Blogs

Αλλάζει τα δεδομένα η προοπτική του Γιουρτσεβέν

Αλλάζει τα δεδομένα η προοπτική του Γιουρτσεβέν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την κίνηση απόκτησης του Ομέρ Γιουρτσεβέν από τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο εκλεκτός για τη θέση του σέντερ βρέθηκε στον Παναθηναϊκό, που κινείται για την απόκτηση του Ομέρ Γιουρτσεβέν, σε μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τη δυναμική του ρόστερ του «επτάστερου».

Ο Εργκίν Αταμάν λοιπόν αποφάσισε ότι ο παίκτης που του κάνει και που θα ολοκληρώσει τη front-line της ομάδας για την επερχόμενη σεζόν είναι ο 26χρονος Τούρκος, για τον οποίο γίνονται προσπάθειες προκειμένου να κλείσει σύντομα.

Σε περίπτωση που ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη υπόθεση και ο Γιουρτσεβέν φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού», τότε είναι δεδομένο πως θα μιλάμε για ξεκάθαρη ποιοτική αναβάθμιση και στο «5».

Προφανώς ο Τούρκος σέντερ είναι ανώτερος ποιοτικά από τον Μπαλτσερόφσκι, αν και αυτό θα πρέπει να αποδείξει εντός παρκέ. Άλλωστε, έχει στις… πλάτες του 130 ματς στο ΝΒΑ σε 3 σεζόν συνολικά, με μέσο όρο συμμετοχής τα 11 λεπτά περίπου ανά παιχνίδι. Ναι προφανώς δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, όμως από την άλλη δεν είναι και αμελητέα ποσότητα αυτά τα νούμερα.

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Τι τύπου παίκτης είναι ο Γιουρτσεβέν; Πρόκειται για έναν ψηλό με κορμί 2.11μ., που έχει πολύ καλά τελειώματα κοντά στη ρακέτα κυρίως με χουκ και είναι αρκετά καλός σε παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, ενώ αξιοποιεί ιδανικά τις back door πάσες σε καταστάσεις pick and roll, τις οποίες τελειώνει συνήθως με εντυπωσιακά καρφώματα, καθώς είναι αρκετά δυνατός.

Από ‘κει και πέρα, θα πάρει και σουτ από μακρινή απόσταση, αν του δοθεί η ευκαιρία και ο κατάλληλος χώρος. Το δυνατό του σημείο είναι μάλλον η ικανότητα στον τομέα των ριμπάουντ, ειδικά στα επιθετικά, όπου έχει πολύ καλές τοποθετήσεις λόγω και των αθλητικών του προσόντων.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματά του, θα λέγαμε ότι υστερεί στο κομμάτι της αμυντικής προσήλωσης καθώς δεν έχει τόσο γρήγορα πόδια και ίσως ταλαιπωρηθεί κόντρα σε πιο ευέλικτους ψηλούς. Επίσης, αποτελεί ντεσαβαντάζ για τον ίδιο ότι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο μάλλον έχει… ξεχάσει.

Το συμπέρασμα που προκύπτει πάντως από την επιλογή του Αταμάν είναι ότι ο Γιουρτσεβέν αποτελεί την ιδανική επιλογή που κουμπώνει άριστα με τον Λεσόρ στη θέση «5» και σίγουρα αποτελεί έναν παίκτη που θα δίνει πολλά ποιοτικά λεπτά στον προπονητή του όταν ο Γάλλος σέντερ χρειάζεται ανάσες στον πάγκο. Τα υπόλοιπα στο παρκέ…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ