Blogs

Το Παναθηναϊκό μεγαλείο και η μαγική σεζόν του κορυφαίου σέντερ της Ευρωλίγκας

Το Παναθηναϊκό μεγαλείο και η μαγική σεζόν του κορυφαίου σέντερ της Ευρωλίγκας

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την… παράνοια των φιλάθλων του Παναθηναϊfκού, αλλά και για τον Ματίας Λεσόρ.

Το κάναμε κι αυτό, το κάναμε κι αυτό, που λέει και το γνωστό σύνθημα… Ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξαφάνισε μέσα σε 35 ώρες περίπου 35.000 εισιτήρια για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που θα λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο στις 21 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας το μεγαλείο του! Λίγα λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε και τυπικά μια μαγική σεζόν για τον κορυφαίο σέντερ της Ευρωλίγκας, Ματίας Λεσόρ.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως. Οι φίλαθλοι του «επτάστερου» φρόντισαν να… εξαντλήσουν τα «μαγικά χαρτάκια» για το μοναδικό event που θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκκωφαντικό και μοναδικό φαινόμενο από τους φίλους του «τριφυλλιού». Σκεφτείτε απλά ότι βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού και στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά του καθενός.

Κι όμως, η δίψα και η… κάψα (για να μην πούμε κάτι άλλο) του κόσμου της ομάδας για να ζήσει κάτι πρωτόγνωρο και να σταθεί στο πλάι της σε κάτι που θα αποτελέσει επίκεντρο της προσοχής για όλη την αθλητική κοινωνία. Άλλωστε, οι 35.000 θεατές σε ανοιχτό γήπεδο συνιστούν πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε επαγγελματικό αγώνα μπάσκετ. Τους βγάζουμε το καπέλο…

Πάμε τώρα και στον Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων παίζοντας στον τελικό κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και δεν κατάφερε να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί επ’ ουδενί να θεωρηθεί αποτυχημένος, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία των «τρικολόρ».

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Το λέμε αυτό διότι είχε μπροστά του στη frontline της ομάδας του Κολέ τον «εξωγήινο» Γουεμπανιάμα, τον NBAer Γκομπέρ και τον φορμαρισμένο Γιαμπουσέλι της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκ των πραγμάτων δηλαδή ο χρόνος του θα ήταν περιορισμένος, ειδικά σε σύγκριση με αυτά που είχαμε συνηθίσει στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2023-24.

Ο Λεσόρ πάντως έκανε το… κομμάτι του και συνέβαλε τα μέγιστα, ειδικά στα νοκ-άουτ, όπου πήρε περισσότερες ευκαιρίες και ανέλαβε ευθύνες. Δεδομένα η άνοδος στην απόδοση του 29χρονου άλλαξε τα δεδομένα για τους «τρικολόρ», που βρήκαν μια πολύ αξιόπιστη λύση για παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, κάτι που αποδείχθηκε και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο σέντερ του «τριφυλλιού» αποχαιρετά το τουρνουά με 7,2 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ μέσο όρο, έχοντας 66,7% στα δίποντα (14/21) σε 13,5 λεπτά συμμετοχής. ΟΚ ναι, ήταν σίγουρα πρόβλημα ότι για μια ακόμα φορά πέταξε στα σκουπίδια αρκετές βολές (15/25 είχε).

Η ουσία είναι ότι ο Λεσόρ ολοκλήρωσε μια μαγική σεζόν για τον ίδιο (και όχι μόνο), όπου αποτέλεσε το κορυφαίο «πεντάρι» της Ευρωλίγκας. Χωρίς «ναι μεν, αλλά». Αυτή είναι η πραγματικότητα και σε όποιον αρέσει. Πήρε παραμάζωμα όλους σχεδόν τους αντίπαλους ψηλούς, πάλεψε σχεδόν μόνος του και τα έβαλε με τα θηρία, ενώ βγήκε νικητής κατακτώντας δύο τρόπαια (Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα Ελλάδας) και ένα αργυρό μετάλλιο. Την ίδια ώρα υπήρχαν επαγγελματίες κάθε είδους που τον αμφισβητούσαν. Τώρα σιωπή…

Υ.Γ. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και για να μην ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε. Η 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ρεκόρ 1-3 δεν συνιστά επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα. Ναι αποτελεί εν μέρει επιτυχία ότι επέστρεψε μετά από 16 χρόνια στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού και ήταν μαχητική, αλλά της έλειψε το κάτι παραπάνω και δεν έκανε την απαιτούμενη υπέρβαση. Σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες. Δεν λέμε ότι απέτυχε, όμως μην το φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Να πανηγυρίζουμε δηλαδή για την 8η θέση.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ