Blogs

Τα γερά θεμέλια του οικοδομήματος και το κάλεσμα στους «παγκόσμιους πρωταθλητές»

Τα γερά θεμέλια του οικοδομήματος και το κάλεσμα στους «παγκόσμιους πρωταθλητές»

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις τελευταίες κινήσεις του Παναθηναϊκού και το κάλεσμα του Εργκίν Αταμάν στους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ρίχνει… μπετά και να βάζει γερά θεμέλια στο οικοδόμημά του, κάτι που σίγουρα θα τον ωφελήσει τα επόμενα χρόνια. Την ίδια ώρα, ο Εργκίν Αταμάν απηύθυνε κάλεσμα στους «παγκόσμιους πρωταθλητές», Μπόστον Σέλτικς, για μια τιτανομαχία στο ΟΑΚΑ.

Όπως είχαμε καταγράψει και τις προηγούμενες ημέρες, οι «πράσινοι» κλείνουν σιγά-σιγά όλες τις ανοιχτές υποθέσεις τους και μένει μόνο ένα τελευταίο κομμάτι για να ολοκληρωθεί το παζλ της νέας σεζόν.

Το πιο σημαντικό που έχουν πετύχει οι άνθρωποι του «επτάστερου» είναι ότι δεν είχαν κάποια σοβαρή απώλεια, καθώς και ο Κέντρικ Ναν θα παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ: η διορία που υπήρχε στο συμβόλαιό του σχετικά με το NBA-out εξέπνευσε δίχως να συμβεί το παραμικρό και ως εκ τούτου ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα πάει… πουθε-Ναν.

Το «τριφύλλι» διατήρησε στη μηχανή του τον κορυφαίο σκόρερ της Γηραιάς Ηπείρου και έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία. Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε τυπικά και αυτό το ζήτημα, με ευτυχή κατάληξη για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που έκαναν το «3 στα 3» όσον αφορά τις ανανεώσεις με παίκτες που επιθυμούσαν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους.

Ένα αντίο στον Γιώργο μας…
POPULAR NOW Ένα αντίο στον Γιώργο μας…

Το επόμενο που σκοπεύουν να κάνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι να ξεκινήσουν σιγά-σιγά τις συζητήσεις με μέλη της ομάδας που θέλουν να κρατήσουν στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα (πολλά) χρόνια. Πρώτος απ’ όλους ο Εργκίν Αταμάν, για τον οποίο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα του προσφερθεί το επόμενο διάστημα ένα νέο πολυετές συμβόλαιο.

Άλλωστε, αυτό που πέτυχε ο Τούρκος προπονητής τη σεζόν που μας πέρασε, ήταν κάτι ανεπανάληπτο και μοναδικό στα χρονικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πήρε μια ομάδα από τον πάτο της βαθμολογίας, μια ομάδα που βολόδερνε και ζούσε τα «πέτρινα χρόνια της» την τελευταία τριετία και κατάφερε να τη μετατρέψει σε πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας! Και με τι τρόπο ε;

Δικαίως λοιπόν ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ είναι αποφασισμένος να κρατήσει τον Αταμάν για πολλά χρόνια στον πάγκο της ομάδας και να του δώσει τα… κλειδιά του «μαγαζιού». Ας είμαστε ειλικρινείς: έτσι μπαίνουν γερά θεμέλια σε ένα αθλητικό οικοδόμημα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Κι αν μη τι άλλο οι φίλοι του «τριφυλλιού» το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό από την εποχή του Ομπράντοβιτς.

Πάμε και στα υπόλοιπα. Ο προπονητής του «επτάστερου» απηύθυνε κάλεσμα-πρόσκληση στους Μπόστον Σέλτικς για ένα ραντεβού των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα δικαιώσουν τον τίτλο των «παγκόσμιων πρωταθλητών» που απονέμεται σε όσες ομάδες κατακτούν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ιδέα ακούγεται πολύ συναρπαστική, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες σε Ευρωλίγκα και «μαγικό πλανήτη», οι οποίες μάλιστα φορούν τα ίδια χρώματα κι έχουν σήμα το τριφύλλι. Επιπροσθέτως, θα διαφημίσει για μια ακόμα φορά με τον καλύτερο τρόπο τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, κάτι που ήδη άρχισε να συμβαίνει, αν είδατε πόσο και ποιοι ασχολήθηκαν με το θέμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Για να αστειευτούμε και λίγο, οι πρωταθλητές Ευρώπης υπερέχουν στη θέση «5» έναντι των Σέλτικς, ενώ στα γκαρντ έχουν περισσότερο ταλέντο επιθετικά, αλλά υστερούν στις θέσεις των φόργουορντ, όπου η ομάδα της Βοστώνης διαθέτει τους παικταράδες Μπράουν και Τέιτουμ.

Υ. Γ. Γίνονται προσπάθειες από τους ανθρώπους της ομάδας για να ανοίξει ολόκληρο το Καλλιμάρμαρο για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και να χωρέσει όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του «τριφυλλιού».

Υ. Γ. 2 Εξαιρετική η ελληνική διαιτησία ε; Ούτε ένας ρέφερι από τη χώρα μας δεν βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους (30 στο σύνολο) που θα σφυρίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Κι ενώ έχουν επιλεχθεί διαιτητές από… μπασκετομάνες όπως η Μαδαγασκάρη, το Καζακστάν, ο Παναμάς και το Εκουαδόρ! Αλλά όταν καταγράφουμε αυτά τα δεδομένα, είμαστε οι «κακοί». Φανταστείτε τι θα ακούγαμε αν είχε συμβεί κάτι ανάλογα στα χρόνια της προεδρίας του Βασιλακοπούλου…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ