Ποδόσφαιρο

Νύχτα εφιάλτης στο ΟΑΚΑ και βαριά ήττα από την Τσέλσι…

Νύχτα εφιάλτης στο ΟΑΚΑ και βαριά ήττα από την Τσέλσι…

Νύχτα εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι παρότι μπήκαν δυνατά στο ματς με την Τσέλσι, δέχθηκαν ένα γκολ που τους πάγωσε στο πρώτο ημίχρονο και ισοπεδώθηκαν από την Τσέλσι με σκορ 4-1 σε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Ο Πελίστρι ο μοναδικός διασωθείς και σκόρερ, καλός και ο Τσέριν.

Νύχτα εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι παρότι μπήκαν δυνατά στο ματς με την Τσέλσι, δέχθηκαν ένα γκολ που τους πάγωσε στο πρώτο ημίχρονο και ισοπεδώθηκαν από την Τσέλσι με σκορ 4-1 σε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Ο Πελίστρι ο μοναδικός διασωθείς και σκόρερ, καλός και ο Τσέριν.

To ματς:

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν πάρα πολύ δυναμικό αφού μόλις στο 3′ απείλησε και έφτασε πολύ κοντά στο να βάλει φωτιά στο ΟΑΚΑ από το φάουλ που κέρδισε ο Πελίστρι στα αριστερά. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε “γλυκά”, φέρνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γεντβάι, έμεινε αφύλακτος και έκανε την κεφαλιά, αλλά ο ο Γιόργκενσεν, απέκρουσε εντυπωσιακά, με τον Κουκουρέγια να απομακρύνει στη συνέχεια.

Πέρασε μόλις ενάμιση λεπτό και ο Παναθηναϊκός κατέγραψε μια ακόμη τελική προσπάθεια με πολλές αξιώσεις. Ο Ουναΐ πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την ένταση του αγώνα και ουσιαστικά δεν απειλούσαν, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του κέντρου και να προσπαθεί να βρει τη δική τού στιγμή.

Παναθηναϊκός: Σε ελεύθερο κανάλι το ματς με την Τσέλσι!
POPULAR NOW Παναθηναϊκός: Σε ελεύθερο κανάλι το ματς με την Τσέλσι!

Ωστόσο, οι μέχρι τότε, αλάνθαστοι “πράσινοι” πλήρωσαν το μοναδικό τους σφάλμα ως εκείνο το σημείο στο ματς. Ο Γεντβάι άφησε την άμυνα, άνοιξε την μπάλα και την έχασε, το κλέψιμο από τον Φερνάντες, με τον Αργεντινό να πασάρει στον Μούντρικ που πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Φέλιξ να ανοίγει το σκορ στο 23′ για την Τσέλσι.

Το γκολ του Πορτογάλου, “πάγωσε” το ΟΑΚΑ και έδωσε το δικαίωμα στην Τσέλσι να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Στο 28′ ο Φερνάντες βρέθηκε αφύλακτος στο ημικύκλιο της περιοχής, εξαπέλυσε μια “οβίδα” αλλά ο Ντραγκόφσκι είχε απάντηση, αποσοβώντας το 0-2.

Η απόδοση του “τριφυλλιού” έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι παίκτες της Τσέλσι να κάνουν πασούλες προκειμένου να τραβήξουν τους παίκτες του Αλόνσο. Σε μια από αυτές βρήκαν χώρο με αξιώσεις, όμως το σουτ που δοκίμασε ο Φέλιξ έφυγε άουτ για την τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

To δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με πάρα πολλή ένταση, αφού στο 47′ ο Πελίστρι διένυσε ολόκληρο το γήπεδο, ωστόσο στην τελική προσπάθεια τα χάλασε με μια καλή ευκαιρία να περνά ανεκμετάλλευτη.

Λίγο αργότερα η Τσέλσι πήρε σημαντικό προβάδισμα αφού σε μια ανύποπτη φάση έκανε το 2-0. Η σέντρα από τα δεξιά του Νέτο ήταν εκπληκτική, η μπάλα στον αέρα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μούντρικ να πιάνει στον ύπνο τον Κώτσιρα και να σκοράρει με κεφαλιά.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον ρυθμό του στο ματς, η Τσέλσι βρήκε τον τρόπο να δράσει σε τρίτο γκολ στο 55′. Νέα σέντρα από τα δεξιά, κακή απομάκρυνση, ριμπάουντ του Μούντρικ που έστρωσε στον Φέλιξ που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μαξίμοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-3.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Τσέλσι έκανε τη βραδιά του Παναθηναϊκού ακόμη πιο εφιαλτική, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Μαντσίνι υπέπεσε σε πέναλτι αφού έκανε χέρι εντός περιοχής. Ο Ενκουνκού του εκτέλεσε άψογα για το 0-4.

Ο Αλόνσο προχώρησε σε αλλαγές, κάνοντας το προφανές. Περνώντας δηλαδή στο ματς Τετέ και Βαγιαννίδη, με αποτέλεσμα η εικόνα του Παναθηναϊκού να βελτιωθεί στοιχειωδώς και να έρθει το γκολ. Ήταν το 69ο λεπτό όταν ο Τετέ «έσπασε» δεξιά για τον επερχόμενο Βαγιαννίδη εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Πελίστρι σκόραρε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τον Παναθηναϊκό.

Ως το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 4-1.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ