Ποδόσφαιρο

Ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μείον έξι από την κορυφή και τώρα… τρέχει

Ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μείον έξι από την κορυφή και τώρα… τρέχει

Στο κυνήγι από νωρίς ο Παναθηναϊκός. Σε ένα ματς που έδειξε πολλά πρόσωπα, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού γνώρισε την ήττα 2-0 από την ΑΕΚ και πλέον βρίσκεται στο -6 από την κορυφή από την 6η αγωνιστική.

Στο κυνήγι από νωρίς ο Παναθηναϊκός. Σε ένα ματς που έδειξε πολλά πρόσωπα, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού γνώρισε την ήττα 2-0 από την ΑΕΚ και πλέον βρίσκεται στο -6 από την κορυφή από την 6η αγωνιστική.

To ματς:

Mε τον Παναθηναϊκό να πατά καλύτερα ξεκίνησε το ματς στη Φιλαδέλφεια και την πρώτη υποψία φάσης να έρχεται στο 4′, με την… μετωπική του Ιωαννίδη, που πάσαρε στον επερχόμενο Τετέ, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό κοντρόλ μέσα στην περιοχή, ούτε σούταρε με την ευκαιρία να περνά ανεκμετάλλευτη.

Στο 12′ από το πουθενά η ΑΕΚ λίγο έλειψε να βρει το γκολ με τον Ντραγκόφσκι να κάνει λάθος και τον Ελίασον να του βάζει το τάκλιν, αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε και απομάκρυνε.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Παναθηναϊκό να στέκεται καλά, αλλά να μη δημιουργεί με ευκολία προς την περιοχή της ΑΕΚ. Ξανά από το πουθενά οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 30′ όταν ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Πιερό πήδηξε υψηλότερα από τον Ίνγκασον και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0.

Άλλαξε ώρα το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός!
POPULAR NOW Άλλαξε ώρα το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός!

Λίγο πριν το πρώτο ημίχρονο μπει στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός, έασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση. Εκτέλεση του Τετέ, από αριστερά και την κεφαλιά του Γεντβάι στο δεύετρο δοκάρι, αλλά ο Στρακόσα απέκρουσε εντυπωσιακά!

Η εικόνα του τριφυλλιού στο δεύτερο μέρος φάνηκε από την αρχή βελτιωμένη. Στο 48′ χάθηκε καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη και τον Τετέ να συνεργάζονται, όμως στο πλασέ του Βραζιλιάνου το σταμάτησε ο Βίντα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε μια ακόμη καλή στιγμή, με τον Ουναϊ να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ στο 52′ έχασε μια καλή ευκαιρία, με τον Κοϊτά να γεμίζει από τα δεξιά και να ακολουθεί καραμπόλα με τους Κάλενς-Πιερό, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

Ο Αλόνσο ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας μέσα Γερεμέγεφ, Τσέριν και Μπακασέτα, παίζοντας με δυο φορ. Αυτό άφησε χώρους στην ΑΕΚ για να δημιουργήσει και στο 80′ από φάουλ του Κοϊτά, ο Πιερό έκανε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το ουσιαστικό τέλος του ματς δόθηκε στις καθυστερήσεις όταν από σέντρα που έγινε από τα αριστερά ο Πιερό έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσέριν με τον διαιτητή να δείχνει μετά από έλεγχο του VAR την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-2-3-1): Στρακόσα, Ρότα (89’ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (71’ Λιούμπισιτς), Περέιρα (71’ Μάνταλος), Ελίασον (89’ Αμραμπατ), Πινέδα (65’ Γιόνσον), Κοϊτά, Πιερό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Τσέριν), Μαξίμοβιτς (66’ Μαντσίνι), Τετέ (87’ Γερεμέγεφ), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Τζούρισιτς (66’ Πελίστρι), Ιωαννίδης.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ