Blogs

Ρόστερ επιπέδου Παναθηναϊκού, στο γήπεδο πρέπει να φανεί άμεσα

Ρόστερ επιπέδου Παναθηναϊκού, στο γήπεδο πρέπει να φανεί άμεσα

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεταγραφή του Ουναΐ, το μπάτζετ και το ρόστερ που είναι επιπέδου Παναθηναϊκού πλέον και την υποχρέωση να φανεί στο γήπεδο.

Τέτοιο ρόστερ και σε ποιότητα και σε μπάτζετ είχε ο Παναθηναϊκός από την εποχή της πολυμετοχικότητας. Πρέπει να γυρίσουμε στο 2010, για να δούμε τέτοιες μεταγραφές.

Ο Παναθηναϊκός πήγε και αγόρασε παίκτη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Πελίστρι στα 22 του, πήγε και πήρε παίκτη από την Μαρσέιγ, τον Ουναϊ, που έβγαλε μάτια με την Εθνική Μαρόκο στο Μουντιάλ. Και με αυτό τον τρόπο κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό στην θέση 8, όπου υπήρξε σοβαρή αναβάθμιση.

Ιγκασον στην άμυνα, Πελίστρι, Τετέ στα εξτρέμ, Μαξίμοβιτς, Ουναϊ στα χαφ είναι παίκτες, που ανεβάζουν πολύ την ποιότητα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός τα «έσκασε» χοντρά για να τους φέρει και το μπάτζετ είναι πλέον σε επίπεδα πολυμετοχικότητας του 2010. Με τέτοιες μεταγραφές φωνάζεις σε όλους, ότι θα κάνεις τα πάντα για να πάρεις το πρωτάθλημα και να φθάσεις όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη.

Μία εκκρεμότητα έχει μείνει μόνο στην θέση του φορ, αλλά μόνο αν φύγει ο Σπόραρ. Και να μην γίνει κάτι τώρα, είμαι βέβαιος, ότι αν χρειαστεί θα γίνει τον Γενάρη. Το μήνυμα του Παναθηναϊκού είναι ότι «φτιάχνω το καλύτερο ρόστερ για να πάρω το πρωτάθλημα».

Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του
POPULAR NOW Ένα στυλ ποδοσφαίρου που δε συνάδει με την ποιότητα του ρόστερ του

Οσον αφορά τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Εφερε τοπ παίκτες και έφερε και τον Ουναί, που τον ήθελε και ο Ολυμπιακός και επειδή τον έχασε θυμήθηκε να πει μετά, ότι τον έκοψε ο Μεντιλίμπαρ, ενώ την ίδια στιγμή όπως διαβάζαμε στα μέσα τους τον έψηνε ο Ελ Καμπί.

Το θέμα είναι τώρα να πιάσουν τόπο τα χρήματα που δόθηκαν και ο αγώνας που έγινε για να έρθουν αυτοί οι τοπ παίκτες στον Παναθηναϊκό. Στην Ευρώπη η ομάδα είναι στο Conference και στοχεύει να φθάσει ψηλά, αλλά ο διακαής πόθος όλων είναι το πρωτάθλημα. 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό, για το μέγεθος της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας.

Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι πολύ άσχημο και έχει φέρει την ομάδα στο -5. Δεν υπάρχει χρόνος, όχι αύριο, αλλά χθες πρέπει να υπάρξει βελτίωση και να πάρει αποτελέσματα η ομάδα στα επόμενα παιχνίδια μετά την διακοπή. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει πλέον με αυτό το ρόστερ και ο Αλόνσο πρέπει άμεσα να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ