Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές από το πάνω ράφι που τον ανεβάζουν επίπεδο!

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές από το πάνω ράφι που τον ανεβάζουν επίπεδο!

Ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι έχει πραγματοποιήσει μεταγραφές από το τοπ level που είναι ξεκάθαρο ότι τον ανεβάζουν επίπεδο. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Από την αμέσως επόμενη μέρα σκοπός όλων στο πράσινο στρατόπεδο ήταν η ομάδα να ενισχυθεί ποιοτικά με σκοπό τη νέα σεζόν να πετύχει όλους τους στόχους της. Το Τριφύλλι μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει πέντε μεταγραφές. Όλες είναι υψηλού επιπέδου και έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Πράσινοι έχουν αποκτήσει ποδοσφαιριστές υψηλής αξίας που έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τι μπορούν να προσφέρουν.

Αρχικά τον Ιανουάριο οι Πράσινοι απέσπασαν την υπογραφή του Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο διεθνής Σέρβος χαφ αγωνιζόταν τα τελευταία 6 χρόνια στην Ισπανία. Με τις φανέλες των Βαλένθια και Χετάφε έχει καταγράψει συνολικά 243 συμμετοχές με 10 γκολ και 4 ασίστ. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούσε κομμάτι της Εθνικής Σερβίας στα τελικά του Euro 2024.

Παράλληλα, μετά το φινάλε της σεζόν το Τριφύλλι ενίσχυσε ακόμα πιο πολύ την δεξιά του οπισθοφυλακή με την απόκτηση του Τζορτζ Μπάλντοκ. Από το 2017 μέχρι και το καλοκαίρι του 2024 φόρεσε την φανέλα της  Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατέγραψε 83 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ  με 2 γκολ και 6 ασίστ.

H τρίτη χρονικά μεταγραφή του Τριφυλλιού ήταν ο Ίνγκι Ίνγκασον. Οι Πράσινοι έδωσαν ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσουν από την Μίντιλαντ. Ο διεθνής Ισλανδός είναι γνώριμος στην Ελλάδα καθώς έχει αγωνιστεί για τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ και έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Εμπειρία, ηγετική προσωπικότητα και πολλά άλλα που συνθέτουν ένα πρόσωπο το οποίο θα ανεβάσει επίπεδο την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού.

Η τέταρτη μεταγραφή των Πράσινων αποτελεί και το μεγάλο… μπαμ μέχρι στιγμής. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Τετέ, ο οποίος έχει χρηματιστηριακή αξία 10 εκατ. ευρώ και έχει κάνει την διαφορά στις ομάδες που έχει αγωνιστεί.Ένας Βραζιλιάνος μάγος που το τριφύλλι έδωσε ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του ενώ το δικό του συμβόλαιο αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Ένα εξτρέμ που δεδομένα ανεβάζει επίπεδο την μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού.

Η τελευταία χρονικά μεταγραφή του Παναθηναϊκού ήταν ο Φίλιπ Μαξ. Ο 30χρονος αριστερός μπακ αγωνιζόταν για χρόνια στην Μπουντεσλίγκα με τελευταία του ομάδα την Άιντραχτ Φρανκφουρτης. Ένας παίκτης που έχει όλο το πακέτο για να αναβαθμίσει το αριστερό άκρο της άμυνας του Τριφυλλιού. Εμπειρία από τοπ πρωτάθλημα, παραστάσεις και ισορροπία τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό τρίτο. Οι Πράσινοι για τον κάνουν δικό τους έδωσε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό και ένα συμβόλαιο άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε όλα αυτά οφείλουμε να προσθέσουμε ότι οι Πράσινοι αγόρασαν τους Ντραγκόφσκι – Γεντβάι που πέρυσι ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με το Τριφύλλι στο στήθος. Δύο παίκτες που έκαναν την διαφορά. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανανέωση του Γιάννη Κώτσιρα, ενός παίκτη που όλα αυτά τα χρόνια που φοράει τα πράσινα είναι εκ των κορυφαίων.

Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω και εξίσου ποιοτικά. Το βασικό ζήτημα είναι ότι όλες οι μεταγραφές που έχουν έρθει αποτελούν αναβάθμιση και δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μεγάλο θέλω της διοίκησης είναι να πετύχει ο Παναθηναϊκός όλους τους στόχους του.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ