Γιώργος Πετρίδης

«Κέρδος» οι Γιουρτσεβέν, Καλαϊτζάκης και το… καμπανάκι του Αταμάν

«Κέρδος» οι Γιουρτσεβέν, Καλαϊτζάκης και το… καμπανάκι του Αταμάν

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού AKTOR στην GBL με το… σβηστό διπλό στην Καρδίτσα.

Με μεγάλο κέρδος τους Ομέρ Γιουρτσεβέν και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε με σχετική άνεση (66-80) από την Καρδίτσα στην πρεμιέρα της GBL, αλλά προκάλεσε τα πρώτα παράπονα του Εργκίν Αταμάν για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του.

Οι «πράσινοι» ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης από τα πρώτα δευτερόλεπτα με αιχμή του δόρατος τον Τούρκο σέντερ, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, αφού κυριάρχησε κάτω και από τις δύο ρακέτες δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για να χτίσει διαφορά η ομάδα του.

Από ‘κει και πέρα, οι Γκραντ και Καλαϊτζάκης πήραν τη σκυτάλη από τον Γιουρτσεβέν και έστειλαν τον «επτάστερο» ακόμα και στο +14 στα μέσα της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Αταμάν… σταμάτησαν να παίζουν και έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής με επιμέρους σκορ 11-2.

Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα νεκρά διαστήματα των «πράσινων» είχαν εμφανιστεί και κόντρα στην Άλμπα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, κάτι που μάλλον είναι ανησυχητικό και προκάλεσε την αντίδραση του προπονητή τους μετά το τέλος του αγώνα στη θεσσαλική πόλη. Ήταν ένα… καμπανάκι από τον Τούρκο τεχνικό προς τους παίκτες του, που οφείλουν να καθαρίζουν πιο εύκολα τέτοιου τύπου αναμετρήσεις και να μην αφήνουν ελπίδες στους κατώτερους ποιοτικά αντιπάλους τους.

Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ από άλλο επίπεδο
POPULAR NOW Παναθηναϊκός και ΟΑΚΑ από άλλο επίπεδο

Στο φινάλε και δη στο 4ο δεκάλεπτο ήταν ο Μήτογλου που ανέλαβε δράση και ξελάσπωσε την ομάδα του από τα όποια μπλεξίματα είχε μέχρι εκείνο το σημείο: ο διεθνής φόργουορντ είχε 7 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μία τάπα (αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα) στην 4η περίοδο. Το χρειαζόταν και ο ίδιος άλλωστε, για να πάρει τα πάνω του μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στη σεζόν.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα για να φτάσει στο ροζ φύλλο στην Καρδίτσα, αλλά οφείλει να διορθώσει και να εξαλείψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα πολλά νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει μέσα στα παιχνίδια του και κυρίως να αποβάλει την έλλειψη συγκέντρωσης αφού έρχονται πολύ πιο δύσκολες αναμετρήσεις, όπου αυτά δεν συγχωρούνται.

Συμπερασματικά, οι πρωταθλητές Ευρώπης είδαν τους Γιουρτσεβέν και Καλαϊτζάκη να βγαίνουν μπροστά και να δείχνουν στον προπονητή τους ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί. Ο πρώτος ολοκλήρωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ενώ ο δεύτερος κατέθεσε τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση (16 πόντοι με 6/8 εντός παιδιάς), έχοντας και το highlight του αγώνα με το απίθανο φόλοου κάρφωμα στην 4η περίοδο.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ