ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Θέλει να πετάξει τον Παναθηναϊκό έξω από τη Λεωφόρο η ΕΟΚ, «Ή στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” ή δεν θα παίξουμε!» η απάντηση του τριφυλλιού

Aνακοίνωση κατά ΚΕΔ από τον Παναθηναϊκό, καθώς η ΕΟΚ θέλει να για λόγους... ανάπτυξης του αθλήματος, να πετάξει τον σύλλογο εκτός Λεωφόρου, μετά και την "ωμή" Ελληνοποίηση Σέρβας αθλήτριας που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Θέλει να πετάξει τον Παναθηναϊκό έξω από τη Λεωφόρο η ΕΟΚ, «Ή στο

Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τις μεθοδεύσεις της ΕΟΚ που έκανε Ελληνίδα τη διεθνή Σέρβα και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος θέλει να πετάξει εκτός Λεωφόρου το τριφύλλι που είναι πάγιο αίτημα του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια. Πρόσχημα; Η… ανάπτυξη του αθλήματος!

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του προς την αρμόδια ομοσπονδία του μπάσκετ για τη φετινή προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας γυναικών.

Με μεγάλη μας έκπληξη και δυσαρέσκεια λάβαμε, στις 12/06/24, την Ειδική προκήρυξη Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Μετά από αρκετές συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα σωματεία προχωρήσατε στην αποστολή της συγκεκριμένης προκήρυξης, τροποποιώντας την αντίστοιχη περυσινή με άρθρα που ουδέποτε συζητήθηκαν η απλά ανακοινώθηκαν στην τελευταία συνάντηση.

Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο Σύλλογός μας θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, με ρητή επιφύλαξη ως προς τα κάτωθι άρθρα, το περιεχόμενο των οποίων δεν αποδέχεται επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος του:

Άρθρο 5.10

Προστέθηκε φωτογραφική διάταξη για συμμετοχή, χωρίς περιορισμό, Κύπριων αθλητριών στο πρωτάθλημα, με μοναδική προϋπόθεση τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον δύο (2) αγωνιστικές περιόδους στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών σε Κύπρο ή Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο δεν συμφωνήθηκε στις συναντήσεις των σωματείων, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Για να αγωνιστεί Κύπρια αθλήτρια ως Ελληνίδα θα πρέπει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα Ελλάδας ή Κύπρου.

Παρακαλούμε για τη διόρθωση του άρθρου.

Άρθρο 6.5

Όπως γνωρίζετε τα τηλεοπτικά δικαιώματα (σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο) ανήκουν στα σωματεία, τα οποία δύναται να τα παραχωρήσουν στην εκάστοτε Ομοσπονδία. Στην περυσινή συνάντηση μας συμφωνήσαμε βάσει όσων μας γνωρίσατε και διαβεβαιώσατε να τα παραχωρήσουμε στην ΕΟΚ. Συγκεκριμένα μας παρουσιάσατε ένα πρόγραμμα μεταδόσεων παρόμοιο με αυτό της elite αντρών, όπου θα υπήρχε κάλυψη, από τηλεοπτικό πάροχο, ένα ή δύο αγώνων, ανά αγωνιστική, ενώ οι υπόλοιποι αγώνες θα καλύπτονταν μέσω livestreaming από την Ομοσπονδια ή εναλλακτικά από τα σωματεία και το κόστος, στην δεύτερη περίπτωση, θα καλυπτότανε από την ΕΟΚ.

Αποφασίσαμε, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο καλό και την προβολή του πρωταθλήματος, να συμμετέχουμε στην κεντρική διαχείριση χάνοντας σημαντικά και αναγκαία έσοδα από τον πάροχο μας, εξασφαλίζοντας όμως ότι δεν θα επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα ο σύλλογος.

Αντί αυτού τροποποιήσατε τα συμφωνηθέντα προσφέροντας το μηδαμινό ποσό των 100 ευρώ ανά μετάδοση, όταν γνωρίζετε πως το κόστος μίας σοβαρής διαδικτυακής κάλυψης, που όπως ισχυρίζεστε επιθυμείτε στο πλαίσιο της αναβάθμισης της διοργάνωσης, κοστίζει 450 ευρώ συν τα έξοδα περιγραφής.

Θεωρούμε ότι για την αναβάθμιση του προϊόντος της διοργάνωσης, πρέπει να εξασφαλίσετε μεγαλύτερο budget στα σωματεία για τις διαδικτυακές μεταδόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα διαχείρισης των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.

Άρθρο 7.2

Στην περυσινή προκήρυξη ζητήθηκε οι προπονητές να ντύνονται με κοστούμια αντί αθλητικής ομοιόμορφης εμφάνισης με την αιτιολογία της όποιας αναβάθμισης. Για τον σκοπό αυτό παρείχατε στα σωματεία το ποσό των 800 ευρώ. Φέτος διατηρήσατε μεν την υποχρέωση αλλα καταργήσατε την παροχή. Παράλληλα προνοείται για πρόστιμα στα σωματεία που θα «τολμήσουν» να παρακούσουν τις εντολές σας.

Άρθρο 10.4

Δεν κατανοούμε την σκοπιμότητα τροποποίησης του συγκεκριμένου άρθρου από προαιρετικό σε υποχρεωτικό. Παραθέτουμε την περυσινή διάταξη: «Οι αγώνες των Play offs της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, για την καλύτερη προβολή των και στα πλαίσια της αναβάθμισης του πρωταθλήματος, δέον όπως διεξάγονται σε γήπεδα εγκεκριμένα για την τέλεση Ευρωπαϊκών αγώνων (Fiba approved), εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα και εφόσον τα σωματεία τα έχουν αντίστοιχα χρησιμοποιήσει την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είτε σε εγχώριες, είτε σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις» και τη φετινή καταχρηστική τροποποιημένη διάταξη: «Οι αγώνες των νικητών Γ1-Γ2 της Δ’ φάσης των Play offs της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, για την καλύτερη προβολή των και στα πλαίσια της αναβάθμισης τού πρωταθλήματος, υποχρεωτικά διεξάγονται σε γήπεδα εγκεκριμένα για την τέλεση Ευρωπαϊκών αγώνων (Fiba approved), τα οποία τα σωματεία τυχόν έχουν χρησιμοποιήσει την αγωνιστική περίοδο 2024 -2025, είτε σε εγχώριες, είτε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, εφόσον ο Παναθηναϊκός Α.Ο., προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί στην φυσική του έδρα, στο γήπεδο Παύλος Γιαννακόπουλος, το οποίο όπως γνωρίζετε πολύ καλά κατέχει άδεια λειτουργίας και τηρεί τις προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση που επιμείνετε στην εφαρμογή του άρθρου 10.4 και υποχρεώσετέ την ομάδα μας να παίξει σε άλλο γήπεδο σας δηλώνουμε ότι δε θα αγωνιστούμε.

Άρθρο 15

Παράγραφος Γ1

Όπως γνωρίζετε τα εμπορικά δικαιώματα αντίστοιχα με τα τηλεοπτικά ανήκουν σύμφωνα, με τον αθλητικό νόμο, στα αθλητικά σωματεία τα οποία δύναται να τα παραχωρήσουν στην Ομοσπονδία. Δεν έχουμε αντίρρηση προβολής χορηγών της Ομοσπονδίας ή του πρωταθλήματος αλλά σας καταστούμε σαφές ότι, ο κεντρικός κύκλος του γηπέδου του Παναθηναϊκού Α.Ο. ανήκει στον ίδιον φέρει το σήμα του Συλλόγου διαχρονικά και έτσι θα παραμείνει.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δήλωσης συμμετοχής του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών, περιόδου 2024-2025.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.