CREATE IMAGE Παναθηναϊκόν Στέκι

Οινοµαγειρείον «Το Τριφύλλι»: ωδή στον κεφτέ

Οινοµαγειρείον «Το Τριφύλλι»: ωδή στον κεφτέ

Δεν πρέπει να υπάρχει πιο καλτ μαγαζί στην Αθήνα.

Η θέση: Στους Αμπελόκηπους, κολλητά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Η ατμόσφαιρα: ∆εν πρέπει να υπάρχει πιο καλτ µαγαζί στην Αθήνα. Μαγαζί; Για χαµοκέλα πρόκειται, από αυτές που συναντάς ακόµα σε παλιές, προσφυγικές συνοικίες της πόλης. Μια παλιά πόρτα, µια πρώτη ας-την-πούµε-αίθουσα και µέσα µια σούδα, παλιά βαρέλια από τη µια, µία σειρά τραπέζια φορµάικα από την άλλη, στο βάθος ένα υποτυπώδες κουζινάκι. Μπαίνεις και λιγώνεσαι. Εχει δονήσεις ο χώρος, έχει την ιστορία του, 60 χρόνια ίδιος και απαράλλαχτος.Θα σας πρότεινα να καθίσετε στην «έξω» αίθουσα – η τηγανίλα είναι αναπόφευκτη στον χώρο µε τα βαρέλια. Στα διπλανά τραπέζια µπορεί να πετύχετε καλλιτέχνες, δηµοσιογράφους, διανοουµένους, ανθρώπους µιας άλλης αντίληψης για το φαγητό και την έξοδο, παλιοί πελάτες οι περισσότεροι που µαζεύονται σαν σε προσκύνηµα.

Το φαγητό: Πρώτα η κυρα-Κούλα είχε το πρόσταγµα, εδώ και χρόνια ο γιος της ο κυρ-Γιώργος. Κοφτός, λιγοµίλητος, θα σου πει τα φαγητά, τα οποία πιθανόν ήδη να ξέρεις, τέσσερα είναι όλα κι όλα. Και από αυτά, τα τρία είναι, χωρίς υπερβολές, έξοχα. Ως σπιτικά, ταπεινά φαγητά. ∆εν είναι για αστέρια Michelin. Οι κεφτέδες είναι σούπερ τραγανοί απέξω, αφράτοι στο εσωτερικό τους, όσο πρέπει ψωµένιοι, µυρωµένοι µε δυόσµο. Τέτοιο κεφτέ δύσκολα βρίσκεις, κοντράρει στα ίσια τους εξαίσιους, πιο «επιστηµονικούς» κεφτέδες του Πέσκια (τους έφτιαχνε το καλοκαίρι στο Baltazar, λίγα στενά πιο πέρα). Οι λαχανοντολµάδες, λεπτοί, µε πυκνή σάλτσα αυγολέµονο (δεµένη προφανώς µε κάποιο αλευρικό), όµως ελαφριά και ξινούτσικη. Η γέµισή τους νόστιµη, αρωµατική, φρέσκο και ξερό κρεµµύδι διέκρινα, και µαϊντανοάνηθα. ∆ύσκολα τους πετυχαίνεις τόσο καλούς στο σπίτι. Ο τρίτος άσος στο µανίκι του κυρ-Γιώργου (δεν µαγειρεύει ο ίδιος, εκείνος κάνει τα ψώνια για να ξέρει τι µπαίνει στο µαγαζί) είναι ο µπακαλιάρος-σκορδαλιά. Ωραίο κουρκούτι, στεγνό από λάδια, και ο µπακαλιάρος µέσα αφρός, όσο πρέπει αλµυρός και ζουµερός. Η σκορδαλιά δυνατή, αλλά όχι τσουχτερή. Στα υπόλοιπα, φρέσκες πατάτες τηγανητές, χωριάτικη µε φέτα πελοποννησιακή, µια χαρά. Το συκωτάκι του δεν µου πολυαρέσει, καθότι αρκετά σκληρό και λαδοπιωμένο.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα ξεπερνάς τα 10€ το άτοµο.

Η κάβα: Κρασί έχει χύµα, δεν πολυπίνεται, αν και το τιµούν οι θαµώνες. Θα µπορούσε να βάλει δυο-τρία οικονοµικά εµφιαλωµένα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθηµερινά από τις 18.00, κλειστά Κυριακές.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Πηγή: gastronomos.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

RETRO STORIES
Έμοιαζε σαν ψέμα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν: «Ο Γιάννης Κυράστας έφυγε»

Έμοιαζε σαν ψέμα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν: «Ο Γιάννης Κυράστας έφυγε»

Σαν σήμερα τα μυθικά εννιάρια του Αντωνιάδη και το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην Έβερτον (Vid)

Σαν σήμερα τα μυθικά εννιάρια του Αντωνιάδη και το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην Έβερτον (Vid)

Χουάν Ραμόν Βερόν: Η «μάγισσα» που σαγήνευε με την μπάλα στα πόδια (Pics, Vid)

Χουάν Ραμόν Βερόν: Η «μάγισσα» που σαγήνευε με την μπάλα στα πόδια (Pics, Vid)

Όταν ο Σαραβάκος «κάρφωνε» την Γιουβέντους (Vid)

Όταν ο Σαραβάκος «κάρφωνε» την Γιουβέντους (Vid)

Μένουμε σπίτι: Το ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα του 1996 (vid)

Μένουμε σπίτι: Το ντοκιμαντέρ για το πρωτάθλημα του 1996 (vid)

Όταν ο Νασιόπουλος “ξέρανε” το Αμβούργο (vid)

Όταν ο Νασιόπουλος “ξέρανε” το Αμβούργο (vid)

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης Σαραβάκος στον Φρέντυ Γερμανό (vid)

ΡΕΤΡΟ: Ο Δημήτρης Σαραβάκος στον Φρέντυ Γερμανό (vid)

Το «οργανωμένο έγκλημα» της Ριζούπολης! (vid, pics)

Το «οργανωμένο έγκλημα» της Ριζούπολης! (vid, pics)

ΡΕΤΡΟ: Το πρώτο και το τελευταίο γκολ του Βαζέχα με το «τριφύλλι» (vid)

ΡΕΤΡΟ: Το πρώτο και το τελευταίο γκολ του Βαζέχα με το «τριφύλλι» (vid)

Είναι αυτό το ωραιότερο γκολ στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού; (vid)

Είναι αυτό το ωραιότερο γκολ στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού; (vid)

Σαν σήμερα: Η Ριζούπολη, ταφόπλακα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Σαν σήμερα: Η Ριζούπολη, ταφόπλακα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (vids)

Πάτησε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε! (Vid, Pics)

Πάτησε τον Ολυμπιακό και το σήκωσε! (Vid, Pics)

Η μεγάλη νίκη επί της Γκέτεμποργκ το 1991 (vid)

Η μεγάλη νίκη επί της Γκέτεμποργκ το 1991 (vid)

«The Human Highlight Film» στο Παλέ ντε Μπερσί και… φουλ για κούπα! (vid)

«The Human Highlight Film» στο Παλέ ντε Μπερσί και… φουλ για κούπα! (vid)

Όταν ο Σάρας φόρεσε τα πράσινα (vid)

Όταν ο Σάρας φόρεσε τα πράσινα (vid)

Αλεξούδης: Το πιο γρήγορο πιστόλι! (Vid)

Αλεξούδης: Το πιο γρήγορο πιστόλι! (Vid)

Όταν ο Έκι «χάζευε» την Ευρώπη με την γκολάρα του στην Άρσεναλ (vid)

Όταν ο Έκι «χάζευε» την Ευρώπη με την γκολάρα του στην Άρσεναλ (vid)

Όταν ο Γκάλης “σκότωσε” τον Άρη (Vid)

Όταν ο Γκάλης “σκότωσε” τον Άρη (Vid)

ΡΕΤΡΟ: Όταν ο Γκάλης του Παναθηναϊκού «πυροβολούσε» τον Αρη! (vid)

ΡΕΤΡΟ: Όταν ο Γκάλης του Παναθηναϊκού «πυροβολούσε» τον Αρη! (vid)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

Το ΕΠΟΣ της Μπολόνια (Pics, Vids)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
ΣΧΟΛΙΑ
FOLLOW