Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός: Βραδιά μαγική και ονειρεμένη για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Αθήνα σημαίνει Παναθηναϊκός: Βραδιά μαγική και ονειρεμένη για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Μαγική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με 40.000 Παναθηναϊκούς, με το Τριφύλλι να γνωρίζει την φιλική ήττα από την Παρτιζάν με 75-64 στο πλαίσιο του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ οι πρώτοι πέντε της Παρτίζαν ήταν οι Ουάσινγκτον, Ντιλικινά, Νάκιτς, Ντέιβις και Ταϊρίκ Τζόουνς.

Οι «πράσινοι» έμειναν χωρίς πόντο για περισσότερα από τέσσερα λεπτά μέχρι ο Παπαπέτρου να σπάσει το ρόδι στο 5’ και να γράψει το 6-2. Στο ίδιο διάστημα ο Λεσόρ είχε χρεωθεί με τρία φάουλ, με αποτέλεσμα ο Γιούρτσεβεν να περάσει στη θέση του. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι άστοχες, κυρίως όμως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρέμενε πίσω στο σκορ (11-6 στο 7’), αλλά πλέον αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φάουλ στους ψηλούς μιας και ο Γιούρτσεβεν είχε χρεωθεί με δύο. Απομένοντας 2:10 για το τέλος της πρώτης περιόδου η Παρτιζάν έφτασε στο +9 (15-6), αναγκάζοντας τον Άταμαν να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Τούρκος τεχνικός δεν ήταν ικανοποιημένος από αυτό που έβλεπε, ωστόσο η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με το σκορ στο 15-8. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 8 πόντους έχοντας 6/8 βολές.

Νωρίς στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Γιούρτσεβεν έφτασε τα τρία φάουλ, δίνοντας τη θέση του στον Αντετοκούνμπο, ενώ στο ματς μπήκε και ο Μωραΐτης. Ο Ναν ξεμπλόκαρε κατά κάποιο τρόπο επιθετικά τους «πράσινους» (22-15 στο 14’), που είχαν οχυρώσει καλύτερα τα μετόπισθεν χάρη στην κοινή παρουσία των Αντετοκούνμπο και Ερνανγκόμεθ στην πεντάδα. Οι Σέρβοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα. Ο Ναν ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό αφού η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χωρίς να εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της ήταν στο +12 (36-24 στο 19’), τρέχοντας σερί 6-0. Το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 36-27.

Έπεσε στη 2η θέση: Αυτόν δίνουν πλέον φαβορί για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ οι στοιχηματικές
POPULAR NOW Έπεσε στη 2η θέση: Αυτόν δίνουν πλέον φαβορί για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ οι στοιχηματικές

O Παναθηναϊκός μπήκε πιο ζεστός στο τρίτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας στο πρώτο 5λεπτο να κατεβάσει τη διαφορά στο -5 (42-37 στο 25’), ύστερα από τρίποντο του Ερνανγκόμεθ, αλλά μπροστάρηδες τους Ναν και Γκραντ. Στην τελική ευθεία της περιόδου ο Άταμαν αποφάσισε να παίξει με πολύ ψηλή πεντάδα, έχοντας τους Ναν, Γκριγκόνις, Όσμαν, Ερνανγκόμεθ και Γιούρτσεβεν, στο παρκέ. Όπως σε όλ τα φιλικά έτσι και σε αυτό, οι δοκιμές του Τούρκου τεχνικού ήταν πολλές, με τους Σλούκα και Λεσόρ μάλιστα να μην έχουν ξαναπατήσει το παρκέ από την πρώτη περίοδο. Το σχήμα δεν έδειξε να λειτουργεί, το μομέντουμ ξαναπέρασε στην πλευρά της Παρτιζάν και η σέρβικη ομάδα πήγε για πρώτο φορά στο +14 (55-41) στο 29’. Η διαφορά παρέμεινε έως και το τέλος της τρίτης περιόδου με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 57-43.

Η αστοχία και τα πολλά λάθη ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες που δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει την Παρτιζάν και έτσι οι Σέρβοι διατηρούσαν διψήφια διαφορά (+10, 65-55) πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Παπαπέτρου πέρασε στο ματς και ο Έλληνας φόργουορντ πρόσφερε μεγάλη ενέργεια στο «τριφύλλι», που έκανε την τελική του αντεπίθεση στο ματς, Χάρη σε πέντε σερί πόντους του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός κατέβασε τη διαφορά στο -7 (69-62 στο 38’), αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ άουτ. Το παιχνίδι δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει, αφού η Παρτιζάν έφτασε στη νίκη με σκορ 75-64..

Τα δεκάλεπτα: 15-8, 36-27, 57-43, 75-64

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ