Μπάσκετ

Αποκάλυψη από τον αδερφό του Πέτροβιτς: «Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε στον Ντράζεν όσα χρήματα ήθελε»

Αποκάλυψη από τον αδερφό του Πέτροβιτς: «Ο Παναθηναϊκός πρόσφερε στον Ντράζεν όσα χρήματα ήθελε»

Ο αδερφός του Ντράζεν Πέτροβιτς, Άτσο, μίλησε στην As για τον αδικοχαμένο άσο που λίγο έλειψε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, προτού σκοτωθεί σε τροχαίο.

Σε συνέντευξή του στην As, ο Άτσο Πέτροβιτς, μιλά για τον αδικοχαμένο αδερφό του, Ντράζεν, που σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Ιούνιο του 1993, την ώρα που όλα έδειχναν πως ήταν έτοιμος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης νυν προπονητής της Βραζιλίας, πάντως, εκτιμά πως αν δεν είχε συμβεί το μοιραίο, ο αδερφός του, που σήμερα-αν ζούσε-θα γινόταν 60 χρονών, τελικά θα επέλεγε να μείνει στο ΝΒΑ.

«Ο Ντράζεν είχε μια φανταστική σεζόν το 1992/93 στο ΝΒΑ (σ.σ. με 22,3 πόντους, 3,5 ασίστ, 2,7 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 38 λεπτά ανά αγώνα), αν και ήταν απογοητευμένος που δεν είχε επιλεγεί για το All Star Game. Ένιωσε ότι ήταν ένα άσχημο πλήγμα. Η τετραετής παρουσία του στο ΝΒΑ έφτανε στο τέλος της και δεν είχε κερδίσει πολλά χρήματα, γιατί τα συμβόλαιά του, ανάμεσά τους κι αυτό που είχε στη Ρεάλ, ήταν αρκετά πιο χαμηλά από ό,τι φανταζόταν ο κόσμος και ο ίδιος ήθελε να υπογράψει ένα που θα άρμοζε στο επίπεδό του. Πέρα από το ΝΒΑ, υπήρχε μια ομάδα από την Ευρώπη που ήταν πρόθυμη να πληρώσει στον Ντράζεν όσα χρήματα ήθελε, ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό τον κρατούσε ήρεμο. Το θέμα το χειριζόταν ο ατζέντης του στις ΗΠΑ και πιστεύω πως μετά το Ευρωμπάσκετ στη Γερμανία ο Ντράζεν θα έμενε στο ΝΒΑ και θα υπέγραφε σε μια από τις τρεις ομάδες που είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, τους Νετς, τους Νικς ή τους Ρόκετς», δήλωσε ο μεγάλος αδερφός του Κροάτη θρύλου.

«Η κληρονομιά του είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και σήμερα-31 χρόνια μετά τον θάνατό του-αναγνωρίζεται ακόμη ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών», τόνισε.

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ