Blogs

Παναθηναϊκός που ακόμα… χαϊδεύει το γκάζι

Παναθηναϊκός που ακόμα… χαϊδεύει το γκάζι

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού AKTOR στη φετινή Ευρωλίγκα με το διπλό στο Βερολίνο (77-87).

Στο… ρελαντί, ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε από την έδρα της Άλμπα (77-87) και ξεκίνησε ιδανικά στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους στο αγαπημένο τους Βερολίνο, αλλά είναι φανερό ότι ακόμα… χαϊδεύουν το γκάζι σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού ακόμα βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου και θα ήταν… παρά φύσιν αν ο «επτάστερος» εμφανιζόταν από τώρα στο 100% και αν ξεδίπλωνε τις πραγματικές του δυνατότητες από την πρώτη αγωνιστική.

Στο ματς με την Άλμπα, οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και ήλεγξαν σε γενικές γραμμές την κατάσταση, αλλά είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και παρουσίασαν κάποια νεκρά διαστήματα επιτρέποντας στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. Κάπου εκεί όμως έκαναν τη διαφορά οι παίκτες του «τριφυλλιού» που διαθέτουν απαράμιλλη προσωπικότητα και ποιότητα.

Δείτε για παράδειγμα τι έκανε ο Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά άστοχος μέχρι το 35’ (1/6 εντός παιδιάς), ωστόσο όταν η μπάλα βάραινε, τότε εκείνος βγήκε μπροστά και πήρε την ευθύνη, ως συνήθως δηλαδή. Πέτυχε 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές, έδωσε… 1,5 ασίστ και κάπως έτσι οδήγησε την ομάδα του στο ροζ φύλλο αγώνα.

Το πεταμένο ημίχρονο, ο κυνισμός και ο βραχνάς που τον ακολουθεί
POPULAR NOW Το πεταμένο ημίχρονο, ο κυνισμός και ο βραχνάς που τον ακολουθεί

Σε γενικές γραμμές, οι «πράσινοι» είχαν διάθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν συνεργασίες. Τα λέει όλα το γεγονός ότι είχαν 21 ασίστ και μόλις 4 λάθη, κάτι που απορρέει και από την κλάση των γκαρντ του, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί σε δημιουργία και χειρισμό της μπάλας.

Σε ατομικό επίπεδο, άφησαν θετικές εντυπώσεις οι Χουάντσο, Λεσόρ και Γιουρτσεβέν. Ο Ισπανός φόργουορντ έβαλε τα σουτ και «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Γάλλος σέντερ ήταν ασταμάτητος, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου απομονώθηκε με τους αντίπαλους ψηλούς. Όσον αφορά τον Τούρκο σέντερ, είχε πολύ καλές συνεργασίες με τον Σλούκα και τελείωσε αρκετές φάσεις κοντά στο καλάθι, ωστόσο επιβάλλεται να βρει άμεσα τη συνταγή για την αμυντική τακτική.

Από ‘κει και πέρα, η εν λόγω αναμέτρηση λειτούργησε ως μια καλή ευκαιρία για τον Αταμάν να δοκιμάσει αρκετά σχήματα και πολλές διαφορετικές πεντάδες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τεστάρει και να «μάθει» καλύτερα την ομάδα του βάζοντας στην εξίσωση και τους 3 νέους, που ακόμα θέλουν τον χρόνο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι «άνοιξε» πολύ το ροτέισον, χρησιμοποιώντας 10 παίκτες για τουλάχιστον 14 λεπτά.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός AKTOR πήγε στο… ρελαντί στο Βερολίνο και απέδειξε ότι πλέον έχει την κλάση για να παίρνει τέτοια παιχνίδια με επαγγελματικό τρόπο. Τέλος, πρέπει να σταθούμε στους φίλους του «τριφυλλιού», που φρόντισαν να δώσουν τον δικό τους τόνο με το «καλημέρα» και να στηρίξουν την ομάδα όπως μόνοι εκείνοι ξέρουν…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ