Τάσος Νικολογιάννης

Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ και με… γλυκό τον Τετέ ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του!

Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ και με… γλυκό τον Τετέ ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το καθήκον της πρόκρισης του Παναθηναϊκού σε βάρος του Μπότεφ, που ήρθε με πρωταγωνιστές τους Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ και πειστικό τρόπο από την ομάδα, που τώρα βλέπει Αγιαξ.

Κανένα καλοκαιρινό ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν είναι εύκολο πριν το παίξεις. Και εύκολο, η δύσκολο μπορεί να το κάνεις εσύ ανάλογα με τον αντίπαλο που παίζεις και την δική σου απόδοση.

Ο Παναθηναϊκός είχε το εύθραυστο 2-1 του ΟΑΚΑ, αλλά πήγε στην Βουλγαρία και από την αρχή έδειξε στην Μπότεφ, ότι δεν έχει καμία τύχη. Και ότι μπορεί να γλίτωσε από την τεσσάρα στο πρώτο ματς, στο δεύτερο δεν θα γλίτωνε και δεν γλίτωσε. Και για όσους θεωρούν, ότι είναι απλό αυτό, που έκανε ο Παναθηναϊκός να θυμίσω, ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά, που βάζει στην Ευρώπη εκτός έδρας τέσσερα γκολ στην ιστορία του. Η Μπότεφ σίγουρα ήταν μία ομάδα κατώτερη, αλλά όχι ομάδα της πλάκας. Απλά ο Αλόνσο ετοίμασε με ιδανικό τρόπο την ομάδα, παρουσιάστηκε διαβασμένος ο Παναθηναϊκός και τα υπόλοιπα φάνηκαν στο….χωράφι του γηπέδου, όπου μίλησε η ποιότητα και η προσωπικότητα των παικτών.

Ο Τζούρισιτς και ο Γερεμέγεφ ήταν οι πρωταγωνιστές με δύο γκολ ο καθένας και με συμμετοχή και οι δύο σε ένα ακόμα γκολ. Ο Σέρβος θυμίζει τον Τζούρισιτς του περασμένου καλοκαιριού και ο Σουηδός φορ συνεχίζει και σκοράρει κατά ριπάς και με μεγάλη ευκολία.

Η ομάδα του Αλόνσο έβγαλε γούστα στο γήπεδο, έπαιξε γρήγορα, έβγαλε στοιχεία, που θέλει να περάσει ο προπονητής της και όλα έγιναν απλά, παρότι η Μπότεφ είχε ένα γεμάτο γήπεδο και έπαιξε σκληρά. Ο Ιγκασον με το καλημέρα έδωσε σιγουριά στην άμυνα, ο Τσέριν μπήκε και αμέσως έδεσε το κέντρο. Και το… γλυκό ήρθε στο τέλος με την συμμετοχή του Τετέ, που πρόλαβε και έκανε τρεις πάσες πάρε-βάλε σε Γερεμέγεφ, Σπόραρ, Λημνιό αλλά κανείς δεν σκόραρε. Ο Τετέ έκανε και μία μαγική ντρίμπλα και γενικά έδειξε, ότι όταν προσαρμοστεί θα σηκώσει στο πόδι το ΟΑΚΑ και ο κόσμος που διψάει από τέτοιους παίκτες θα τον λατρέψει.

Δεν κάηκε με την ισοπαλία, αλλά έχασε μία μεγάλη ευκαιρία!
POPULAR NOW Δεν κάηκε με την ισοπαλία, αλλά έχασε μία μεγάλη ευκαιρία!

Η πρόκριση-καθήκον ήρθε και τώρα έρχεται ο Αγιαξ. Ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να τύχει τώρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και μία μεγάλη πρόκληση. Πρώτα από όλα την Πέμπτη το βράδυ πρέπει ο κόσμος να πάει στο ΟΑΚΑ και να βοηθήσει την ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα, όπως τέτοια εποχή πέρυσι με την Μαρσέιγ. Και στη συνέχεια το 15αυγουστο ο Παναθηναϊκός να πάει στο Αμστερνταμ, για μία μεγάλη πρόκριση, που θα ζεστάνει τον κόσμο του.

Θα είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει και το σίγουρο είναι, ότι θα κάνει τα πάντα, για να δώσει μετά από καιρό μία χαρά στον κόσμο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ