Διονύσης Δεσύλλας

Ο “κορμός” του Αλόνσο, η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα για ένα μεγάλο “διπλό”

Ο “κορμός” του Αλόνσο, η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα για ένα μεγάλο “διπλό”

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το "δέσιμο" που επιχειρεί ο Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό και την προετοιμασία ενόψει ΑΕΚ.

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το “δέσιμο” που επιχειρεί ο Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό και την προετοιμασία ενόψει ΑΕΚ.

*Η νίκη επί του Πανσερραϊκού και η αισθητή βελτίωση της ομάδας στο δημιουργικό κομμάτι έφερε πολύτιμους βαθμούς στον Παναθηναϊκό και ανέβασε κάπως την ψυχολογία. Αν συνυπολογίσουμε στα παραπάνω το γεγονός ότι η διαφορά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ μειώθηκε, μετά τις απώλειες βαθμών των τελευταίων, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι η αυτοπεποίθηση όλων στο Κορωπί είναι ανεβασμένη, κάτι που μόνο θετικό είναι ενόψει της δύσκολης συνέχειας και της απαιτητικής εβδομάδας που έρχεται.

*Το τι ακολουθεί το γνωρίζουμε. Ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή, εκτός έδρας ευρωπαϊκή πρεμιέρα με την Μπάνια Λούκα κι ένα ακόμα ντέρμπι τη μεθεπόμενη Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Τρία ματς “φωτιά” που μπορούν είτε να σε απογειώσουν βαθμολογικά και ψυχολογικά, είτε να σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Το βέβαιο είναι ότι στην ομάδα δεν πρέπει να ασχολούνται με τίποτα με τα παιχνίδια κόντρα σε Μπάνια Λούκα και Ολυμπιακό, αλλά αποκλειστικά και μόνο στο ντέρμπι με την “Ένωση” στην OPAP ARENA.

*Σε μια έδρα στην οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει φύγει νικητής (αναφερόμαστε στο νέο γήπεδο) και που πέρυσι έχασε μεγάλη ευκαιρία να το κάνει αυτό όταν είχε ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσες, το “τριφύλλι” πηγαίνει με έναν και μόνο στόχο: Τη νίκη. Δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη που να ακούγεται στο Κορωπί ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Σαφώς και αν δε χάσει το “τριφύλλι” θα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που μιλάμε για εκτός έδρας ντέρμπι. Ομως, το ιδανικό είναι το “τρίποντο” που θα δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στους “πράσινους” του Ντιέγκο Αλόνσο και θα τους κάνει να πιστέψουν πολύ περισσότερο στους εαυτούς τους, μετά το προβληματικό ξεκίνημα.

*Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν κρύφτηκε. Το δήλωσε μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό: “Δε ζητάω υπομονή από κανέναν, όμως πρέπει εγώ να έχω υπομονή. Ακόμα απέχουμε απ’ αυτό που μπορούμε και θέλουμε”. Ναι, το “τριφύλλι” ήταν πιο ορθολογικό στο ματς με τον Πανσερραϊκό αναφορικά με την ανάπτυξή του. Έβγαλε, όμως, ξανά προβλήματα, όπως στη μεσοαμυντική του λειτουργία με τις πολλές μεταβάσεις που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και με τη γενικότερη… ανασφάλεια αμυντικά.

Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι, είμαστε ακόμα μακριά από αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε»" />

*Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα ακόμα δεν έχει φτάσει εκεί που πρέπει κι εκεί που θέλει ο προπονητής της. Δουλεύει σκληρά, ψάχνεται, βελτιώνεται, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλά περισσότερα. Κυρίως, χρειάζεται συνοχή και “χημεία”. Γι αυτό και όπως θα έχετε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα ο Ντιέγκο Αλόνσο διατηρεί έναν “κορμό” ενδεκάδας, προκειμένου να “δέσει” το σύνολό του και να του δώσει μια ομοιογένεια. Πλέον, στην εξίσωση έχει μπει και ο Ουναϊ, που αναμένεται να είναι βασικός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Υπάρχουν 9 ακόμη παίκτες που έχουν σχεδόν “καπαρώσει” για μια σειρά αγώνων θέση βασικού και που φυσικά θα αλλάζουν όταν υπάρχουν πολλά ματς μαζεμένα. Άλλωστε, βάθος υπάρχει και μάλιστα φουλ ποιοτικό…

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ