Ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του πήραν τις τελευταίες μέρες όλες τις παραμέτρους υπόψη και τελικά αποφάσισαν να μην δηλώσουν τον Ματίας Λεσόρ στην 7άδα των ξένων για τους τελικούς της Basket League. Η σχετική προθεσμία έληγε το βράδυ της Πέμπτης (29/5) και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με το υπάρχον ρόστερ στις εγχώριες διοργανώσεις — χωρίς τον Γάλλο σέντερ.
Ο λόγος; Πολύ απλός: ο Λεσόρ τα έδωσε όλα για να προλάβει το Final Four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι, πιέζοντας τον εαυτό του στο όριο. Και πλέον, ούτε ο ίδιος είναι στο 100%, ούτε έχει νόημα να φορτωθεί κι άλλο σε μια σειρά τελικών με συνεχόμενα ματς.
Ο Αταμάν δεν ήθελε να ρισκάρει, ούτε σωματικά, ούτε ψυχολογικά. Προτίμησε να του δώσει χρόνο να ηρεμήσει, να φορτίσει μπαταρίες και να επιστρέψει πλήρως έτοιμος για την επόμενη χρονιά, χωρίς πίεση και άγχος για κάτι που, αντικειμενικά, δεν μπορούσε να του ζητηθεί σε αυτή τη φάση.
Η απόφαση έχει να κάνει και με το πολύ σφιχτό πρόγραμμα των τελικών (Παρασκευή – Κυριακή – Τετάρτη και αν χρειαστεί ξανά Παρασκευή – Δευτέρα), που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για rotation ή πειραματισμούς. Αν υπήρχε περισσότερος χρόνος ξεκούρασης ανάμεσα στα ματς, ίσως τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά.
Έτσι, λοιπόν, η «πράσινη» 7άδα των ξένων για τους τελικούς διαμορφώνεται ως εξής: Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Λορένζο Μπράουν, Τζέντι Όσμαν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ομέρ Γιούρτσεβεν και Ουένιεν Γκάμπριελ.
Εκτός μένουν ο Λεσόρ, όπως και οι Μάριους Γκριγκόνις και Τιμπόρ Πλάις.
Να σημειωθεί ότι πριν από κάθε ματς, ο Εργκίν Αταμάν θα επιλέγει έξι από τους επτά ξένους που θα μπαίνουν στη δωδεκάδα, ανάλογα με το πλάνο του και τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού.
🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ