ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ράιτ: «Do or die το ματς με τη Μάλαγα»

Ο Ζακ Ράιτ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «SportDay» μιλώντας για τον «τελικό» με την Ουνικάχα αύριο (3/4, 21:30, ΔΤ, Panathinaikos24.gr) στο ΟΑΚΑ.

Ράιτ: «Do or die το ματς με τη Μάλαγα»

Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» είπε πως ο αγώνας με τον Κολοσσό ήταν επί της ουσίας μια πρόβα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης, ενώ τόνισε πως το πάθος πρέπει να περισσεύει σε αυτόν και τους συμπαίκτες του αύριο στο παρκέ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ζακ Ράιτ στην «SportDay»:

«Σημασία έχει να βγάλουμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ και να μη σκεφτόμαστε τι είδους αγώνας είναι. Για αυτό είμαστε εδώ όλοι οι παίκτες. Είτε είμαστε στην αρχική πεντάδα, είτε ερχόμαστε από τον πάγκο. Για να δουλέψουμε σκληρά και να αφομοιώσουμε ότι ζητήσει ο κόουτς.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 41.823 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μας είπε ότι πρέπει να τρέξουμε αρκετά και να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Ήταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν και ειδικά την εμφάνιση που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι, μεν ήταν παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο ήμασταν το φαβορί για να νικήσουμε, αλλά ήταν σημαντικό.

Το ματς με τον Κολοσσό αποτέλεσε την πρόβα, το μέρος της προετοιμασίας εν όψει του αγώνα με τη Μάλαγα. Έτσι βγάλαμε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και κυρίως ανεβάσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά θα πρέπει να προσέξουμε λίγο το θέμα της συγκέντρωσης το οποίο δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, μέσα σε μια τρελή ατμόσφαιρα που συνηθίζουν να δημιουργούν οι φίλοι μας και την έχω πλέον νιώσει καλά στο… πετσί μου. Θα είναι do or die. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πίεση θα υπάρχει και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το κάθε δευτερόλεπτο. Να παίξουμε δυνατά. Το σημαντικό είναι να αντιδράσουμε σωστά στο γεγονός ότι πρέπει με κεφαλαία γράμματα να νικήσουμε. Καμιά φορά μπορεί να νιώθεις ενθουσιασμένος και καμιά άλλη φορά μπορεί να νιώσεις άγχος. Σημασία έχει να βγάλουμε ενέργεια και πάθος στο παρκέ και να μη σκεφτόμαστε τι είδους αγώνας είναι. Άλλωστε έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας.

Σαφέστατα η Μάλαγα είναι καλή ομάδα που διεκδικεί τις πιθανότητές της για να πάρει την πρόκριση. Ως ισπανική ομάδα, διαθέτει παίκτες με ταλέντο και αρέσκεται στο να τρέχει στα παιχνίδια και να σκοράρει αρκετά. Άρα θα πρέπει να παίξουμε δυνατά από την αρχή και να μην της αφήσουμε περιθώρια για αντίδραση. Να μπούμε έτοιμοι να τρώμε σίδερα και με το σωστό σκάουτινγκ που θα γίνει να είμαστε διαβασμένοι σε κάθε γρίφο που θα βάζει.

Σίγουρα θα πρέπει να το διορθώσουμε τα νεκρά διαστήματα. Δεν πρέπει να έχουμε. Ίσως υπάρξουν 3-4 λεπτά που να έχουμε κολλήσει, αλλά σημασία έχει τα υπόλοιπα 35 να είμαστε αυτοί που πρέπει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...