Ποδόσφαιρο

Διπλό στην Κρήτη αφιερωμένο στον Τζορτζ

Διπλό στην Κρήτη αφιερωμένο στον Τζορτζ

Οι Πράσινοι με το γρήγορο γκολ του Τετέ έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από την Κρήτη, παίρνοντας μια νίκη αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

To ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Τετέ με ξαφνικό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του ΟΦΗ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας και τον Χριστογεώργο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο 0-1 των φιλοξενούμενων. Αμέσως μετά το γκολ, ο Βραζιλιάνος φίλησε το μαύρο περιβραχιόνιο, ενώ όλος ο πάγκος πανηγύρισε το γκολ κρατώντας μία φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ του Παναθηναϊκού, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 9’. Ο Γκονθάλεθ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε με τη γροθιά του, ο Χατζηθεοδωρίδης πήρε το… ριμπάουντ, αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα επόμενα λεπτά κύλισαν χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση, έως το 19ο λεπτό. Ο Ντραγκόφσκι έχοντας την μπάλα στα πόδια του πιέστηκε από τους Γιούνγκ και Φούντα, έχασε την μπάλα σε πρώτη φάση, αλλά λίγο πριν επωφεληθεί ο Γιούνγκ και την σπρώξει στα δίχτυα, με βουτιά ο Πολωνός μπλόκαρε, διορθώνοντας το τραγικό λάθος που έκανε νωρίτερα!!

«Τον είδα κι είπα “Παναγιά μου, θα με σκοτώσουν δαμέ”»: Ο Κρητίκαρος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος της Παιανίας
POPULAR NOW «Τον είδα κι είπα “Παναγιά μου, θα με σκοτώσουν δαμέ”»: Ο Κρητίκαρος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος της Παιανίας

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να επιτίθεται φτάνοντας δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 21’ με τον Τετέ να πατά περιοχή και να σουτάρει, αλλά την μπάλα να κοντράρει στους αμυνόμενους του ΟΦΗ και τους «πράσινους» να ζητούν πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα (23’) οι «πράσινοι» βγήκαν άψογα στην κόντρα με τον Μπακασέτα να πατά περιοχή από τα δεξιά και να γυρίζει με δύναμη, παράλληλα με το τέρμα, αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Γερεμέγεφ δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή, κάτι που έκανε ο Λαμπρόπουλος, σώζοντας την ομάδα από το δεύτερο γκολ.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, που πολλές φορές γινόταν ακόμα πιο γρήγορος. Στο 35’ ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 37’ από μία κεφαλιά του Γιούνγκ, μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Ντραγκόφσκι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι παρέμεναν επικίνδυνοι και το επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά στο 41’, όταν ο Νους έκλεψε την μπάλα, την πάσαρε αμέσως στον Γιούνγκ που πέρασε τον Τσέριν και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Οι δύο ομάδες άρχισαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς κάποια αλλαγή στις συνθέσεις τους.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλισε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, μέχρι να έρθει ένα σουτ του Σενγκέλια στο 55’, αλλά ο Ντραγκόφσκι είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν σε ετοιμότητα και στο 56’, σε νέο δυνατό σουτ του Γκονθάλεθ από μακρινή απόσταση για να διώξει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί των «πρασίνων».

Το «τριφύλλι» διατηρούσε το προβάδισμα, αλλά δεν ήταν πειστικός στο δεύτερο μέρος. Έτσι, ο Αλόνσο στο 61’ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Πελίστρι αντί του Τζούρισιτς, μιας και ο Σέρβος δεν είχε φανεί ιδιαίτερα στο ματς.

Στο ίδιο λεπτό ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Αράο πρόλαβε την έξοδο του Χριστογεώργου και έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 63’ ακόμα μία τελική για τους «πράσινους» με δυνατό σουτ του Μπακασέτα αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε εκ νέου.

Η πρώτη κίνηση του Ράσταβατς ήταν η διπλή αλλαγή των Μπάκιτς αντί του Μπαΐνοβιτς και Ριέρα αντί του Φούντα, στο 68ο λεπτό του αγώνα, που στην επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με τον τρελό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου!

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο είχε καταφέρει να μη δέχεται πολλές επιθέσεις από τον ΟΦΗ, ενώ σταδιακά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας πιο εύκολα έξω από την περιοχή των Κρητικών. Στο 72’ το «τριφύλλι» είχε μία ακόμα καλή στιγμή με τον Τετέ μετά από κόρνερ να επιχειρεί μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ την οποία απέκρουσε ο Χριστογεώργος.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν στο 78’ όταν ο Σαλσίδο μπήκε αντί του Γιούνγκ και ο Αμπάντα αντί του Χατζηθεοδωρίδη, για τον ΟΦΗ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε τριπλή αλλαγή με το Νίκα να μπαίνει αντί του Γερεμέγεφ, τον Μαξίμοβιτς αντί του Αράο και τον Ούναχι αντί του Μπακασέτα. Ελλείψει δεύτερου επιθετικού ο Νίκας πήρε θέση σέντερ φορ!!! Στο 89’ ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μαντσίνι να μπαίνει αντί του σκόρερ Τετέ και ο ΟΦΗ στο 90’ με τον Αποστολάκη να αντικαθιστά των Καραχάλιο.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά και πλέον οι «πράσινοι» ήθελαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους για να φύγουν με το διπλό. Έτσι και έκαναν με το 0-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ