Ποδόσφαιρο

Έμεινε όρθιος στην Τούμπα, έχασε ευκαιρία νίκης στο 93′ με τον Ιωαννίδη

Έμεινε όρθιος στην Τούμπα, έχασε ευκαιρία νίκης στο 93′ με τον Ιωαννίδη

Κακός και τυχερός για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ αλλά είχε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς. Με Πελίστρι και Ιωαννίδη στο φινάλε των δύο ημιχρόνων θα μπορούσαν οι πράσινοι να φύγουν με τους τρεις βαθμούς

Κακός και τυχερός για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ αλλά είχε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς. Με Πελίστρι και Ιωαννίδη στο φινάλε των δύο ημιχρόνων θα μπορούσαν οι πράσινοι να φύγουν με τους τρεις βαθμούς

To ματς

Με τον ΠΑΟΚ να έχει την κυκλοφορία της μπάλας ξεκίνησε το ντέρμπι της Τούμπας και με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το πρώτο σουτ στο 5′ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 11′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του ματς με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια το σουτ του Σβαμπ, από το γύρισμα του Μπάμπα από την αριστερή πλευρά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Σβαμπ κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά από αντπίθεση ο Τετέ έκανε το σουτ και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!
POPULAR NOW Οριστικό: Τηλεοπτικό ΜΠΑΜ από Αλαφούζο!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, ωστόσο αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί ήταν ο Παναθηναϊκός με το σλάλομ του Ιωαννίδη, που πασάρει στον αμαρκάριστο Πελίστρι, ο οποίος… κατάφερε να αστοχήσει, σουτάροντας ψηλά και άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς παρεμβάσεις από τους δύο πάγκους και ήταν πολύ πιο ισορροπημένο σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο αλλά και… συνολικά. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε μια καλή στιγμή στο 49’, αλλά ο Σβαμπ αστόχησε σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάισον. Έχοντας παράλληλα μια ανούσια κατοχή της μπάλας, με τον Λουτσέσκου να αλλάζει σέντερ φορ, στο 67’, βάζοντας τον Σαμάτα στη θέση του Τσάλοφ.

Ωστόσο, ήταν το «τριφύλλι» εκείνο που έφτασε κοντά στο γκολ, στο αμέσως επόμενο λεπτό. Με τον Τετέ να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει αλλά τον Κοτάρσκι να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ακολουθεί μονομαχία του με τον Μπάμπα και τον Βίντσιτς να μην βλέπει παράβαση…

Για να έρθει η «απάντηση» του ΠΑΟΚ στο 69’, όταν ο Σβαμπ έκανε ένα ακόμα επικίνδυνο σουτ στην αντεπίθεση και ο Ντραγκόφσκι μια ακόμα επέμβαση.

Το μοτίβο παρέμεινε ίδιο στην συνέχεια, με τον Αλόνσο να προβαίνει σε τριπλή αλλαγή στο 78’, προκειμένου να φρεσκάρει τον Παναθηναϊκό, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στον Ουναΐ να κάνει το ντεμπούτο του.

Βλέποντας τους Κυπελλούχους Ελλάδας να χάνουν την μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο τρίτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, εκεί όπου ο Ιωαννίδης εκτέλεσε με τη μία στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το 0-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (76′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (88′ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας (77′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67′ Σαμάτα).

Έμειναν στον πάγκο: Τσιφτσής, Σάστρε, Κόλεϊ, Μπακαγιόκο, Μουργκ.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Τετέ (79′ Ουναΐ), Μπακασέτας (78′ Τζούριτσιτς), Πελίστρι (78′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Μαξ, Σένκεφελντ, Μπάλντοκ, Τσέριν, Γερεμέγεφ.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ