμπιονς λιγκ, την Εθνική Ουρουγουάης την πήγε στα τελικά του Μουντιάλ και εκεί αποκλείστηκε από την επόμενη φάση με ένα διαιτητικό λάθος, ενώ στην Σεβίλλη πέρυσι απέτυχε, αφού σε δύο μήνες δεν έκανε νίκη.

Ένα αντίο στον Γιώργο μας…
POPULAR NOW Ένα αντίο στον Γιώργο μας…

Από κει και πέρα, όμως, αν καθήσεις και δεις τα παιχνίδια των ομάδων του Αλόνσο, πραγματικά χαίρεσαι να τα βλέπεις, με εξαίρεση την Εθνική Ουρουγουάης, που έπαιξε λίγο πιο μαζεμένα. Πίεση ψηλά, ένταση και κάθετο παιχνίδι είναι τα χαρακτηριστικά του. Στην ερώτηση με ποιους παίκτες θα τα κάνει αυτά, η απάντηση είναι με τους περισσότερους από το σημερινό ρόστερ συν τους παίκτες, που θα έρθουν, για να κάνουν την διαφορά.

Ο Αλόνσο ξέρει, ότι έρχεται σε μία ομάδα που θα θεωρηθεί αποτυχημένος αν δεν πάρει το πρωτάθλημα. Ξέρει, ότι υπάρχει εσωστρέφεια μετά τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, για αυτό και ζήτησε ομόνοια. Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Εκεί κρίνονται όλοι. Κόντρα στην γενική άποψη, που υπάρχει πιστεύω, ότι από την στιγμή, που δεν ήρθε ο Σάρι, η επιλογή του Αλόνσο έχει λογική και είναι καλή. Κάτι που δεν πίστευα όταν ήρθε ο Τερίμ από την πρώτη μέρα και το είχα πει, κάτι που δεν πίστευα, όταν ήρθε ο Πογιάτος από την πρώτη ημέρα.

Αυτό, όμως, που θα παίξει ρόλο είναι οι μεταγραφές, που θα γίνουν. Χρειάζονται παίκτες, που θα κάνουν την διαφορά σε όλες τις γραμμές. Και αυτό το καλοκαίρι είναι το πιο κρίσιμο των τελευταίων ετών. Η πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο δεν είναι στόχος, αλλά υποχρέωση και αν δεν έρθει από νωρίς θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη η χρονιά. Αν έρθει, όμως, ο χρόνος θα λειτουργεί υπέρ του Αλόνσο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ