Blogs

Κάθε πράγμα στον καιρό του

Κάθε πράγμα στον καιρό του

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφική… νηνεμία του «επτάστερου».

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, κάθε πράγμα στον καιρό του και ο… ψηλός τον Αύγουστο. Μπορεί και πιο μετά δηλαδή… Κάπως έτσι έχει η κατάσταση στον Παναθηναϊκό AKTOR, που δεν βιάζεται καθόλου για να προχωρήσει στην τελευταία του προσθήκη.

Οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ευρώπης δεν έχουν καμία βιασύνη και πρεμούρα για να κάνουν την κίνησή τους. Περιμένουν να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή και τον κατάλληλο παίκτη. Αυτό είναι το νόημα και οφείλουν άπαντες να το καταλάβουν.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει ξεκαθαρίσει στους ιθύνοντες του «επτάστερου» ότι δεν θέλει να βάλει στο ρόστερ έναν συμπληρωματικό παίκτη, απλά για να υπάρχει ένα κορμί στη frontline. Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι ο λόγος του Τούρκου προπονητή μετράει πολύ παραπάνω, από τη στιγμή που έχει σαρώσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα.

Συν τοις άλλοις, ο 58χρονος τεχνικός έχει βοηθήσει αρκετούς παίκτες όλα αυτά τα χρόνια για να εξελιχθούν και σίγουρα θα πάρει εκείνον που θα του δώσει όσα ζητάει. Εκείνον που θα του κάνει τη… δουλειά μέσα στο παρκέ. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις του Κέντρικ Ναν ή του Τζέριαν Γκραντ.

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Για παράδειγμα, ποιος να έλεγε το προηγούμενο καλοκαίρι ότι ο Γκραντ θα εξελισσόταν στον κορυφαίο αμυντικό για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2023-24; Ναι, μπορεί να πήρε το σχετικό βραβείο ο Γουόκαπ, όμως οι περισσότεροι -ειδικοί και μη (ακόμα και φίλοι του Ολυμπιακού)- συμφωνούμε μάλλον ότι ο 31χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ο καλύτερος και πιο επιδραστικός παίκτης της διοργάνωσης σε αυτόν τον τομέα. Στο πρόσωπο του Αμερικανού όμως, ο Αταμάν είδε κάποια στοιχεία που εμείς δεν τα είχαμε ξεχωρίσει, τον πίστεψε και δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό. Άλλωστε, τον ήξερε πολύ καλά από τις μεταξύ τους συγκρούσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα και αποφάσισε ότι εκείνος μπορεί να του δώσει όσα ζητούσε και να αποτελέσει το κλειδί στη μυθιστορηματική πορεία της ομάδας. Εκείνον που θα αποτελούσε τον glue guy στην περιφέρεια του «τριφυλλιού» και τον πιο σταθερό παίκτη του.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και… μουρμούρας για την τελευταία προσθήκη που θα γίνει στο δυναμικό του «επτάστερου». Θα γίνει όταν βρεθεί αυτός που θα κάνει κλικ στον προπονητή του και θα πρόκειται για παίκτη που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ